v.v. Nootdorp E3 uit
zaterdag 12 december 2015

Door Mc Caffrey
Na de klassieker van verleden week tegen Velo, 4-2 winst . Mochten we vandaag naar Nootdorp waar de nieuwkomer in de poule op het programma stond. We mochten een keer uitslapen en dat was te merken want nu waren de spelers allemaal op tijd alleen was het wachten op Moek, want die is dat niet gewend uitslapen….
Iedereen was aanwezig, en alle spelers zochten een plekkie in de auto’s en de oranje stoet vertrok naar het verre Nootdorp. Aangekomen aldaar was het een plekkie zoeken bij de club, kleedkamers en speelveld. Het was een beetje druk. Nu waren wij de eerste club die tegen de nieuwkomer moesten spelen dus was er toch wel spanning bij de oranje leiding. Na de warming up werd het elftal neergezet en de eerste wissels waren Lance en Yann. Dus de wei werd gevuld door: Roy, Gijs, Sam, Rens, Mees,Souf en Jorrit. We verloren de toss en de eerste nootdorpse aanval was een feit maar ja alle spelers hadden uitgeslapen vandaag dus deze eerste aanval werd makkelijk afgeslagen door Jorrit, Sam en Roy. Nu had Roy wind mee en peerde de bal met een raketschot richting het Nootdorpse goal. De verre bal werd opgevangen door Mees, onze stofzuiger met een breede glimlach op zn gezicht, slalomde door de verdediging heen en zag bij de eerste paal Souf vrijstaan. Hij raakte de bal met zijn slingerbenen en helaas raakte de bal de paal. Dus de eerste kans werd niet benut. Vandaag werd het de wedstrijd van de gemiste kansen, echt gelukkig waren we niet. De 1-0 voorsprong voor onze E3 werd dan ook een eigengoal van een nootdorps been, maar gelukkig had Yann de bal zo hard geschoten dat de keeper er dan ook niet bij kon na de richtingverandering zo hard ging ie. Iedereen blij langs de lijn want er waren weer een hoop Oranje supporters vandaag. Het spel ging lekker op en neer en het was een leuke pot voor de neutrale toeschouwer. Het werd 2-0 voor de SVH E3 in de 18de minuut want Roy had de bal goed gevangen en liep de vrije kant op want daar stond Gijs vrij, de kleine “Bennie Wijnstekkers” ging voorwaarts langs de zijlijn en speelde mooi over naar Sam, hij zag Yann weer vrij staan en de bal ging over. Hij gebruikte zn schouder goed en kwam vrij te staan, zijn voorzet kwam bij Souf en punterde de bal hard in de linkerhoek. De groepshug was een feit. En opnieuw ging het spel weer over en weer, en opnieuw waren er mooie kansen die eigenlijk in het netje moesten maar dat niet deden. Dus Nootdorp had nog steeds kansen om de aansluitingstreffer en die kwam er dan ook in de 23ste minuut. Rens moest een hoekschop weggeven want hij werd achternagezeten door een reus uit Nootdorp. De Hoekschop werd genomen en Roy had zijn verdediging neergezet en de bal werd weggekopt door Jorrit maar helaas precies voor de voeten van een Nootdorper en zijn schot was raak want Roy zag niks want er stonden 13 spelers voor zijn neus. Nog niks aan het handje want er werd gefloten door de scheids en de limo kwam het veld in voor de rust. Moek deelde weer tictaks uit en de spelers kregen weer een praatje en energie. De tweede helft begon lekker want meteen bij de eerste aanval speelde Rens en Yann lekker samen maar ja de kans werd goed gestopt door de keeper. De E3 was denk nog moe van de kraker van verleden week en Nootdorp werd sterker. Maar de SVH kreeg de kansen om te scoren maar liet dat achterwege en in een counter werd Lance en Jorrit eruit gelopen door de spits van Nootdorp en hij omzeilde de uitlopende Roy en het werd helaas 2-2. Nog niks aan het handje riepen Moek en Rene vanaf de zijlijn want de E3 had 538 kansen gehad en die bleven ze ook houden maar kans op kans gingen er niet in want: Lance, Sam, Rens, Yann, Souf en Mees raakte de lat, paal en of kruising. Dus de scheids floot af en het bleef jammerlijk 2-2….een beetje jammer was dat wel maar ja de bal kan raar rollen…..De volgende wedstrijd is weer uit, en nu staat s’Gravenzande op het programma. Trainers Moek en Gertjan kunnen aan de bak want zij zijn mede koploper. Maar als onze E3 gewoon zijn kansen afmaakt nemen we de drie punten mee naar de Kerst…….Prettige Feestdagen en rustig aan met de Jaarwisseling en dan gaan we lekker nog ff een mixtoernooi draaien op 2 januari zodat alle oliebollen er weer uit kunnen sporten……..

Prins Group