Een geslaagd weekend voor de JO15- en JO13-selectie
zondag 4 juni 2023

Vrijdagmiddag 12:30 verzamelden de JO13-1, JO15-2 en JO15-2 om traditiegetrouw tijdens het pinksterweekend deel te nemen aan een door Euro-Sportring georganiseerd internationaal toernooi. Dit keer is er gekozen voor de Maastricht Trophy op het sportpark van vv Maastricht West. Na het inladen van alle spullen en uitzwaaien van alle ouders werd er om 13:00 door 40 spelers en 7 begeleiders koers gezet richting Oostappen Vakantiepark Hengelhoef.

Hier kregen we 9 zespersoons stacaravans toegewezen in het uiteinde van het vakantiepark. Na een openingstoespraak van de begeleiding was het tijd voor het diner, wat de eerste avond gesponsord werd door Kwekerij Duijvestijn. Toen iedereen uitgegeten was, waren de spelers vrij om tot 21:30 het park te verkennen.

Zaterdagochtend werd iedereen om 8:30 verwacht voor het ontbijt, wat het hele weekend is gesponsord door Keukensale Barendrecht. Na een goed ontbijt en een korte warming-up vertrokken we richting sportpark West, op een kleine 40 minuten rijden van het vakantiepark. De sfeer zat er al goed in, hopelijk kon dit ook leiden tot mooie resultaten. De JO13-1 speelde om 11:00 als eerste een wedstrijd tegen het Belgische K. Stormvogels Haasrode, die helaas met 0-2 verloren ging. De JO15-1 en JO15-2 volgden vervolgens dit slechte voorbeeld, wat resulteerde in nog 2 keer een 0-2 nederlaag tegen respectievelijk het niet onbekende S.V. Verburch en het Engelse Teviot Rangers FC.
De eerste speelronde van het toernooi zat er op en het was nu tijd voor de openingsceremonie, waarbij de JO13-1 was aangewezen om Nederland te vertegenwoordigen. Omdat we dit weekend als één groep op pad waren, was de gehele JO13-1, JO15-1 en JO15-2 naar voren geschoven. In totaal deden er 7 nationaliteiten mee (Schotland, Duitsland, Engeland, Denemarken, Frankrijk, België en Nederland), waarbij alle volksliederen werden gezongen. Ook moest er een eed worden voorgelezen in elke taal, waarbij de aanvoerder van de JO13-1 Mick Groenewegen hier namens Nederland naar voren was geschoven.

Na deze onderbreking werd de eerste wedstrijd om 15:00 weer gespeeld door de JO13-1, nu tegen het Engelse Eccelshall Juniors FC. Deze wedstrijd was compleet anders dan de eerste wedstrijd, wat ertoe leidde dat met oogstrelend voetbal een 3-0 overwinning werd behaald door doelpunten van Luca van der Voort, Daan van Wingerden en een eigen doelpunt. Hierna was het de beurt aan de JO15-1, wat speelde tegen het Duitse SC Rheinbach. Ondanks de Honselse overmacht konden de kansen niet worden afgemaakt en zoals vaker in het voetbal te zien is, maakten de Duitsers in blessuretijd de onterechte 0-1. Ook de JO15-2 verloor helaas zijn tweede wedstrijd met 0-2 van het Duitse TuS 45 Warstein.
Als derde en laatste speelronde van de eerste toernooidag trapte de JO13-1 af tegen het Duitse FC Rethen von 1913 e.V. Deze wedstrijd werd met 2-0 gewonnen door doelpunten van Nick Noordermeer en Mick Groenewegen en zo was de JO13-1 de volgende dag verzekerd van de winnaarspoule (plek 1 t/m 8). Voor de JO15-1 en JO15-2 eindigde de eerste toernooidag echter in mineur, want er werd respectievelijk met 0-3 van het Engelse AFC Oakley en 6-0 van het Nederlandse SC Jekerdal verloren. Zowel de JO15-1 als JO15-2 zat hierdoor zondag helaas in de verliezerspoule (plek 17 t/m 20).

Eenmaal terug op het park waren ook begeleiders Steyn de Bruijn en Quinten van der Helm gearriveerd, die eerst nog de wedstrijd van ons eerste vlaggenschip speelde tegen DHC (3-8 winst). De spelers werden deze zaterdagavond getrakteerd op pizza’s, welke gesponsord waren door John Onings. Na dit lekkere avondmaal werden de tafels uit elkaar geschoven voor een voetbalquiz, waarbij het erg spannend was en het zelfs aankwam op een benaderingsvraag, aangezien de huisjes 070 en 072 na 30 vragen beide 22 punten hadden. Uiteindelijk wist huisje 072 het aantal competitiedoelpunten van Steyn de Bruijn dit seizoen exact te raden (17) en ging er met de overwinning vandoor. Vervolgens ging iedereen, iets eerder dan vrijdagavond, richting bed om weer topfit te verschijnen aan de derde dag.
Zondagochtend werd iedereen al weer vroeg verwacht aan het ontbijt, aangezien de JO13-1 de eerste wedstrijd al om 10:00 speelde tegen het Duitse Garather SV. Deze ploeg had alle 9 punten gepakt, dus de mannen konden aan de bak. Al vroeg in de wedstrijd werd de doorgebroken Luc Tanguy hard onderuit gehaald door de keeper, wat resulteerde in een rode kaart voor de tegenstander. De hierop volgende vrije trap werd feilloos binnen geschoten door Rayan Polderdijk. Na een Honsels doelpunt van Shendrick Eloise was de overwinning binnen, al deed de Duitse tegenstander in de laatste seconde nog iets terug. Met een 2-1 overwinning was zo een plek in de halve finale veilig gesteld. Ook de JO15-1 begon de dag goed met een 5-0 overwinning op het Deense OB door een hattrick van Bink Bol en 2 doelpunten van Stijn van Ruijven. De JO15-2 begon echter minder voortvarend met een 0-5 nederlaag tegen vv Maastricht West.
Wat volgde was een lange rustperiode voor de JO13-1, waarin zowel de JO15-1 als JO15-2 hun laatste twee wedstrijden van het toernooi speelden. De eerste wedstrijd speelde de teams tegen elkaar, waarbij de JO15-1 toch wel aan de verwachtingen voldeed met een 2-0 overwinning door een doelpunt van Sjors Persoon en een eigen doelpunt. De laatste wedstrijden van het toernooi deden zich nu aan voor beide teams. De JO15-1 sloot hierbij het toernooi goed af met een 5-3 overwinning op vv Maastricht West door doelpunten van Daan Wubben, Sies Bouwman, Stijn van Ruijven en Bink Bol (2x). Hiermee is de verliezerspoule door de JO15-1 gewonnen, wat resulteerde in een 17e plek. De JO15-2 had echter een minder toernooi en verloor ook de laatste wedstrijd met 0-6 van het Deense OB.

Een lange rustperiode verder mocht de JO13-1 weer aantreden tegen het Belgische K. Stormvogels Haasrode, waar een dag eerder nog met 0-2 van werd verloren. Ondanks een pauze van 3,5 uur startten de oranjehemden voortvarend met direct al de 1-0 door Mick Groenewegen. Echter bleef dit maar van korte duur, want door een merkwaardig gegeven strafschop en een eigen fout in de opbouw verloor de JO13-1 de halve finale met 1-2. De teleurstelling was groot nu er moest worden aangetreden voor de 3e en 4e plek. De tegenstander in deze wedstrijd was het Deense Vanlose IF, maar deze ploeg was toch duidelijk een maatje te groot. Er werd verloren met 0-3, maar toch is er een keurige 4e plek behaald op een kwalitatief sterk toernooi!

Ook de tweede toernooidag was weer erg lang en warm, waardoor iedereen toe was een stevige avondmaaltijd. Er werd voor 50 personen eten gehaald bij de lokale Chinees, wat gesponsord werd door Bransen Group. Hierna had iedereen een verdiende vrije avond, waarbij zij om 23:00 weer terug bij de huisjes moesten zijn.

Maandagochtend mochten de spelers iets langer uitslapen dan de vorige twee dagen voor het laatste ontbijt, waarna alle caravans moesten worden opgeruimd en het terrein weer schoon moest worden achtergelaten. Dit gebeurde een stuk sneller dan de begeleiding voor mogelijk had gehouden (eigenlijk luisterde iedereen het hele weekend verbazingwekkend goed), waardoor er iets eerder dan gepland de bus werd ingestapt om weer huiswaarts te keren richting sportpark de Strijphorst. Onderweg nog even een korte tussenstop bij de McDonald’s, maar rond 14:30 kwamen we compleet en zonder kleurscheuren weer aan op de parkeerplaats. Het was een hartstikke mooi gezicht dat iedereen het goed met elkaar kon vinden en er geen sprake was van groepjes. Hiervoor zouden wij graag nog de sponsors van dit weekend willen bedanken voor het sponsoren van het eten en verblijf: Keukensale Barendrecht, Kwekerij Duijvestijn, Bransen Group, John Onings en de Club van Honsel.

We hebben een topweekend gehad, hopelijk tot volgend seizoen!

Een trotse begeleiding

Advertentie

jem-id