Verburch thuis
zaterdag 13 februari 2016

Door Mc Caffrey
Achterin de nul gehouden
De elfde speelronde stond zaterdag 13 februari op het programma. De thuiswedstrijd tegen ons buurdorp Poeldijk. Dus vandaag speelde onze E3 in het wit want onze gasten uit Poeldijk Verburch speelt ook normaal in het Oranje. Anders ziet scheids Jeroen met al dat oranje op de witte wei niet het verschil. Witte wei zult u denken, ja het had gevroren de nacht en het kunstgras was mooi wit vanmorgen en de zon scheen ook al lekker om 0800 uur. De scheids had de gele lijnen is vrij gemaakt zodat beide goals duidelijk zichtbaar waren voor de spelers en zodat iedereen kon zien dat de bal volledig over de lijn zou gaan bij een goal. De leiders Edward en Rene en ook trainer Moek hadden ook hun handen vol om het veld speelgerechtig te maken want de trainers en ploegen die vrijdag trainen hadden de velden lekker speel vrij achtergelaten voor de eerst volgende ploeg op zaterdag….Toppie vrijdagploeg.
Iedereen was aanwezig vandaag en het was lekker voetbalweer, het vroor nog maar de wind lag nog op zn nest en de zon was ook al aan het schijnen. Trainer Moek begon vandaag met de 1-4-2 opstelling want de trainer wilde wel vandaag de koppositie over nemen van Verburch. Verburch trapte af om 08.30 uur en Souf en Mees jaagde meteen fel op de bal en ze pakte hem meteen af. Onze kleine smurf van het veld Rens was goed meegelopen en zijn grote teen tikte de bal meteen tegen de paal. Dit was wel jammer maar Verburch zag meteen dat de witte boys van sv Honselersdijk wilde winnen. De statistieken waren vrij duidelijk de eerste 15 minute van deze wedstrijd SVH waren heer en meester op het veld. Keeper Roy had nog geen bal gehad en onze verdediging stond als een huis. Jorrit, Lance, Gijs en Sam waren goed bezig er kwam geen Verburch speler met bal erdoor. Gelukkig bleef het niet nul nul want wij kregen kans op kans. Mees doorbrak de ban en scoorde in de 17de minuut de 1-0 voor SVH. Yann kreeg de bal van Lance en Yann omzeilde de verdediger van Poeldijk en zag Mees bij de tweede paal vrij staan, en nu was het een koud kunstje voor Mees. Voor de rust werd het niet 2 of 3 nul voor ons want de keepster van Verburch stond haar mannetje en pakte fraai de kansen van Souf en Rens. Scheids Jeroen floot voor de rust en iedereen ging ff naar Moek. Zijn peptalk was vandaag makkelijk. Want het spel op de witte mat was erg leuk om te zien voor de trouwe supporters. De tweede helft begon met een aftrap door Sam en Rens, zij liepen naar voren met de bal en zagen Gijs vrijstaan en hij kreeg de bal. Zijn voorzet was op maat en een koud kunstje voor Souf om de 2-0 in te tikken. Toen was Verburch helemaal van slag en het werd een mooie E3 show. De 3-0 kwam van de voeten van Yann, een prachtig hard schot trof het netje. Roy stond zeker op de hoogte van de middenlijn met zijn verdedigers en hij schopte de bal richting het andere goal, deze bal werd opgevangen door Jorrit die naast de spits Souf was gaan staan, Jorrit tikte de bal met zijn hoofd door richting de tweede paal en daar stond Souf al te wachten, met zijn slingerbenen was het weer een makkie en de 4-0 was een feit. De 5-0 kwam niet op het scorebord want scheids Jeroen keurde deze goal af want Mees zocht verkering met de goalie van Verburch, zij dook naar de bal en had de bal al met een hand vast maar Mees dook ook naar die bal maar vergat ff dat de keepster de bal al gevangen had maar zijn knie tikte de bal in het goal uit haar handen. Mees zei Sorry en Verburch kreeg een vrije trap. Dit was ook meteen de laatste aktie op het veld want Jeroen vond het welletjes voor vandaag en floot deze wedstrijd af. De eerst nul tegengoals voor de E3 was een feit. De pingels werden ook nog lekker hard ingeschoten en de warme douche was verdiend.
Mannen lekker gevoetbald vandaag hou dit vol en het wordt bovenin spannend bovenin de ranglijst in onze poule. Na een uurtje werd het duidelijk dat we bovenaan staan in onze poule en iedereen blij. Leider Rene had nog een latje patatje rekening open staan en middags werd er ook gezamenlijk een patatje met gegeten….
Nu ff twee zaterdagen geen voetbal want de helft van de E3 zit in het buitenland om te skieeeeeen.. op zaterdag 5 maart weer de volgende competitie wedstrijd als iedereen weer gipsvrij terug komt……

Van Dijk Brouwer Installatietechniek