Quintus E4 thuis
zaterdag 19 september 2015

Door Richard Guttenberg
Spanning bij de E5

Zaterdag 8 uur. Het is een beetje regenachtig weer en dat geeft niets, want de jongens hebben er weer veel zin in. Er worden even wat foto’s gemaakt voor op onze eigen team website en na een korte krachtige en motiverende speech van de coach gaan we naar het veld. Na overleg met de leider van de tegenpartij (Quintus E4) spelen we met 8 tegen 8. De scheids is ook lekker op tijd en geeft al om 8:26 het startsein. Na de aftrap door Quintus hebben we onze bal al snel terug en is de aanval ingezet. Helaas treft de bal het doel niet. Nadat Quintus de bal uit schopt gooit Senna de bal in. Een speler van Quintus bukt, waardoor de bal over zijn rug rolt en netjes bij Quinten beland. Helaas staan er teveel spelers om hem heen en zo neem Quintus de bal van Quinten over.

Dan om 8:30 is het eerste doelpunt binnen voor de tegenpartij. Daar mogen ze welgeteld drie minuten van genieten voordat onze jongens er weer 1-1 van maken. SVH heeft veel balbezit en zo wordt er weer een poging op het doel gemaakt door Levi na een ingooi door Senna. Helaas belandt deze naast het doel. Om 8:37 haalt Quintus uit, lopen ze in hoog tempo langs onze verdediging en kan ook onze keeper Daan een 1-2 niet voorkomen. Het spel gaat gewoon verder want we zijn zeker nog niet verloren. De scheids fluit voor een duw van Levi en geeft een vrije trap aan Quintus. Anderhalve minuut later is het Quinten die een vrije trap mag nemen. De bal gaat te snel en rolt tot achter de witte lijn.

Na zoveel balbezit moet je toch nog een keer kunnen scoren zou je zeggen en dat gebeurt dan ook in de 18e minuut. Quinten zorgt voor de 2-2. Het thuisfront wordt ook op de hoogte gehouden via WhatsApp. Daar stromen de reacties binnen, zoals ‘Lekker tempo’, ‘Spektakel’ en ‘Klinkt leuk’. Iedereen is vol spanning. En spannend dat is het ook. Af en toe heeft Quintus de bal, maar keer op keer wordt er lekker verdedigd aan onze kant door Kai, Mark, Daphne en Tygo. De bal wordt weer naar Senna gespeelt. Hij staat vrij, maar vergeet even de tijd te nemen om de bal goed te mikken. Daardoor mist hij het helaas net het doel. Ook Saf gaat even later op het doel af maar mist. En zo gaan we na 25 minuten spelen met 2-2 de rust in.

Als we om 8:55 de wedstrijd hervatten heeft SVH wederom gelijk veel balbezit. Het duurt dan ook niet lang of Saf maakt een mooie 3-2 voorsprong. De jongens van Quintus willen dat snel goedmaken, maar na de twee hoekschoppen direct achter elkaar is SVH nog steeds in het voordeel. Dan hebben onze jongen weer de bal en sprinten ze naar voren. De verdediging van Quintus kan niet meer doen dan ons een hoekschop geven. Helaas komt daar niets uit. Ineens is het Quintus die bijna een goal maakt dus we zijn weer even alert. Saf maakt een prachtige paas naar Quinten, maar de keeper van Quintus blokkeert de aanval. Er wordt zo een minuut of 10 gespeelt en je merkt dat onze jongens moe worden. Ook telkens die (korte) regenbuien zijn ook niet fijn. De verdediging loopt teveel aan de voorkant en zo weet Quintus binnen de laatste vier minuten toch nog ineens 2 keer te scoren en moeten wij het doen met een eindstand van 3-4. Gelukkig maakt dat de vreugde bij ons niet minder, want, zeggen de jongens zelf, we hebben plezier gehad!!

Advertentie

Sosef & v/d Knaap