Westlandia uit
zaterdag 21 november 2015

Door Arnold
Westlandia F-2 - Sv Honselersdijk F-1 1 – 3
Afgelopen Zaterdag 21-11-2015 speelde onze F-1 uit tegen Westlandia F-2.
Voorafgaand aan deze wedstrijd gaan we even terug naar het begin van het seizoen.
Uit alle teams van de F-sectie moest er een gehele nieuwe F-selectie worden samengesteld
incl. een paar Mini F-jes die F waren geworden. Dat was een aardige klus want alle spelertjes uit de oude F-1 gingen over naar de E. We konden dus niet meer terugvallen op ervaring. Na wat bloktrainingen kregen we een beeld hoe de F-1 en F-2 eruit moest gaan zien. Dan volgt er een indeling voor de bekerpoule de F-1 speelt in de 1ste klasse en de F-2 in de 4de klasse. Al gauw werd duidelijk dat dit te hoog gegrepen was voor beide teams, sommige spelertjes die het seizoen heerlijk vrij en blij ongedwongen binnen de lijnen genoten van het spelletje kregen nu een vaste positie mee incl. opdracht. Dat was van beide teveel. De F-2 heeft het toen in de bekerpoule nog in een lagere klasse geprobeerd en de F-1 heeft zich in het geheel teruggetrokken. Doormiddel van heel veel oefenwedstrijden door de weeks van de F-1 met heel veel dank aan Gerrit v/d Meer en trainingen op Zaterdag konden we bouwen naar het begin van de competitie. We waren eruit, onze F-1 ging spelen in de 3de klasse en de F-2 ging het met veel onervaren Mini F-jes die dit seizoen F zijn geworden spelen in de 8ste klasse.
Vooral voor deze laatste spelertjes was dit een hele ervaring : een half veld.
Nu we 3 wedstrijden ver zijn voor beide teams, heeft dit allemaal goed uitgepakt, een ieder is blij, spelertjes die aan voetballen toekomen en de technische leiding langs het veld kunnen hun ‘ei’ kwijt in het overbrengen wat er verwacht wordt.
Zo ook afgelopen Zaterdag 21-11-2015 voor de F-1, na een ‘donderspeech’ op Woensdag tijdens de training voorafgaand aan deze wedstrijd moesten even wat dingen aangehaald worden oftewel de “touwtjes moesten worden aangetrokken’. Een ieder was het er over eens na zo’n voorbereiding met diversen pericelen van eind Augustus tot nu waar alles in het werk is gesteld om de F-1 te brengen waar ze nu zijn mocht er wat worden terugverwacht.
Dit verhaaltje werd ook verteld in de kleedkamer en het was aan de F-1 om dit maar is op het veld van Westlandia te laten zien. En……dat deden ze ! ! ! De achterhoede stond als een huis, positioneel klopte het. Het samenspel als team was top ! ! De bal ging van voetje naar voetje, kregen we het benauwd gebruikte we de keeper om onze rust te pakken om weer aan een nieuwe aanval te beginnen. En dit allemaal onder erbarmelijke weersomstandigheden. Het was dan ook een verademing toen de 1ste helft ten einde was dat we even naar de kleedkamer mochten om op te warmen . De handdoek die de spelertjes hadden meegekregen van de papa’s en de mama’s werd nu even niet gebruikt omdat er gedoucht was maar om de haartjes te drogen van al die regen. De complimenten van de technische leiding waren er voor de F-1 voor het vertoonde spel, nu nog 20 minuutjes vasthouden met een minimale voorsprong en we zouden dan bij de 1ste 3 staan in de poule.
We starten de 2de helft wat slapjes wat de 1-1 op het bord bracht. Wakker geschud vanaf de zijlijn pakte we het spelletje weer op met vele kansen. We kwamen via 2 penalty’s (dit komt niet voor bij de F ? ?) op 1-3. De scheidsrechter vond het genoeg door al die nattigheid en kou en besloot af te fluiten. Door deze winst brak alsnog het zonnetje door en besloten we toch nog penalty’s te nemen. Daarna gauw naar de kleedkamer voor een welverdiende warme douche. F-1 onze complimenten hoe jullie zijn omgegaan met de weersomstandigheden en dan ook nog zo’n wedstrijd spelen waar we van
genoten hebben vanaf de zijlijn. Kijk even via papa of mama naar de stand
op voetbal.nl en de trainer staat al met 1 been op de brug om te water te gaan.

Condubouw