HBSS thuis
zaterdag 28 november 2015

SV Honselersdijk G1 knokt zich terug
Voor het eerste G-team van SV Honselersdijk stond de wedstrijd tegen topper HBSS uit Schiedam op het programma. Was het team compleet zonder afzeggingen moest er nu op het laatste moment een scheidsrechter gezocht worden. Gelukkig was Jos Wissenburg bereid ons uit de brand te helpen. Wel moest het duel iets later aanvangen omdat de arbiter nog van huis moest komen. Eenmaal begonnen met een lastige wind tegen bleek dat HBSS alle ruimte kreeg om heerlijk te combineren. Al snel gaf Edwin aan het achterin niet te kunnen belopen. Waardoor Matthijs vanuit het middenveld naar achteren verhuisde en Jimmy op het middenveld zijn plaats innam. Edwin ging vanaf de zijlijn de nodige aanwijzingen geven. De druk op de defensie was groot omdat de middenvelders overlopen werden door hun tegenstanders. Marco N., John en Matthijs en in laatste instantie goalie Fred hadden het druk, maar hielden stand. De spaarzame uitvallen van SV Honselersdijk G1 werden niet goed uitgespeeld. HBSS kwam op gelukkige wijze op voorsprong. Marco N. raakte de bal met de hand en dus volgde er een terechte strafschop. Helaas gokte Fred op de verkeerde hoek en was het 0-1. Marco P. moest kort daarna met een zere schouder, niet door het voetballen veroorzaakt, de strijd staken. De rust brak aan met een 0-1 achterstand. In de kleedkamer werd niet alleen de overheerlijke limonade genuttigd, maar werden er aanpassingen in het team aangebracht. Achterin veranderde er niets, op het middenveld gingen Thonney en Jimmy centraal spelen met Rick en Jorik aan de zijkanten. Demi in de spits en Peter als invaller even aan de kant. In het veld bleek dit de oplossing te zijn. Nu werd er wel kort gedekt en kwam HBSS niet meer aan combineren toe. Het was SV Honselersdijk dat het initiatief nam en behield. Thonney zag zijn inzet door de keeper gekeerd worden. Jorik zocht het doel net iets te hoog en Demi werd op het laatste ogenblik de voet dwars gezet. Achterin bleef het oppassen geblazen, HBSS loerde op de counter en kwam er soms gevaarlijk uit als de lange bal gespeeld werd. John, Matthijs en Marco N. hadden daar goed het oog in. Dan was er ook nog Fred die een paar keer handelend optrad. De jacht op de gelijkmaker leverde succes op. Bij een corner van Thonney kwam de bal bij de geheel vrij staande Demi terecht. Zijn verwoestende uithaal was teveel voor de doelman van HBSS die de bal pas tegen het net aan te pakken kreeg. Gezien het spelbeeld een op dat moment terechte verhouding. HBSS niet gewend om het moeilijk te hebben begon met praten. Tegen elkaar, de tegenstander en de scheidsrechter. Gelukkig hield de leiding van HBSS de zaken goed in het oog zodat het allemaal binnen de perken bleef. Hoewel er voor de overwinning geknokt werd door beide partijen werd er niet meer gescoord. SV Honselersdijk had zich knap terug geknokt tegen de concurrent. Met de wetenschap dat HBSS aan te pakken is reist de G1 van SV Honselersdijk op 12 december af naar Schiedam. Wie weet kan er dan voor een verrassing gezorgd worden. Het is in ieder geval zeker dat SV Honselersdijk G1 ook in het voorjaar op het hoogste niveau uitkomt. Degraderen kan met een puntenaantal van 17 niet meer. Klasse mannen, de doelstelling van Johan, Aad en Jan hebben jullie gehaald. Meer dan een compliment waard. De strijd voor man van de wedstrijd ging tussen John en Matthijs. De laatste won het omdat het voor de eerste keer dit seizoen dat hij een hele wedstrijd speelde. Klasse man.

Van der Meer verzekeringen