Nieuwjaarsboodschap van Erwin van der Mark - voorzitter S.V. Honselersdijk
woensdag 3 januari 2024

Beste leden, vrijwilligers en andere betrokkenen van S.V. Honselersdijk,

Graag wens ik iedereen een heel voorspoedig 2024 in goede gezondheid!

Voordat ik aan mijn nieuwjaarsboodschap begin, wil ik graag eerst stilstaan bij iedereen die ons zijn ontvallen het afgelopen jaar. Ook dit jaar waren het er weer teveel, maar zullen zij blijven in onze gedachten.

Terugblik
Ook dit jaar kijken we vooruit naar het nieuwe jaar, maar kijken we ook achterom naar het afgelopen jaar. Een jaar welke door het overlijden van Ab van Dijk zeer bewogen was. Een man die we nog dagelijks missen als vriend, voetbal liefhebber en als drijvende kracht binnen onze vereniging. Maar het was ook een jaar waarin we hele goede nieuwe directeur bedrijfsvoering aan konden stellen in de persoon van Emiel van der Voort. Emiel pakte afgelopen zomer de handschoen op om de boel op de club te regelen. Daar zijn wij als bestuur (en ik denk als gehele vereniging) heel erg blij mee.

Afgelopen jaar zorgde onze TC er wederom voor dat een grote groep jeugdleden van onze vereniging de taak van jeugdtrainer op zich nam.

Voetbalprestaties
Maar afgelopen jaar zette onze selectie ook wederom een topprestatie neer. Het 1e elftal speelde zich veilig in een hele pittige competitie met een verzwaarde degradatie regeling. Een prestatie die het vermelden meer dan waard is. In de 1e klasse blijven met een dergelijke degradatie regeling is echt heel knap voor een dorpsclub als S.V. Honselersdijk.

Het 2e elftal streed tot de laatste dag voor een periodetitel in de reserve 1e klasse. Helaas vonden zij hun Waterloo in ’s-Gravenzande. Maar met deze prestatie hebben zij niet alleen sportief hun aandeel gehad, maar ook in het klaar stomen van spelers voor het 1e elftal gaven zij hiermee hun visitekaartje af.

Afgelopen jaar is ook een wens van het bestuur, TC en ik denk de hele vereniging tot stand gekomen.
Met ingang van seizoen 2023-2024 heeft de vereniging weer een echt 3e selectie elftal. Een elftal waarin jonge spelers de mogelijkheid krijgen om zich verder te ontwikkelen, en dat met dezelfde voorwaarden die het 1e en 2e elftal hebben.

De resultaten van alle inspanningen is aan het begin van seizoen 2023-2024 goed terug te zien in de resultaten van het 1e elftal. Zij presteren erg goed in de competitie, we vertrouwen erop dat dit doorgezet zal worden in de gehele selectie.

Westlands Voetbalgala
Ook afgelopen jaar waren wij weer goed bedeeld in de nominaties voor het Westlands Voetbalgala. We waren genomineerd in de categorieën speler en keeper van het jaar. Een mooie prestatie waarbij Quinten van der Helm met de hoofdprijs naar huis ging.

Uitdagingen
Bij de jeugd elftallen stonden we voor een aantal uitdagingen. Voor een 11-tal teams waren de trainers snel geregeld, maar er was één team waar dit langer (te lang naar onze zin) duurde. Het bleek, tot grote frustratie van een ieder, heel erg moeilijk om een trainer te vinden. Maar door als vereniging de handen ineen te slaan, is het ook voor dit team gelukt om trainers te vinden. De TC heeft voor komend seizoen wederom een start gemaakt met de invulling van alle trainers, een lastige puzzel, maar een puzzel die wij met vertrouwen tegemoet zien.

Doordat er zich gedurende het seizoen leden aan blijven melden starten we binnenkort met een derde JO8 elftal. Dit geeft aan dat onze manier van het opleiden van de jeugd aanspreekt en dat steeds meer mensen de weg naar de Strijphorst weten te vinden.

Jeugdactiviteiten
Nog een punt welke het benoemen waard is, is de activiteitencommissie voor de jeugd. Zij organiseerden het afgelopen jaar meerdere leuke activiteiten, welke door de jeugd enorm worden gewaardeerd. Een kleine greep uit de georganiseerde activiteiten :
• FIFA 2023 toernooi op de PlayStation
• Jaarlijkse ouder-kind voetbal avond
• Blue10 Sparta Clinic
• Sinterklaasfeest
Complimenten aan alle vrijwilligers die deze activiteiten mogelijk maakten!

Genieten
Ook De Club van Honsel organiseerde afgelopen jaar een paar mooie activiteiten. Activiteiten waar alle leden van onze vereniging van hebben kunnen genieten. Hetzelfde geldt voor het “Ministerie Van Feest”. Zij zijn wederom in staat geweest om voor de hele club mooie feestjes te organiseren.

Vooruitblik
Het afgelopen jaar werd meer duidelijk over de energiemarkt. De gas- en elektraprijzen zijn weliswaar gestabiliseerd, maar zijn ten opzichte van de contracten die de club had, stevig gestegen. Dit betekent dat we voor een nieuwe uitdaging staan. Maar een uitdaging die we met behulp van de geïnstalleerde zonnepanelen en de nieuwe LED verlichting op de velden, niet heel negatief tegemoet zien. Dit betekent wel dat we met z’n alle zuinig moeten zijn met energie. Dus denk een tweede keer na voordat je een deur open laat staan en doe lampen uit als je weggaat. Alle kleine beetjes helpen hierbij om de club financieel gezond te houden.

Taken oppakken
Maar ook komend jaar zijn er best nog wel wat zaken die wij als vereniging moeten aanpakken. Barvrijwilligers, scheidsrechters en commissieleden blijven zoals de laatste jaren een lastig punt. Dat moeten we gezamenlijk aanpakken. Het feit dat we ook afgelopen jaar geld uit gaven aan dit soort taken, is wat ons betreft zonde van het geld, daar kunnen we als vereniging heel veel leuke dingen voor de leden mee doen.

Maar net als vorig jaar blijft de grootste zorg de invulling van de bestuurlijke taken. Inmiddels is het aantal bestuursleden terug gelopen tot 6 en hebben we de Statuten aangepast aan deze situatie. Een situatie die verre van wenselijk is, maar waar we wel mee moeten dealen.

Oproep
Daarom doe ik hierbij wederom de oproep: meld jezelf aan als bestuurslid, of als je iemand weet die dit kan en wil doen, meld hem of haar aan en draag op deze manier bij aan onze vereniging. Want dit punt moeten we als vereniging echt beter aanpakken.

Ik wens iedereen een heel voorspoedig 2024

Met vriendelijke groeten,
Erwin van der Mark
Voorzitter S.V. Honselersdijk

Advertentie

Zoomin'