LYRA thuis
zaterdag 9 april 2016

Door McCaffrey
Super Saturday 2.0

De thuiswedstrijd tegen Lyra E4 op het programma. Het weer viel een beetje tegen een flauw zonnetje maar een harde oosten wind maakte het toch fris zo om 0830 uur. De vijftiende speelronden stond dan vandaag, 9 april 2016, op het programma en we mochten aantreden op deze zonnige ochtend op veld 3 waar een mooi strak kunstgrasveld ligt. De thuiswedstrijd tegen Lyra zou daaruit gevochten worden. Rene was afwezig en Gijs zit nog in de ziekenboeg met zijn liesklachten en bijna had daar Jorrit ook ingezeten maar hij was op tijd hersteld van zijn lichte hersenschudding die hij afgelopen maandag op de training had opgelopen bij Gertjan en Moek. Dus vandaag een wissel minder om bij te houden voor Edward. Vandaag geen ballenboys dus Jeroen kon fluiten en Nico kon van de zon genieten langs de zijlijn. De ploeg uit De Lier begon de wedstrijd met de aftrap en speerde als een raket met de bal richting de goal van Roy, maar Sam en Jorrit voorkwamen dat en Lance tikte de bal naar de linker van Roy, hij nam de bal rustig aan en speelde de bal weer verder het veld in richting Lance. Onze specialist zijlijnen rukte naar voren op en speelde de bal fraai over naar Rens. De kleine smurf had een Goliath tegen over hem staan maar speelde de bal door de benen van deze reus en zo kwam de bal bij Souf terecht en deze ramde de bal achter de keeper van Lyra. Zo kwamen we eindelijk in de 19de minuut op een voorsprong. Nog geen minuut later werd het al 2-0 door een fraai afstandsschot van Yann. En iedereen dacht kat in bakkie maar daar dachten de Theebukkers anders over en knalde nog even snel voor het rustsignaal de 2-1 achter Roy binnen. Dus Moek had een keelsnoepje nodig om alle voeten dezelfde richting op te krijgen, want we wisten van de heenwedstrijd dat Lyra geen makkie zou worden vandaag. De tweede heeft begon door het fluitsignaal van Jeroen en het spel geen weer over en weer. Vandaag was er wel een hoog baltempo en beide keepers hadden het druk. In de 15de minuut van de tweede helft kreeg de sv Honselersdijk E3 een hoekschop te nemen. Lance nam deze supersnel en Lyra lette dus niet op maar Yann wel en de 3-1 was een feit. Dit was de aanleiding voor een korte Vlam in de Pan op en langs het veld en na een bluspoging werd er verder gespeeld. Het spel was een stuk rustiger dan voor de vlam in de pan en dit leek meer op voetballen. In de 22ste minuut nam Sam een ingooi, de bal kwam bij Rens terecht hij gooide er nog een schaar uit en de vrije bal kwam bij Mees en tikte fraai in. Hiermee kwam de einduitslag op 4-1 voor onze eigen E3.

Het plattekarvirus blijft ook na deze week aanwezig want de drie punten bleven vandaag op de Strijphorst, en blijven we koploper in onze poule.

Volgende week een uitwedstrijd in Poeldijk tegen Verburch, de nummer vier uit onze poule. Dus de mouwen kunnen we weer opstropen.

Advertentie

Prins Group