S.V. Honselersdijk blijft weer met lege handen achter
zondag 10 oktober 2021

S.V. Honselersdijk heeft zaterdag de negatieve reeks niet kunnen doorbreken. De thuisnederlaag tegen Forum Sport (1-3) was voor de Dijkse eerste klasser al de derde op rij. S.V. Honselersdijk komt de zwakke start maar niet te boven.
De voorgaande 2 edities thuis tegen Forum Sport wist S.V. Honselersdijk het op een gelijkspel te houden, maar deze middag viel er weinig te behalen voor de thuisploeg.

Al na nauwelijks een paar minuten spelen kwam S.V. Honselersdijk wel op voorsprong. Steyn de Bruijn scoorde na een vloeiende aanval door goed voorbereidend werk van Tom van Veen. De vroege voorsprong bracht de ploeg van Andre Lourens geen windeieren. Het was Forum Sport die daarna de touwtjes in handen nam en niet meer uit handen gaf. Een aanval in de 14e minuut bracht Quinten van der Helm redding door de bal tot corner te verwerken. De ploeg was niet opgewassen tegen de druk van Forum Sport. In de 19 minuut wees scheidsrechter Berg naar de penaltystip na een overtreding van Max van der Kraan op Lucius Gyamfi. De penalty werd feilloos benut door Haitam el Marid. Forum Sport bleef de druk erop houden en in de 34e minuut kwamen ze terecht op voorsprong. Nu was het Marc du Chatenier die goed wegdraaide en alleen voor keeper Quinten van der Helm verscheen en de keeper kansloos liet, 1-2.

In de 2e helft trokken de Voorburgers de wedstrijd nog meer naar zich toe en viel er voor S.V. Honselersdijk weinig eer te behalen. In de 52e minuut kwam het zelfs op een 1-3 voorsprong door Lorenzo Seymonson. S.V. Honselersdijk stelde daar weinig tegen over. Het zakte ver terug op eigen helft en zag geen kans meer om echt uit te breken. Paal en lat voorkwam nog een grotere achterstand. In de 69e minuut voorkwam Michel van Giesen door een ultieme sliding een uitval via Lucius Gyamfi van Forum Sport, maar Michel blesseerde zich ongelukkig en moest vervangen worden door Youri Riepe. Een kwartier voor tijd kwam Quinten van der Helm goed weg nadat hij bij het uitlopen de bal met de hand raakte buiten het strafschopgebied. Scheidsrechter Berg bestrafte hem alleen met een vrije trap tegen. Het laatste kwartier probeerde S.V. Honselersdijk met uitvallen nog wat terug te doen. Het verscheen een aantal keren dreigend voor het doel van Forum Sport, maar keeper Justin van Look was iedere keer attent op de uitvallen van de Dijkenaars. Zo verloor S.V. Honselersdijk teleurstellend met 3-1.

A.s zaterdag gaat S.V. Honselersdijk op bezoek bij Argon uit Mijdrecht.

Quinten van der Helm, Brent Gardien, Max van der Kraan, Michel van Giesen(-72, Youri Riepe), Rik van Schie, Lars Ammerlaan, Joey Valstar, Nick van der Kraan, Kevin Bogaards (-60, Brian Valstar), Tom van Veen (A), Steyn de Bruijn (-82, Youri Riepe)

Foto's: Koos Ophorst (alleen van de eerste helft)