Naaldwijk E2 thuis
zaterdag 12 maart 2016

Door Mc Caffrey
De twaalfde speelronde stond zaterdag 05 maart op het programma. De thuiswedstrijd tegen ons buurdorp Naaldwijk, nu hadden we de laatste twee zaterdagen niet gevoetbald ivm de wintersport activiteiten van 50% van ons E3 elftal. Gelukkig was er nog wel getraind van de week met Gertjan en Moek, nadat iedereen gipsvrij was teruggekomen uit de bergen.

Zaterdagochtend was een mooie winterzaterdag, de zon scheen lekker, geen wind en het vroor zn twee graden. Scheids Jeroen had het druk om de gele doellijnen zichtbaar te krijgen op veld 3A. Het gehele team was compleet net als de trainersstaf en de leidersstaf. De supporters die in grote getallen aanwezig waren genoten van de zon en op tijd begon Jeroen de wedstrijd. Naaldwijk had de toss gewonnen en zij begonnen vandaag aan hun eerste aanval, en dat zou ook niet de laatste zijn , ondanks de einduitslag. Keeper Roy en de verdedigers Jorrit, Sam, Lance en Gijs zouden een zware zaterdagochtend krijgen tegen Naaldwijk en dat terwijl Naaldwijk in de kelder van onze poule staan. Onze aanvallers Mees, Souf, Rens en Yann zouden vandaag ook een zware dobber krijgen om de muur van Naaldwijk te slopen want er stond een zeer atletische keeper bij de tegenstander in de goal.

In de eerste twintig minuten ging he spel op en neer maar er gebeurde eigenlijk niks spannends voor de goals. Maar twee minuten later was dat anders want Mees scoorde de 1-0 voor de oranje boys na een voorzet van onze kleine smurf Rens. Het werd geen gelijke stand voor de rust want Roy tikte een hard schot naast en de hoekschop die daardoor een feit was werd weer goed verwerkt door de verdedigers. De ruststand werd dan ook een matige 1-0 en gezien de ranglijst viel dat wat tegen bij Moek, Rene en Edward. Maar in de rust had Moek alle tijd om het elftal weer op het juiste spoor te zetten. Lance had de boodschap van Moek goed begrepen en hij scoorde de 2-0 voor de E3 na een goede voorzet van Sam. Iedereen bij de E3 ging naast hun schoenen lopen en Naaldwijk kreeg kans op kans maar Roy was wakker en hield nog de nul maar 30ste minuut kreeg de E3 een hoekschop tegen en Lance kopte fraai de 2-1 in eigen doel en Roy was kansloos. Iedereen langs de zijlijn zag het niet want de zon stond zeer laag te schijnen. Nog niks aan de hand zou je denken maar bij Naaldwijk was de beer los en ze gingen nog een tandje hoger spelen en dat was te merken voor Jorrit, Sam, Lance en Gijs ze werden overlopen en de 2-2 was een feit….. Nou lekker dan dacht iedereen langs de zijlijn. Maar gelukkig werd iedereen wakker geschut door een bal van Rens die op de paal knalde en dit was het sein voor Souf. Hij scoorde met zijn slingerbenen de 3-2, 4-2 en 5-2 dus een echte hattrick was een feit en het scorebord liep rood aan. Nu was de muur van Naaldwijk definitief gesloopt en Yann scoorde met een hard schot de 6-2 in de 45ste minuut. Dit werd nog niet de einduitslag want het werd zelfs nog 7-2 door Lance die met een fraaie schuiver de Naaldwijkse keeper verschalkte , en door deze fraaie goal werd zijn kopbal achter Roy maar gauw vergeten door zijn teamleden. De scheids floot af en deze wedstrijd ging met 7-2 de boeken in, maar dat zou je niet zeggen na de 2-2 tussenstand want toen was de E3 rijp voor de sloop en zou een nederlaag dik verdiend zijn. Maar de bal is rond en het liep ineens anders door het mooie weer denk en de vorst….de penalty’s werden niet allemaal lekker genomen dus vandaag geen patatje latje competitie…..De lauwe /warme douche was een feit. …..

E3 vandaag liepen jullie een tijdje naast jullie schoenen en zouden we naar een nederlaag gaan maar gelukkig viel het kwartje weer en gingen jullie weer “normaal voetballen”. Helaas heeft HVC in onze ski tijdperk hun inhaalwedstrijden gewonnen en staan nu koploper met een puntje meer dan wij, Nootdorp begint in onze nek te hijgen op de derde plek. Volgende week de uitwedstrijd tegen de theebukkers, en dat zal niet meevallen na een avondje bowlen ervoor.

Sosef & v/d Knaap