FC Rijnvogels G1 thuis
zaterdag 3 oktober 2015

Fantastische prestatie van SVH G1

Voor de eerste thuiswedstrijd van de G1 van S.V. Honselersdijk in de hoogste klasse kwam FC Rijnvogels G1 op bezoek. Een geduchte tegenstander waar in het verleden weinig punten behaald konden worden. De G1 moet het een aantal weken zonder Marco P. doen wegens een opgelopen blessure buiten het voetbal om. Daar staat de terugkeer van Martin dan weer tegenover. Rijnvogels was met acht spelers naar Honselersdijk gekomen. Het werd dus acht tegen acht en dat is niet het favoriete spelletje van S.V. Honselersdijk G1. Al was daar in de beginfase weinig van te merken. S.V. Honselersdijk G1 domineerde de wedstrijd en kwam al snel op voorsprong. Marco. N. op de plaats van Marco P. spelend gaf een sublieme pass naar voren. Rick tikte de bal door op Jorik en deze liet de prima doelman van FC Rijnvogels kansloos. Het enige wat er aan mankeerde was het feit dat de 1-0 voorsprong niet uitgebreid werd, De mogelijkheden daarvoor waren talrijk. De inzet van Thonney werd door de keeper op fraaie wijze gepakt. Rick kopte een voorzet van Jorik net naast het doel. Een schitterende combinatie beginnend bij Edwin, via Jorik en Thonney eindigende bij Rick, maar zijn schot werd geblokt. Rick op aangeven van Thonney zag zijn inzet naast gaan. Demi over en Jorik naast konden het net op dat moment evenmin vinden. Achterin hadden Marco, John en Edwin, als het nodig was bijgestaan door Jimmy, de zaken goed onder controle. En als het nodig was stond doelman Fred op zijn post. Met vier wissels kon er volop gewisseld worden, zodat Matthijs, Peter, Demi en Martin voldoende speeltijd kregen.

De rust werd op het veld gehouden omdat scheidsrechter Rob na onze wedstrijd nog een wedstrijd moest blazen. De 1-0 was voor FC Rijnvogels na de pauze een teken dat er voor hen nog niets verloren was. De verdediging van SVH G1 kwam onder druk te staan. Wat ze goed af ging. De eerste kans was voor de thuisclub. Rick bediende Demi die op zijn beurt Thonney in stelling bracht. De keeper van de Katwijkers wenste echter niet te capituleren op de inzet. Aan de andere kant moest Fred in actie komen. Eerst tikte hij een bal over de lat en even later greep hij op een vlammend afstandsschot goed in. Rick op aangeven van Thonney verzuimde de 2-0 te laten aantekenen. Jorik mikte vervolgens op de voet van de sluitpost van de bezoekers. Rick probeerde zelf in de korte hoek de keeper te verschalken, waar twee medespelers vrij voor het doel stonden. Fred moest nog een keer redding brengen, waarna Marco de bal verder weg werkte. Thonney probeerde het verschil nog te maken, maar de keeper stond driemaal op de juiste plek om een treffer te voorkomen. Rijnvogels probeerde in de slotfase de gelijkmaker nog te forceren, maar Marco, Matthijs, John en Edwin gaven geen krimp. Zo werd de 1-0 binnengesleept. Een fantastische prestatie van S.V. Honselersdijk G1 dat nog ongeslagen is op het voor ons hoogste niveau. Met zeven punten uit drie wedstrijden een uitstekend begin voor een debutant. Zaterdag, aanvang 11.00 uur, komt Hercules op bezoek. Met dezelfde inzet en het vizier wat scherper afgesteld moet de ongeslagen status gehandhaafd kunnen worden.

Solware