Nootdorp thuis
woensdag 18 mei 2016

Door Mc Caffrey
E3: WEL OF GEEN SCHAAL
Vandaag, woensdagavond 18.30 uur, 18 mei 2016, stond de achttiende speelronde voor het oranje dreamteam E3 op het programma. Deze laatste wedstrijd van de competitie wordt er beslist wie er kampioen gaat worden in de KNVB pupillen 5e klasse 13 competitie. Wordt het koploper vv Nootdorp E4 of wordt het onze eigen E3 die nu tweede staat met drie punten achterstand maar met een beter doelsaldo, mocht het gelijk komen.
In Zeeland ( Waar de eerste prijs werd gehaald in het Ouddorp toernooi) was van de week het idee geopperd om vooraf de wedstrijd een pastamaaltijd en pannenkoeken te gaan eten als warming-up. De koks waren snel gevonden want Tanja en Jeroen , de ouders van keeper Roy, hadden wel inspiratie om hiervoor te zorgen. In “vreetschuur Hofland ” kwam de E3 samen en de borden werden afgeladen door de boys en ze lieten het zich smaken. Na de maaltijd nam trainer Moek het woord. Hij had van Piet Boon, de trainer van het eerste, het originele speelveldbord geleend en Moek legde aan zijn boys de te voeren tactiek uit, die de E3 vanavond ging uitvoeren. Na dit alles ging het gehele team richting het sportpark onder begeleiding van leider René, zo kwam hij ook aan zijn sportieve kilometers en zijn warming up was meteen afgerond.

Op het sportpark was het al enorm druk, en alle supporters waren verzameld rondom veld 4A. Diverse spandoeken waren opgehangen om het E3 team aan te moedigen. Het verzoek aan de terreinknecht om een lekker snel veld te maken werd opgelost door de weergoden, want om 1800 uur ging de het enorm plenzen en dat buitje zorgde ervoor dat het kunstgrasveld erbij lag als een biljartlaken en de spelers zouden dan ook lekker glijden met een sliding, wat ook diverse keren ging gebeuren.

Om precies 18.30 uur floot scheidsrechter Jeroen het beginsignaal, de kampioenswedstrijd was begonnen en vv Nootdorp had de bal. Dit duurde niet lang want er werd al vroeg verdedigd door Mees en de eerste oranje aanval was een feit. Nu wisten we nog van de uitwedstrijd tegen de vv Nootdorp dat ze een lange keeper hadden en dat ze wel van counteren hielden. Het harde schot van Mees werd dan ook gehouden. Zijn verre uittrap werd opgevangen door Jorrit, en hij ging een aanval opbouwen door over te spelen aan Sam, hij zag weer Souf vrij lopen en speelde de bal over. Van Souf weten we inmiddels dat hij overal en nergens loopt met de bal en dat nu ook weer . Maar Souf had zijn bord leeggegeten en had energie over, hij liep van links naar rechts over het veld met nog steeds de bal aan zijn voeten, Yann was dat lopen van Souf zat en vroeg om de bal, Souf speelde over en Yann stond bij de tweede paal klaar om deze voorzet makkelijk in te tikken. Dus we stonden met 1-0 voor. Iedereen uit Honselersdijk blij. Dit was het moment dat de spelers van Nootdorp wakker werden en zij wisten ook wel dat een verlies voor hun geen schaal betekent. Ze gingen aanvallen en keeper Roy kreeg het druk en maakte een paar fraaie reddingen, ook deze avond geholpen door zijn verdedigers Sam, Gijs, Lance en Jorrit. Het lukte niet om op 2-0 te komen want de kansen van Rens, Mees en Lance werden gepakt door de keeper. In de 18de minuut werd het helaas 1-1 want de counter, het favoriete spelletje, van Nootdorp werd goed uitgespeeld en Jorrit en Gijs konden de snelle aanvaller niet bijhouden, Roy liep uit en maakte zijn goal kleiner maar de snelle spits scoorde helaas de gelijkmaker. Dit was ook de ruststand want Roy hield deze stand op de borden door twee fraaie reddingen en Mees schoot de bal buitenkant paal bij een aanval. In de rust hadden de leiders Edward, Rene en Moek hun handen vol om de spelers weer te voorzien van energie, diverse bidons en tiktakjes werden uitgedeeld. Het was goed dat de macaroni en pannenkoeken hun werk goed deden bij de E3 spelers want er was een hoog tempo gespeeld.

De tweede helft begon en Souf en Rens namen de aftrap en helaas werd de bal gauw door Nootdorp veroverd en zij speelde de bal met een hard schot richting hun spits en hij kreeg met zijn kleine teen de bal achter Roy. 1-2 en dit was even een domper bij de sv Honselersdijk team en supporters want het was even stil. Dit duurde gelukkig niet lang.
Roy had de bal ontvangen van Gijs en schoot ver uit, de bal werd opgevangen door onze “kleine Smurf” Rens want de bal stuiterde over de Nootdorp verdediger heen, met deze bal wist Rens wel raad want hij zag Souf klaar staan en met een mirakel kwam deze bal in het netje terecht. De verdiende gelijkmaker 2-2 was een feit, dit tot opluchting bij Edward, Rene en Moek. Daarna gebeurde er van alles op het veld: een harde botsing tussen Lance en een Nootdorpse jongen, deze kon de wedstrijd niet uitspelen en Lance had een blauwe plek, de volgende huilpartij was voor Mees ook hij kreeg een knietje van een Nootdorpse verdediger en scheids Jeroen kreeg het druk met fluiten. De terechte toegewezen vrije trap werd door Gijs genomen, hij krulde de bal precies voor de voeten van Rens en hij gooide er een schaar uit en schoot de bal in de verre hoek, een 3-2 voorsprong en het uitzingende publiek liep het veld in om deze goal te vieren. De scheids moest het veld leeg vegen voordat er weer verder gespeeld kon worden. Met deze stand zou de E3 kampioen zijn maar het was nog geen tijd. In de 19de minuut kwamen we op de stand dat de schaal ons niet meer kon ontlopen want het werd 4-2 voor de E3 want Rens maakte zijn tweede deze wedstrijd door een voorzet van Sam in te schieten. Opnieuw bestormde het publiek het veld en vierde met z’n alleen deze goal, bij Nootdorp werden ze er gek van en zij bestormde de scheids wat ze vonden dit tijdrekken van sv Honselersdijk maar de scheids zette zijn stopwatch stil en ging pas weer verder nadat hij beide goals weer kon zien vanaf de middenstip. Maar er waren nog zes minuten (zuivere) te spelen op de klok en langs de kant wilde ze dit wel weten, want de spanning liep bij beide teams op. Want kon Nootdorp er nog twee maken of ging de E3 de schaal pakken met deze stand. Roy kreeg de bal van Jorrit in de 22ste minuut en hij kaatste de bal weer terug aan Jorrit en zag Yann een sprint inzetten. Yann werd hard gevloerd door de Nootdorpse verdediger, de vrije trap werd ook genomen door Yann. Hij nam een aanloop en knalde de bal a la Koeman in de kruising. Het sportpark ontplofte en de 5-2 kwam op het scorebord. Het kaarsje was uit bij Nootdorp, die hadden denk geen pastaparty gehad vooraf, en bij de E3 branden er een vulkaan. De boys waren uitzinnig geworden en ze wisten het nu zeker: Ole Ole E3 pakt de beker werd er hard gezongen door onze E3. In de 32e minuut op de horloge van Jeroen had keeper Roy de bal in zijn handen en dat was een mooi moment om deze wedstrijd af te fluiten vond Jeroen en dat gebeurde dan ook. Iedereen met een oranje shirt aan was super blij en de gele shirt waren stil. Iedereen van de E3 viel van blijdschap in elkaars armen, het thuispubliek langs de kant ging ook uit z'n bol en alle opa’s en oma’s lieten een traan van blijdschap voor hun kleinkind.

Het team kreeg uit handen van de voorzitter dhr. Sosef de KNVB schaal en Roy nam deze in ontvangst namens het team en tevens kwamen er bossen bloemen tevoorschijn, ook deze werden door de voorzitter uitgereikt.
Daarna was het nog lang onrustig op het sportpark, want de E3 ging traditioneel de Strijp in, de warme douche werd genomen en daarna stond er champagne en taart (speciaal gebakken door de moeder van Rens) klaar in de kantine.
Het was allang donderdagochtend geworden toen de rust terugkeerde op het sportpark.

Advertentie

Sosef & v/d Knaap