NOC / Kralingen E1 thuis
zaterdag 12 september 2015

Door Mc Gaffrey
Op zaterdag 12 september speelde de SVH E3 zijn derde bekerwedstrijd in de Rotterdamse bond. Op veld 4 stond deze wedstrijd gepland. De Leiders Edward en Rene liepen wat zenuwachtig langs de lijn want we wisten niet in welke kleuren Kralingen zou spelen, ook trainer Moek had nog nooit tegen deze club gespeeld en liep te gissen. Scheidsrechter Jeroen wist het antwoord: de E3 kon gewoon in zijn bekende oranje tenue spelen want Kralingen speelt in Rood/Geel shirt met zwarte broek.

Op deze zaterdag werden alle wedstrijden begonnen op ons sportpark met een minuut stilte ter nagedachte van het overlijden van Jim van Holstein. Ook onze spelers, begeleiders van beide clubs stonden gezamenlijk stil .
Kralingen nam de aftrap en ze speelde terug op hun keeper, het lukte Souf net niet om de bal af te pakken. De verre uittrap was een makkie voor Jorrit en we gingen opbouwen via Gijs en Sam. Helaas werd de bal afgepakt toen de bal bij Yann kwam en een tegenaanval werd opgezet en dat deden deze Rotterdamse club als een speer want voordat ze het wisten moest Roy helaas de bal uit het netje vissen en zo werd het 0-1. De 0-2 kwam ook op het scorebord want een corner van Kralingen werd erg fraai ingekopt bij de tweede paal zowel Gijs en Roy konden niet bij de bal. Moek gaf nog wat aanwijzingen aan de E3 en ze gingen weer ten aanval. Roy had de bal opgevangen en gooide de bal naar rens hij speelde de bal weer door naar Lance en hij maakte een slalom beweging en kwam vrij te staan . Hij zag goed dat Yann bij de tweede paal stond en scoorde de 1-2. De ruststand werd 2-2 want een corner , genomen door Gijs, kwam bij Souf terecht. Souf had zijn grote schoenen weer aan en punterde de bal richting Sam. Hij zag dat Yann vrij stond en schoot de bal in het netje. Jeroen floot voor de rust, veel had hij niet hoeven fluiten want het was een zeer sportieve wedstrijd. Tijdens de rust had Moek weer de nodige aanwijzingen voor de spelers en ze knikte allemaal, dus Moek zag de tweede helft wel zitten. Maar helaas werd Moek steeds stiller langs de zijlijn want niks lukte meer in het veld. De spelers stonden stil, liepen niet vrij, gaven de bal steeds aan de tegenstander in plaats van aan onze eigen oranje medespeler. Ballen werden op de lat, paal of net over geschoten. Roy en de verdedigers Gijs, Rens en Jorrit kregen het lek niet gedicht achterin en de einduitslag werd dan ook 2-6. Enkele keren per jaar heb je zn wedstrijd dan zit alles tegen en loopt het niet vandaag was zn dag…. Heren van de E3, het was een sportieve wedstrijd om te zien voor onze aanwezige supporters, volgende week tegen de koploper uit de poule, Vierpolders E1, dus jullie gaan weer lekker trainen met Moek en Gertjan. Het komt goed daar gaan we voor.

Sosef & v/d Knaap