Lyra uit
zaterdag 12 maart 2016

Door Mac Caffrey
Angstzweet langs de zijlijn

Vandaag , zaterdag 12 maart, stond de uitwedstrijd in De Lier tegen de plaatselijke vv Lyra op het programma. Het was druk in de kleedkamer want die mochten we delen met de E2 die ook op dezelfde tijdstip tegen de vv Lyra mocht. Vandaag was Moek afwezig dus Rene en Edward mochten vandaag alles regelen op en langs het veld. Iedereen van de E3 was aanwezig en sommige spelers klaagde over spierpijn die ze opgelopen hadden van de bowlingparty van de avond ervoor. Nogmaals bedankt leiding voor deze teambuilding, de mannen hebben genoten. Vandaag was er weer een nachtvorst over de velden gegaan dus het veld was lekker wit, en het voordeel bij dit weertype was dat de zon lekker schijnt voor de meegereisde supporters. Eindelijk kwam er een scheidsrechter aanlopen, een jonge knul van een jaar of 15. Later meer over de scheids. We wonnen de toss en Souf en Rens trapte af. De bal werd lekker rond gespeeld zodat iedereen ff aan de bal kwam, dus Yann, Sam, Mees, Jorrit, Gijs, Lance en Roy hadden meteen de bal gevoeld. Roy hield de bal ff vast zodat iedereen op zn positie kwam te staan op deze vroege ochtend. Roy rolde de bal ver uit en kwam meteen bij Mees terecht en de eerste aanval was een feit, er zouden er vandaag nog vele volgen met verschillende resultaten. Vandaag zou z’n wedstrijd worden dat je als leider en supporter helemaal gek wordt van de angstzweet en waarbij je gaat afvragen waar de einduitslag naar toe zou gaan: Gelijkspel, Winst of Verlies. Maar gelukkig hadden we Souf nog in het veld staan en hij scoorde de 0-1 voor de E3 uit Honselersdijk. Het spel ging over en weer en beide keepers hadden het druk en hun ruggen zouden niet droog blijven vandaag. Roy had geen spierpijn overgehouden van de bowling en gooide de bal weer ver uit richting Sam hij ging dribbelen en zag Lance ook mee oplopen dus de bal werd overgespeeld. Yann stond vrij bij de tweede paal en hij lobde fraai de 0-2 binnen, en dat terwijl de leiding had geroepen de bal zo laag mogelijk te houden bij de goal want er stond een grote keeper bij de theebukkers ….Maar dat was niet gehoord door de E3 want Souf, Rens, Yann, Sam, Lance, Mees, Gijs en Jorrit knalde wel een bal richting de goal maar ja steeds pakte de keeper het schot op borst hoogte. Vandaag hadden de boys uit Honselersdijk ook geen tijd om hun vaste plek te houden op het veld waar Moek er met de trainingen zo op hamert, Rene en Edward hebben een doos strepsils na afloop nodig gehad voor hun stem. En jawel de 1-2 werd gescoord door de spits van Lyra die helemaal vergeten was door de verdedigers. Gelukkig werd het rust, de scheids had eindelijk zijn scheidsfluit gevonden en blies er hard op. Later bleek had deze jonge man zijn eerste wedstrijd floot en aan zn lot was overgelaten door de vv Lyra. Jeroen heeft hem nog wat tips gegeven in de rust en in de tweede helft ging het iets beter met hem. De tweede helft was weer begonnen nadat Rene zijn spelers weer een peptalk had gegeven en het begin liep iets beter. Maar de 2-2 hing in de lucht en het was eigenlijk wachten opdat dit zou gaan gebeuren maar Roy hield keer op keer de bal tegen, gelukkig wel voor onze E3. In de 40ste minuut zou er een magische wissel plaatsvinden: Rens en Mees erin en Souf en Jorrit eruit. Meteen werd er druk gezet door Gijs en de bal kwam bij Mees terecht hij gaf een pracht bal op onze “kleine smurf” Rens, en die had de boodschap begrepen van de lage bal en zijn intikkertje werd dan ook niet gehouden door de keeper. Eindelijk was de ban doorbroken en we stonden voor met 1-3. Hier bleef het ook niet bij want Roy schopte ver uit naar de vrije man Sam en die zag weer Souf lopen en hij scoorde met zijn slingerbeen de 1-4. Rene en Edward konden gerust zijn, de drie punten gingen mee naar de sv Honselersdijk vandaag…Dit had er lang niet ingezeten vandaag. Het liep voor geen meter vandaag op het veld maar gelukkig werd er gewonnen. Nu maar hopen dat HVC en Nootdorp ook zo dramatisch zou spelen vandaag….Het thuisfront werd op de hoogte gehouden via de app en ook daar waren ze blij….Heren van de E3 volgende week weer normaal voetballen tegen Westlandia want dat is beter voor de gezondheid voor de trouwe supporters, maar eerst nog ff een griezelparty as vrijdagavond.

Condubouw