s.c. Monster E3 thuis
zaterdag 5 december 2015

Door Mc Caffrey
IJsberen

In week 48 ,dus de twee zaterdagen van 21 en 28 november 2015 hadden we twee wedstrijden op het programma staan . Beide wedstrijden zouden plaats vinden op ons vertrouwde sportpark. Hier onder kunt u een verslag lezen van deze week met de Boys van de E3. Op zaterdag 21 november hadden we de thuiswedstrijd tegen sv Monster E3. Deze wedstrijd speelde zich af op veld 3a. De weergoden waren ook vroeg uit de veren net als onze leiders en trainers. Het weer zou een zeer grote tegenstander worden op deze zaterdagochtend 08.30 uur. Het leek wel of Honselersdijk even niet in het Westland lag maar in Siberië (Noord pool) . Een krachtige oostenwind (kracht 7) teisterde veld 3, de eerste nachtvorst was ook gearriveerd en de regen was een mix van natte sneeuw met hagel. Nee het was echt voetbalweer. De supporters zaten of in de dug-out of achter de verwarming in de kantine (groot gelijk hadden ze). Het team was compleet dus Moek had twee wissels vandaag. Roy stond in de goal met een regenpak aan om zich te beschermen tegen de wind, kou en regen want hij zou maar twee ballen krijgen in deze wedstrijd. De veldspelers Rens, Jorrit, Lance, Sam, Gijs, Souf, Yann en Mees zouden dit ook wel willen maar ja zij moeten zich warm houden in het veld door lekker te ballen met elkaar. Scheids Jeroen had ook geen korte broek aan deze ochtend, maar kon beide goals zien en liet de wedstrijd beginnen. Monster trapte af en hadden er zin in want ze stormde over het veld richting Roy, Maar de bal kwam daar niet want Mees, Gijs, Jorrit, Rens en Sam hadden een verdedigingslinie op gezet en de bal kwam daar niet doorheen. Souf, Yann en Lance gingen in de aanval. Monster maakte er een hoekschop van. Deze werd genomen door Yann, hij kon zich net staande houden in de harde tegen wind maar zijn voorzet kwam bij de tweede paal terecht en daar stond nou net onze Lance. Hij bedacht zich niet en knalde de bal hard in het netje: 1-0 voor de E3. Met moeite kon Jeroen de bal weer op de middenstip klaar leggen want de wind en regen waren alleen maar harder en kouder geworden. Monster ging weer beginnen en gingen richting de goal van Roy. Lance moest even aan de handrem trekken en de scheids floot voor een vrije trap . Deze werd door Monster met zeer veel geluk genomen en de Siberische wind speelde ook een rol want de bal werd 20 meter door de lucht gedragen en zeilde zo in het kruising en Roy kon er niet bij. De 1-1 kwam op het scorebord in de 24ste minuut. Jeroen floot voor de rust. De leiders, trainers en begeleiding gingen in vergadering en kwamen samen tot de conclusie dat verder spelen onverantwoord zou worden gezien de toestand van de kinderen op het veld door het Siberische weer. Dus scheids Jeroen floot de wedstrijd definitief af en de eindstand van deze wedstrijd ging als 1-1 de boeken in. Alle spelers hebben daarna nog vele uren nodig gehad om weer op temperatuur te komen. Voetbal moet wel een leuke activiteit zijn voor de kinderen, en dat was vanmorgen niet het geval.

De tweede wedstrijd in week 48 werd niet gespeeld op 28 november want de wedstrijd weer afgelast, de regen die de gehele week was gevallen had van veld 5 een modderpool gemaakt. En ja we zouden weer op veld 5 mogen spelen. Gelukkig was de zaal vrij en had leider Rene nog een opblaas panna veld bij zich. De E3 heeft zich een uurtje kunnen uitleven met voetbalspellen in de zaal. Na de douche werden er nog voetbalplaatje uitgewisseld dus de zaterdagochtend was nog zinvol geweest.

De volgende wedstrijd is weer thuis, nu staat Velo op het programma. Trainers Moek en Gertjan kunnen aan de bak want daar hadden we verloren (wat onnodig was) …Mannen dus goed trainen van de week. Hopelijk zonder het Siberische weer.
lekker trainen zonder Siberische wind….

Van der Meer verzekeringen