Hercules uit
zaterdag 21 november 2015

Zwaar bevochten zege SV Honselersdijk G1
Met een compleet team werd afgereisd naar Den Haag waar hekkensluiter Hercules de tegenstander van SV Honselersdijk G1 was. Nog geen punt werd er gehaald in dit seizoen door de thuisclub, dus dat moest een makkie wezen. Onderschatting is echter een slechte raadgever en daar kwamen de mannen van trainer/coach Johan snel achter. Marco N. liet zijn tegenstander uit zijn rug weglopen. John en Matthijs dekten vervolgens niet goed en zo stond Hercules binnen twee minuten met 1-0 voor. Dat was een bittere pil en de omstandigheden op een natte en hobbelige grasmat, geen kunstgras dit keer, waren niet optimaal. SV Honselersdijk had 90% van de eerste helft bal bezit, maar het was veel te onrustig. Bovendien verdedigde de thuisclub met acht man rond het eigen doel. Met een man uitspelen stonden er weer anderen om de doortocht te beletten. Zodat echte kansrijke situaties om te scoren er niet kwamen. Peter van afstand mikte net naast het doel. Jorik volgde zijn voorbeeld wat niet de bedoeling kon zijn. Jimmy zag zijn inzet in het zijnet verdwijnen en het afstandsschot van Marco N. tikte de keeper over de lat. Ook Thonney kon de doelman van Hercules niet verschalken. Dat SV Honselersdijk G1 nog met een gelijke stand kon gaan rusten was dan ook een meevaller. De hoekschop van Jorik kwam voor het doel waar Matthijs het beslissende tikje gaf en de 1-1 scoorde. In de rust werd door Johan de nodige tips gegeven en het team enigszins omgegooid. Met Peter en Rick aan de zijkant op het middenveld, Edwin in het midden met Jimmy en Demi in de spits moest er door snelheid meer gevaar voor het doel gesticht gaan worden. Het leek te werken, maar de inzet van Jorik werd door een Hercules speler uit het doel gekopt. Vervolgens ging het achterin bij SV Honselersdijk gruwelijk fout. Doelman Fred speelde Marco P. aan, maar deze schoof de bal terug naar het midden waar John de bal niet goed kon verwerken. De spits van Hercules wel en deze liet Fred kansloos: 2-1. Opnieuw een domper voor onze mannen. Weer moest de achtervolging ingezet worden. De mannen werkten zich een slag in de rondte, maar het ging allemaal moeizaam door de defensieve tactiek van de tegenstander. Edwin mikte van afstand net naast. Tot Demi het gaatje kreeg om uit te halen en de 2-2 verzorgde. Het werd even later nog mooier toen Jorik eveneens uit kon halen en zo de 2-3 op het denkbeeldige scorebord liet noteren. Op slag verlieten de Hagenaars hun defensieve stelling om alsnog een punt in de Residentie te kunnen houden. Marco P., John, Matthijs en Marco N. herstelden zich knap van hun eerdere mistasten en gaven geen kans meer weg. Zodat er een zwaar bevochten zege de boeken in konden gaan. Door de afgelasting van HBSS staan de mannen van SV Honselersdijk weer bovenaan. De Schiedammers, die SV Honselersdijk aanstaande zaterdag op bezoek krijgen en vervolgens nog op sportpark Harga moeten bezoeken, heeft twee wedstrijden minder gespeeld. Met drie punten achterstand in ieder geval nog titelkandidaat nummer één. De wijze mannen konden niet om Peter van der Valk heen. Sober zijn werk doen en dat nog eens foutloos ook bestempelde hem tot man van de wedstrijd. Misschien mede veroorzaakt omdat vader Ben, als rijder nog bedankt, langs de zijlijn de verrichtingen van SV Honselersdijk G12 en in het bijzonder van zoon Peter volgde. Terug op Honselersdijk werd door vele spelers en de leiding van het eerste team de verrichtingen van het tweede en derde volgden. Beide wonnen, het tweede met 1-0 van Hercules 2, versterkt met spelers die in de ochtenduren met het eerste mee speelden. Het derde team liet met 6-0 DWO puntloos naar huis terugkeren. Een mooie dag dag dus voor de G-afdeling van SV Honselersdijk.

Van Dijk Brouwer Installatietechniek