Westlandia E4 thuis
zaterdag 26 maart 2016

Door McCaffrey
De dertiende speelronde stond zaterdag 19 maart 2016 op het programma voor onze E3. De thuiswedstrijd tegen Westlandia E4 uit het buurtdorp Naaldwijk. Het weer viel een beetje tegen een flauw zonnetje maar een harde oosten wind maakte het toch fris zo om 0830 uur.

Ons team was al lekker aan het warm schieten en nog geen tegenstander te bekennen op ons veld. De hoger legerleiding bestaande uit Moek, Edward en Rene liepen al te ijsberen op het veld en werden steeds zenuwachtiger naarmate de klok richting de 0830 uur liep. En uiteindelijk kwam de tegenstander opdraven op 0827 uur. Scheids Jeroen begon gewoon om 0830 de wedstrijd. Westlandia trapte af en de eerste aanval was een feit.

De verdediging bestaande vandaag uit onze bekende namen: Sam, Gijs, Jorrit en Lance zouden het niet druk krijgen en dat gelde ook voor onze keeper Roy. Maar daar en tegen zouden onze aanvallers Mees, Souf, Rens en Yann zouden vandaag wel een zware dobber krijgen om de muur van Westlandia te slopen want er stond een zeer atletische keeper bij de tegenstander in de goal, met daarvoor een paar reuzen.

In de eerste tien minuten ging he spel op en neer maar er gebeurde eigenlijk niks spannends voor de goals en Roy hield ook gemakkelijk de nul. In de negende minuut gooide Roy de bal ver uit richting Lance, onze Speedy Gonzales, liep langs de zijlijn ver op met de bal aan zn voeten en speelde op tijd over richting Souf, hij speelde nog niet direct over totdat Moek ff zn stem verhief en het kwartje viel bij Souf, hij zag Yann vrij staan en die scoorde zijn bekende harde afstandsschot vanaf de linker zijkant . De 1-0 was een feit en de ban was doorbroken, de naaldwijkse muur was gesloopt en gelukkig gebeurde dat nog een paar keer deze wedstrijd. Want enkele minuten later schoot Rens de bal op de paal maar Sam was goed meegelopen en kon vrij gemakkelijk de 2-0 intikken. Westlandia zette nog aan maar de verdediging was vandaag weer ijzersterk en ze kwamen er niet door ondanks dat sommige achterhoede spelers wel eens verkeerd stonden, maar anker Jorrit breidde dat weer recht. Ondanks nog kansen van Yann, Rens, Souf, Gijs en Sam bleef het 2-0 en met die stand gingen we rusten. Het werd een korte rust want de scheids had het koud en Moek had ook niet veel te vertellen aan de boys vandaag. Souf en Yann namen de aftrap en de tweede helft begon. De bal ging het elftal rond en zo had iedereen de bal weer ff gevoelt en had iedereen weer warme tenen. Uiteindelijk kreeg Rens, onze kleine Smurf, de bal en hij maakte een schaar op het veld, langs de zijlijn juichte ze hard van deze mooie aktie en Rens kwam hierdoor alleen te staan voor de keeper en die werd ook nog eens “gepoort” en het werd 3-0. Iedereen weer blij en deze wedstrijd zou weer drie punten opleveren want Yann maakte enkele minuten later de 4-0 met een hard schot. Toen was het Souf tijd, hij maakte een hattrick en zou werd het dus 5-0, 6-0 en 7-0 vooral deze laatste was een mooie want de perfect uitgespeelde 1-2tje met Yann werd netjes afgerond. In de 20ste minuut kreeg de sv Honselersdijk een hoekschop te nemen en Roy verliet zijn goal en speerde mee naar voren, hij kreeg net niet de bal voor zijn rechter en kon als een speeer weer terug naar zn goal maar Mees kreeg wel de bal goed voor zn rechter en tikte de bal wel in het netje en zo werd het 8-0. Maar helaas werd er toch tegen gescoord. Een counter aanval van Westlandia werd goed uitgespeeld en Jorrit en Gijs konden het niet belopen , de bal werd schuin ingeschoten in de verre hoek van Roy, ondanks zijn Sepp Meier handschoenen kreeg hij zijn vingers er net niet goed tegen. Dus de eind uitslag werd vandaag 8-1. Jeroen floot af en de drie punten gingen in Edward zijn watertas. Het doelsaldo komt hiermee op : 60 voor en 31 tegen.
Mannen lekker gebald vandaag maar blijf wel opletten waar je staat op het veld want met scherpere aanvallers van de tegenstander was het anders gelopen…..
Tijdens de douche werd bekend dat HVC verloren had en daardoor staan we nu bovenaan, maar Nootdorp staat nu in onze nek te hijgen en willen erlangs…..
Mannen na de Pasen gaan we weer verder met de uitwedstrijd tegen dit zelfde team.

Sosef & v/d Knaap