E3 op reis naar Zeeland uit
zaterdag 14 mei 2016

Door De vliegende reporter
Als of beide leiders Edward en Rene een voorgevoel hadden toen in januari 2016 om de E3 in te schrijven voor het hoog aangeschreven jeugdvoetbal toernooi Overflakkee en Omstreken wat gespeeld wordt in Ouddorp, want nu worden in twee dagen (13 en 14 mei 2016) het sterrenteam E3 klaargestoomd voor de kampioenswedstrijd tegen de vv Nootdorp. Deze wedstrijd zal plaats vinden op 18 mei op ons eigen sportpark De Strijphorst.

De voorbereidingen werden vooraf gedaan door Rene en Edward ze gingen samen boodschappen doen zodat de spelers en leiders niet zonder eten en drinken kwamen te zitten in Zeeland. Een huisje bij Landal werd geboekt en op vrijdag 13 mei vertrokken er drie auto’s volgeladen met spullen en kids vanaf het parkeerterrein “De Strijphorst “ richting port Greve te Brouwershaven (Zeeland). Na wat file arriveerde de bonte stoet eindelijk in Zeeland. Nadat iedereen zijn spullen had uitgeladen en een slaapplekkie had gevonden in het huisje gingen ze richting het zwembad . Op een na nam iedereen een plons in het water en de rust was gauw verstoord in het zwembad door de Westlandse kids. Na een tijdje had iedereen het wel gezien en hadden de mannen trek. Op het terras werd een hamburger menu besteld met een frissie en dat ging er wel in. Met een volle maag werd er besloten dat er dan toch maar ff gevoetbald moest worden want ja dit was een trainingskamp tenslotte. Er werd een pannaveld gevonden en een aantal aanwezige Duitse gasten wilde wel als tegenstander fungeren. Er werd lekker gebald totdat de duisternis inviel en er werd besloten om naar het huisje te gaan om nog ff TV te gaan kijken. Het was inmiddels al zaterdag 14 mei geworden en er werd geprobeerd om te gaan slapen, maar dat is niet echt gelukt in deze nacht door de mannen van de E3. Om 06.00 uur werd de tafel al gedekt voor het ontbijt want voetballen op een lege maag gaat niet zo best … de broodjes gingen erin als koek . Iedereen ging zich omkleden in zijn oranje voetbal tenue na het eetfestijn. De eerste wedstrijd stond om 09.30 uur op het programma en iedereen ging richting de auto’s want er moest nog een klein stukje gereden worden naar Ouddorp waar het toernooi zou plaatsvinden. Nadat er nog geen 100 meter met de auto’s was gereden lagen de 9 E3 spelers al te maffen op de achterbanken want ja de mannen hadden natuurlijk maar een heel kort nachie gehad.

De eerste tegenstander op het toernooi was de E1 van het organiserende voetbalvereniging WFB te Ouddorp. We speelde vandaag op een echt grasveld wat er lekker strak bij lag en gelukkig scheen de zon, maar het was toch fris door de Zeeuwse zeewind. Mees had gisteren tijdens het uitpakken van zijn spullen ontdekt dat hij zijn voetbal schoenen had vergeten in te pakken, gelukkig voor Mees zou Jeroen zaterdag arriveren in Ouddorp en had voor Mees zijn voetballen schoenen meegenomen uit Honselersdijk. Mees zou deze schoenen nog hard nodig hebben want er moest hard gewerkt worden door de E3 want al onze tegenstanders waren hogere E teams die stuk voor stuk ook nog eens ingedeeld waren in hogere KNVB klasse.

WFB speelt in de Rotterdamse Sparta kleuren en zou nog een zware kluif krijgen aan onze E3. Het bleef lang 0-0 door een sterk optreden door Roy en de verdedigers Gijs, Sam en Jorrit. Deze stand ging niet de boeken in want Jorrit ging in de 15de minuut de middenlijn over (ook de enige keer deze wedstrijd) en schoot de bal met een prachtig afstandsschot met fraaie kromming over de keeper heen en het werd 1-0 voor het sterrenteam E3. Meteen na deze wedstrijd vloog iedereen de kleedkamer in want iedereen was zeer moe geworden en ging ff bankzaken doen op de banken.

De tweede wedstrijd ging verloren met 4-0 van Drechtstreek E2 en onze spelers werden witter en witter van het slaapgebrek.

Om dit een beetje tegen te gaan werden de spelers getrakteerd door Edward en Rene op een AAAtje met een broodje hamburger. Deze energie hadden ze wel nodig want de derde wedstrijd stond al op het programma. We mochten aantreden tegen het Rotterdamse Pernis E1 die hun twee wedstrijden hiervoor overtuigend met 2-0 en 6-0 hadden gewonnen, dus we konden de mouwen opstroppen. Opnieuw stond de verdediging onder zware druk maar Roy werd uitstekend geholpen door Gijs, Jorrit en Sam. Hij hield de nul voor zijn team. Het werd 2-0 voor ons door twee counters en Yann maakte allebei. Deze overwinning gaf de spelers zoveel energie dat iedereen weer wakker was, ook beide leiders Edward en Rene. Het volgende AAAtje werd gehaald en de spelers werden weer opgelapt.

De laatste wedstrijd werd in de regen gespeeld en mede de regen zorgde ervoor dat iedereen zich warm liep in deze wedstrijd want het was weer een ouderwetse E3 wat op het veld stond. Onze tegenstander Westhoek E2 werd van de mat gespeeld. De einduitslag werd 4-0 voor ons. De goals werden gemaakt door: Rens, Souf en twee maal Mees.
Na deze wedstrijd was het wachten op de prijsuitreiking, het werd een makkelijke rekensom want wij hadden 9 punten en de tegenstanders maar 7, 7 6 en o punten. Dus de eerste prijs ging mee naar Honselersdijk. Voor iedereen was er een mooie beker. Deze kan met trots geshowd worden aan het thuisfront.

Na het omkleden werden de auto’s weer ingeladen voor de terugreis naar Honselersdijk. Na vijf minuten was het stil op alle achterbanken, de energie was op bij de mannen. Ze werden pas weer wakker op het parkeerterrein in Honselersdijk waar het sterrenteam werd opgewacht door de achtergebleven ouders. Iedereen bedankte Edward en Rene voor het voetbalkamp.

Gelukkig is het Pinksteren en kunnen de mannen veel slapen want alle energie zullen ze nodig hebben as woensdag voor de laatste en alles beslissende thuiswedstrijd want Nootdorp had vandaag met 8-1 gewonnen van HVC (?!?) en hebben ons nu gepasseerd op de ranglijst en staan nu 3 punten voor. Dus als we winnen pakken we de schaal op doelsaldo .
Mannen van de E3 veel succes tegen de counterploeg Nootdorp as woensdag 18 mei.

Advertentie

Sosef & v/d Knaap