vv Naaldwijk uit
zaterdag 30 april 2016

Door Mc Caffrey”
Moek, de “Danny Blind” van Honselersdijk

De zeventiende speelronde stond voor het oranje dreamteam E3 op het programma, de uitwedstrijd tegen de nummer vier in onze poule vv Naaldwijk. Nu dachten we de laatste weken dat Moek last had van het “platte kar virus syndroom “ maar Moek ging afgelopen vrijdag Abraham ontmoeten en dat verklaarde zijn stress van de afgelopen weken. Nu had de E3 en E4 afgelopen woensdag Moek ontvoerd uit zijn huis, waar hij zich aan het voorbereiden was op de wekelijkse woensdagavond training. In de sporthal waren een aantal spellen klaar gezet, waaronder een pannaveld, springkussen en voetbalbankje spel. Hier hebben de kinderen van de E3 en E4 zich een uur lang uitgeleefd en na afloop kreeg Moek zijn warme coachtrui aangeboden, dit festijn werd afgesloten door het nuttigen van een patatje met.

Dus vandaag was Daniel, maar in het Westland beter bekend als Moek weer helemaal in zijn element op het veld nu hij 50 jaar en een dag was. Vandaag had het oranje dreamteam E3 een sleutel wedstrijd op het programma staan om in de titelrace te blijven. Vandaag moest er gewonnen worden van de nummer vier uit onze poule vv Naaldwijk E1. Vandaag was iedereen weer fit en fruitig aanwezig en dus kon Moek zijn vechtmachine weer opstellen. Gijs deed een extra lange warming up zodat zijn liesklachten vandaag niet zouden opspelen. De Toss werd gewonnen door Yann en Souf en wij mochten dus aftrappen. Leider Rene en Edward hadden hun positie langs het veld en Moek stond op z’n favoriete plek ergens bij een doelpaal van het grote veld en daar loopt hij dan te ijsberen en dan duurt het niet lang voordat hij het volgende gaat roepen langs de zijlijn richting zijn dreamteam:

“Controle”; “Voetballen weer”; “Oke keurig “; “Tempo”; “Jammer positie”; “Herstellen”; “Keurig mannen”; “Handelen”, “Souf spits”; “Heel goed E3”; “aktie maken”; “Laat de bal weer gaan”; “Klasse mannen”; “accepteren en weer door voetballen”; “Deze kant op souf”; “Hebben dat ding”; “Uitzakken”; “Lekker gepakt Roy”; “Blijven voetballen”; “Zijkanten”; “Pak de bal, wij willen hem”

Vandaag hielp het wel want de tegenstander had vandaag een kopie van “Ed de Goei “ in zijn goal staan en pakte vele vele ballen van onze spitsen. En daardoor bleef het lang 0-0 en in de 18de minuut kreeg onze oranje E3 een vrije trap tegen want Jorrit moest even aan de noodrem trekken en Naaldwijk kreeg een vrije trap op zn 12 meter aan de linkerkant van Roy zn goal. Roy zette een muurtje klaar, vandaag stond daar Gijs, Sam en Souf in. Het schot werd gepakt door Roy en zag in zijn rechterooghoek dat Mees helemaal op de middenlijn klaar stond en de verre uittrap van Roy kwam voor zijn voeten. “Onze stofzuiger van dienst” Mees liep op zijn bekende wijze met de bal aan zijn voeten maar werd hard gevloerd door “Ed de Goei “, de scheids verkoos voor de penalty en Souf ging na lang wikken en wegen achter de bal staan en schoot de bal hard op de bovenkant van de lat, dus het bleef 0-0 staan. Enkele minuten maakte Mees dan wel zijn doelpunt en het werd dus rusten met een 0-1 stand in het voordeel van ons oranje team uit Honselersdijk. De rust duurde niet lang want de weergoden wisten zeker dat Moek zijn nieuwe coachtrui aan had en dus als een Eskimo langs de zijlijn stond, want het was weer eens hondenweer vandaag: Koud, storm, regen, natte sneeuw echt zomer voetbal weer.

De tweede helft was nog geen 30 seconde oud en de stand kwam op 0-2 door Mees. De 0-3 kwam door de sloffen van Yann. Mees was nog net niet bevangen door de kou en maakte er 0-4 van. Ook dit werd niet de einduitslag want onze kleine smurf Rens gooide er weer een schaar uit en maakte zo de 0-5. Toen keek de scheids op zijn horloge en vond het welletjes na 22 minuten en floot af…..de penalty’s werden niet genomen en iedereen maar dan ook iedereen speerde naar een warme plek in de kantine of onder de douche…..Onze missie voor vandaag was weer geslaagd en we namen de drie punten mee naar Honselersdijk.

Nu had Nootdorp een inhaalwedstrijd gewonnen deze week en ook vandaag haalde ze net de overwinning en dat geeft de volgende stand in onze poule:
1. Nootdorp 16 gespeeld 41 punten
2. Sv Honselersdijk E3 17 gespeeld 41 punten
3. HVC’10 17 gespeeld 33 punten
Nu speelt HVC’10 op 14 mei de inhaalwedstrijd tegen Nootdorp, mocht Nootdorp deze winnen staan ze gelijk in wedstrijden met ons maar met 44 punten bovenaan. Dus op woensdag 18 mei vind de ontknoping plaats in onze poule: Wie wordt er kampioen?

Bij winst van ons oranje dreamteam E3 zal de punten stand bij beide teams gelijk zijn 44 punten uit 18 wedstrijden. MAAR ons oranje dreamteam E3 heeft een beter doelsaldo. Nu viert de E3 meivakantie. In het weekend 13 -14 mei gaat het oranje dreamteam op trainingskamp in Zeeland en daar neemt ons E3 deel aan een toernooi en smeed Moek, “de Danny Blind van Honselersdijk” in Ouddorp zijn team klaar voor de finalewedstrijd die gespeeld gaat worden op 18 mei 2016.

Dus bij deze zijn alle inwoners van Honselersdijk welkom op ons mooie sportpark en de wedstrijd om het Kampioenschap begint om 18.30 uur. En dat wil niemand missen…

Succes E3.

.