GDA E2 thuis
zaterdag 14 november 2015

Door De Zijlijn
Vandaag, 14 november 2015, speelde onze E2 thuis tegen GDA E2. Een grote blessuregolf teistert de E selectie en werd de hulp ingeroepen bij de E3 om de E2 aan te vullen zodat er toch genoeg spelers waren om deze wedstrijd te laten doorgaan. Vandaag werden de spelers van de E2 bijgestaan door keeper Roy, aanvaller Souf en middenvelder Sam uit de E3. Zij hadden daarvoor hun eigen wedstrijd gespeeld en ruim gewonnen dus waren ze zeer goed gemutst om ook deze wedstrijd te gaan winnen en dat vertelde ze aan Rodney, Beau, Thijs, Wessel, Lars en Daan. Leider Gertjan was helaas verhinderd en Martin moest dus goed de wissels bij houden vandaag. Zelfs de scheidsrechter van de E3 werd geleend, dus Jeroen kon blijven staan op veld 4a en hij had veel werk tijdens deze wedstrijd want er werd op het randje gevoetbald door beide teams. Vandaag was het droog maar er stond een harde stormachtige zijwind op het veld en de Gekke Dolle Apen uit Loosduinen hadden in de eerste helft meer gemak dan de E2. Bij hun lukte wel het samenspelen en overtikken en zo kwamen ze dan ook op een 2-0 voorsprong. Maar Souf en Sam waren vandaag niet moe te krijgen en zij speelde wel lekker over en weer en zo werd het dan ook 1-2 in de 24ste minuut van de eerste helft want Souf benutte de voorzet van Sam. De aansluit treffer was dan ook een feit en zou gingen we rusten. Leider Martin had veel werk om de spelers van de E2 weer op hun positie te krijgen en dit lukte dan ook in de tweede helft. De tweede helft waren de spelers van de E 2 wakker en het ging stukken beter. Roy trapte de bal ver uit, mede door de wind. Zij bal kwam bij Souf terecht en hij gaf een voorzet aan Rodney. Hij schoot raak en het werd 2-2. De vonk was overgeslagen en de E2 ging eindelijk lekker tikken geholpen door Sam en Souf. Het werd 3-2 voor de E2 want Roy schoot weer ver uit en de bal kwam bij Sam terecht hij speelde over naar Beau en zij schoot de bal precies in de voeten van Daan. Hij zag weer Souf vrij staan en ook deze bal ging erin. Iedereen blij van Honselersdijk. Helaas werd het weer 3-3 want het lukte lars en Beau niet om de bal weg te krijgen en de counter werd netjes afgemaakt door GDA. Maar Thijs baalde daarvan en hij kreeg de bal aangespeeld door Wessel, de kleine aanvaller leverde een mooie voorzet af en Thijs stond klaar om deze gemakkelijke bal in te tikken: 4-3. Bij GDA vonden ze dit niet leuk en gingen gemener spelen en de scheidsrechter Jeroen moest een drietal vrije trappen geven voor de E2. Uit een vrije trap die genomen werd door Daan kwam de bal bij Lars terecht hij zag Sam weer vrij staan en zag zijn E3 maatje Souf weer bij de tweede paal staan zijn schot knalde op de paal maar de terug stuiterende bal kwam voor de voeten van Thijs en deze kreeg zijn grote teen er wel tegen en zo kwam Honselersdijk op een 5-3 voorsprong met nog twee minuten te spelen op het scorebord. GDA wilde nog niet opgeven en gingen als een speer aanvallen. Lars, Daan Beau, Thijs en Wessel gingen verdedigen maar het lukte net niet om een hoge bal tegen te houden. De bal werd gedragen door de wind en zelfs ook Roy kon er niet bij : 5-4 op het bord. GDA kreeg weer hoop op de gelijkmaker maar Wessel wilde weer eens winnen en veroverde de bal en speelde over op Souf en hij ging lopen met de bal, en dat vond de scheids een moment om aftefluiten. De wedstrijd ging gewonnen de boeken in. De tweede helft was een zware strijd geweest voor de E2 de zweetdruppels werden dan ook voldaan onder de warme douche weggespoeld. E2 een lekkere tweede helft gespeeld.

Condubouw