Dag 1 Supporters op reis: Jongens wat enorm, we gaan naar Benidorm!
woensdag 10 januari 2024

Vandaag was het eindelijk weer zo ver: het Honselse gezelschap reist af naar Benidorm waar dit jaar weer een grote groep supporters (maar liefst 23 man) mee reizen met het jaarlijkse trainingskamp van de selectie. De Honselse enclave bestaat dit jaar in totaal uit zo’n 90 personen en dat was voor reisleider Ed een enorme puzzel om alles voor elkaar te boksen. Maar, zoals ieder jaar heeft Ed het weer op en top geregeld voor iedereen, ondanks dat Ed niet helemaal fit aan het tripje is begonnen. Helaas moeten we dit jaar ook een aantal mensen missen op onze reis, waarbij wij namens de gehele Benidorm groep Richard Zwinkels en zijn gezin uiteraard een hart onder riem willen steken in deze heftige periode. We weten dat hij er graag bij had geweest en dat hij deze verslagen met heel plezier gaat lezen, net als alle foto’s en filmpjes die we met hem delen zodat hij er toch een beetje bij is. Stay strong!

We verzamelden in alle vroegte en stevige kou om 03.45 uur bij Ed thuis waar Jacqueline voor lekkere kop koffie zorgde om wakker te worden. Dit gold helaas niet voor iedereen, want Dré Penning had zich weer eens verslapen (wie anders?). Het leverde hem al snel de door Alex Voskuil verzonnen bijnaam ‘’Dré Planning’’ op. Gelukkig kon Dré zelf z’n Volvo sturen naar Rotterdam en parkeren op de landingsbaan om de vlucht te halen. Het was voor Dré alleen niet helemaal helder op dat moment dat we bij terugkomst weer landen op Amsterdam, maar dat zijn zorgen voor later.

Na een prima vlucht en een busreis richting hotel, was het hoog tijd voor de groep een broodje te gaan eten in de Hollandse Feyenoord/010 kroeg Moby Dick. Dat levert hier en daar wat plaagstootjes op richting de Ajacieden, maar dat mag verder de pret niet drukken en kan iedereen goed hebben. Volgend seizoen weer een kans! Verder werden ook de eerste goudgele rakkers op tafel geslingerd en kwam de zon heerlijk tevoorschijn. In de middag was het tijd voor de strandtraining waar de selectie bij de rots tot rots loop flink werden aangemoedigd. Het grootste applaus was echter voor good old Marco Gardien, die zich niet liet kennen en ook wel even met de jonkies mee zou lopen. Niet helemaal afgemaakt, maar toch respect! Na de strandtraining was het tijd voor een gezellige borrel met de selectie en staf en kon men in de KU Lounge met moeite het tempo van de flessen Heineken bijhouden. In de avond werd nog even met elkaar gegeten bij de Blauwe Walvis en ging de volume knop bij een aantal flink omhoog. Dat tafereel zette zich in de hotel bar ook nog even voort, waarbij met name Marcel Noordam goed te horen was in Benidorm en omstreken. Voor een aantal was het daarna nog geen tijd om te slapen en werden de welbekende dansmoves in een aantal smaakvolle kroegjes geshowd. Benieuwd hoe het ontbijt zal bevallen voor sommigen…. Tot morgen!

Advertentie

Zoomin'