Verburch uit
zaterdag 16 april 2016

Door McCaffrey
Nog 150 minuten competitie!

De zestiende speelronde stond zaterdag 16 april 2016 op het programma voor onze E3. De uitwedstrijd tegen de druivenvereniging Verburch te Poeldijk, we mochten uitslapen want de wedstrijd zou pas om 10.00 uur gespeeld worden. Onze tegenstander van vandaag staat vierde op de ranglijst en heeft de laatste wedstrijden zeer goed gescoord. Deze wedstrijd kan de sleutelwedstrijd worden naar de rit met de platte kar. Inmiddels heerst er bij meer mensen van de E3 het “Plattekarvirus” want vooraf de wedstrijd stond de groepsapp E3 niet stil…Met als onderwerp: gaan we op de fiets, gaan we zelfstandig, wie rijdt met wie mee…Uiteindelijk had Moek de laatste stem: allemaal verzamelen op Honselersdijk….Volgens bepaalde bronnen rondom Moek, heeft hij geen fiets en vind onze grijze coach de fiets een zeer oud transportmiddel en rijdt hij liever in zijn : “Roet is Goed” VW sjoemelsoftware bus naar de uitwedstrijden, zo ook vandaag reed hij vooraan in de auto optocht. Eenmaal op Verburch aangekomen liep Moek nog wat te knarren want het was koud, door de harde zijwind en stond er toch eigenlijk maar een matig zonnetje. De Boys van de E3 vonden het wel meevallen en iedereen speelde met kort mouwen. De gehele E3 selectie was aanwezig en iedereen was fit. Ook Gijs kon vandaag volledig ingezet worden in de verdediging, zijn liesklachten waren vandaag op vakantie. Tijdens de warming up werden er wat ballen in de sloot geschoten en Souf was die gaan zoeken en had helemaal niet in de gaten dat de wedstrijd al ruim 8 minuten bezig was voordat hij zich eindelijk weer bij Moek melde, ondanks dat Moek hem vele malen had geroepen…

De wedstrijd was al lekker op gang, de bal ging over en weer maar de E3 begon al een aardig veldoverwicht te krijgen, mede dankzij de harde zijwind die in ons voordeel was. Onze keeper Roy kreeg een terugspeelbal van Sam, want hij werd flink opgejaagd door de Verburch spits, maar Roy bleef Rustáááááágghh en speelde de bal aan de vrijstaande Jorrit, Het Anker van de E3 , speelde over naar Lance en die zocht de vrije ruimte op langs de zijlijn en gaf een voorzet op maat bij de tweede paal waar Yann stond. Yann had zijn haar in de juiste stand staan, ook met deze zijwind geen probleem dankzijde de grote E3 haargel pot. Hij draaide en kapte zijn tegenstander uit en schoot hard de bal onder de keepster door….0-1 voor ons en dat in de derde minuut. Daarna was het eenrichtingsverkeer van de vierde tot de twaalfde minuut en was het Mees speelkwartiertje aangebroken want een echte Hattrick was een feit. Het scoore bord liep uit naar 0-4. Want in de vierde minuut scoorde Mees na een leuke aktie van Souf de 0-2. In de achtste minuut gaf Yann een voorzet op maat en onze stofzuiger van het PoeldijksePad kopte de bal fraai in het netje. Maar daar bleef het dus niet bij want zelfs in de twaalfde minuut werd het dus 0-4 door ook weer mees na een aktie van Rens. De kleine smurf gooide er weer eens een schaar uit en kwam daardoor zijn grote verdediger voorbij en Mees stond al klaar bij de tweede paal en tikte makkelijk in. Daarna ging de bal Rustááááágghh het gehele team langs dus van Roy naar Jorrit, via Gijs en Lance naar Sam en via de vrije ruimte naar Rens, Souf en Yann en zo werd vrij gemakkelijk de ruststand gehaald en kon het verkleumde publiek wat in de koude oostenwind was blijven staan zich even opwarmen aan een bakkie. Terwijl in de dug-out een woestijn temperatuur heerste waar de vader van Souf en Jeroen zaten want daar was volop zon en geen wind, en dat leverde jaloerse blikken op bij Edward, Moek en Rene.

De tweede helft zou wat anders gaan lopen door de zijwind die nu tegen de E3 was. Want het werd 1-4 en 2-4 door een counter aanval van Verburch. Want de bal werd verloren op het middenveld en Jorrit, Gijs, Sam en Lance konden de snelle spits van Verburch niet meer inhalen en terwijl Roy uitliep en zijn goal verkleinde lukte het toch om te scoren…Maar Roy trapte weer ver uit en de bal kwam bij Souf terecht, hij liep meteen richting de goal en schoot de 2-5 binnen. Enkele minuten trapte de keeper van Verburch niet goed uit en de bal stuiterde voor Yann zijn linker en hij zag dat de keepster nog ver voor haar goal stond en een lobje bracht de bal in het netje: 2-6.

Dit was nog niet de einduitslag want het werd nog 2-7 door Souf die de bal binnenkant paal het goal in kreeg en daardoor kon de Poeldijkse vissen. Om ons doelsaldo nog verder op te krikken werd het nog 3-8 door Mees want een fraaie voorzet van Yann bracht de bal weer bij de tweede paal en mees had een simpele intikkertje…Hierbij bleef het want Rens en Jorrit schoten en kopte nog de bal tegen de paal.

Bij het nemen van de penalty’s hoefde Jeroen niet veel tiktakkies uit te delen want alleen Rens en Roy schoorde vanaf 11 meter. De warme douche was weer verdiend ook deze sleutelwedstrijd werd gewonnen, we namen de drie punten mee naar ons dorp. Even later werden de uitslagen van onze directe concurrenten bekend en HVC had verloren en Nootdorp bleek ook gewonnen te hebben. De stand is nu na het spelen van de zestiende ronde als volgt:
1. Sv Honselersdijk, 16 gespeeld en 38 punten
2. Nootdorp, 14 gespeeld en 35 punten
3. HVC’10 , 16 gespeeld en 33 punten.
Nu is Nootdorp later toegevoegd aan onze poule en we krijgen nog als toetje: de laatste wedstrijd de thuiswedstrijd tegen Nootdorp…..dus het virus zal nog verder groeien richting die wedstrijd…. Volgende week de uitwedstrijd naar Naaldwijk, allemaal in de VW bus van Moek maar eerst nog ff trainen bij Moek en Gertjan deze week.

Het plattekarvirus blijft ook na deze week aanwezig want de drie punten bleven vandaag op de Strijphorst, en blijven we koploper in onze poule. Volgende week een uitwedstrijd in Poeldijk tegen Verburch, de nummer vier uit onze poule. Dus de mouwen kunnen we weer opstropen.

Van der Meer verzekeringen