FC 's-Gravenzande E6 uit
zaterdag 26 december 2015

Door De Zijlijn
Kunstlicht

Vandaag, 19 december 2015, de laatste wedstrijd voor de SVH E3 van dit kalenderjaar 2015. En dit was een uitwedstrijd in ‘s-Gravenzande. Nu moesten er meerdere elftallen van Honselersdijk uit tegen s- Gravenzande rond dit tijdstip dus was het file rijden naar het Brede dorp. Een licht detail was wel, dat we zo vroeg moesten spelen dat je vanaf Naaldwijk al het kunstlicht zag branden van het sportpark s Gravenzande. We speelde dus een echte avondwedstrijd en dat was voor iedereen een leuke eerste ervaring. We waren vandaag niet compleet met de E3 want onze trainer Moek was afwezig wegens andere verplichtingen en had het stokje overgedragen aan Rene, Edward en Jeroen. Maar dit was nog niet alles we misten vandaag ook een grote verdediger in de achterhoede . Gijs was gevallen op vrijdag en had een hersenschudding opgelopen en was dus in de lappenmand. Er was vandaag dus maar een wissel.

We mochten aftrappen van de scheids en dat werd gedaan door Rens en Mees. Dus de eerste aanval werd opgezet door beide spelers en de bal ging ff rond via Yann, Souf, Sam, Lance, Jorrit en Roy. Dus Roy kon meteen de bal weer meegeven aan Lance en hij liep lekker langs het lijntje op aanwijzing van Jeroen richting de goal. En daar zag hij Rens vrij staan en zijn voorzet was precies op maat. En de kleinste man van het veld wist vanmorgen wel raad met de bal en ging op de keeper af en wipte de bal met een fraaie lob over de keeper heen…. De E3 op een 0-1 voorsprong. Dit was een lekker begin riepen Rene en Edward in koor langs de zijlijn. Op voorsprong tegen de koploper. Meteen ging ‘s-Gravenzande in de tegenaanval en de verdedigers Jorrit, Sam en Lance moesten ff hun mouwen opstropen om Roy te helpen en dat ging goed want Roy had een fraaie redding. Wij konden weer gaan opbouwen en de bal ging lekker rond, maar de tegenstander ging van tactiek veranderen en ging de rest van de party op de counter spelen en Jorrit vond dat niet leuk want hij liep zijn longen uit zn lijf de rest van de wedstrijd. En zo kwam ook de 1-1 op het bord want de kleine snelle aanvallers van de tegenstander speerde langs onze verdedigers heen en Roy kon de drie man met bal ook niet meer stoppen. Dit was ook de enige keer dat Jorrit, Sam, Roy, Lance en Mees zich lieten foppen deze wedstrijd want daar zorgde Rene wel voor langs de zijlijn.

Daarna was het een eenrichtingswedstrijd geworden, de SVH E3 combineerde, speelde over, liep vrij en het liep als een TGV trein. De 1-2 werd door Yann gemaakt. De “ Arjan Robben” variant was door Rene en Edward in het leven geroepen, dus Yann stond op rechts en ging steeds naar binnen en knalde lekker hard in. De 1-3 en 1-4 gingen net zo en Yann maakte een hattrick deze wedstrijd. Alle supporters blij langs de zijlijn. De rust was dan ook 1-4. De limo werd gulzig gedronken want de E3 had hard gewerkt de eerste helft.

De tweede helft was eigenlijk het zelfde als de eerste. Honselersdijk lekker aanvallend voetbal spelen met de mooiste combi’s Rens, Mees, Souf, Yann, Sam, Jorrit en Lance hadden er veel ruimte vandaag. En Roy stond kou te leiden in zn eentje in de goal en ging lekker dansen om warm te blijven. Souf maakte de 1-5 en 1-6 door een corner in te koppen en een mooie aktie te maken samen met Rens. Maar het was nog geen tijd en onze spelers werden vandaag niet moe leek het wel en de 1-7 kwam op het bord door Yann en daar bleef het niet bij want in de 48ste minuut zette Lance nog een mooie aanval op en die kwam bij Souf en die zag Yann vrij staan en die knalde onderkant lat de 1-8 op het bord….
Toen ging de zon weer schijnen en was de avond wedstrijd voorbij. Heren van de E3 lekker gebald vandaag, beetje jammer voor Moek dat hij deze fantastische tikparty gemist heeft. Maar in de kleedkamer werd er beloofd door de boys dat ze dit ook in 2016 zouden doen als Moek wel langs de zijlijn zou staan.

Iedereen van de E3, begeleiders en supporters goede feestdagen en we zien elkaar weer in 2016 …….

Van Dijk Brouwer Installatietechniek