v.v. Maasdijk E2 thuis
zaterdag 14 november 2015

Door Mc Caffrey
Op zaterdag 14 november speelde de E3 zijn derde wedstrijd voor de competitie in de Haagse bond van de knvb. En dit maal ook weer thuis. Er heerste een gespannen sfeer in de kleedkamer, mede doordat over een paar uur Sinterklaas zou arriveren in het Westland en ook omdat de technische staff (Moek, Gertjan, Rene en Edward) de opstelling radicaal gewijzigd had na de teleurstellende drie wedstrijden hiervoor.

Roy bleef in de goal, Jorrit, Sam en Lance waren de verdedigers vandaag. Gijs en Rens de middenvelders en Souf en Yann de voorhoede. Onze stofzuiger Mees was afwezig door een party. De wind waaide erg hard maar we hadden een stevige zijwind op veld 4a. Scheidsrechter Jeroen liet de wedstrijd beginnen en de bal werd meteen meegenomen een hoek in en de aanvallers van Maasdijk liepen als een gek achter de bal aan, en Jorrit had een makkie want de bal kwam zo in zijn voeten. Hij ging eens lekker overtikken met Lance en zo kwam de bal voorin terecht en Souf liep weer eens vrij voor de goal en schoot de bal hard in. Zo kwamen we al in de derde minuut op een 1-0 voorsprong. Dit spel werd vandaag vele maal herhaald. En Moek kreeg een glimlach op zijn gezicht want vandaag ging het een stuk beter met het samenspelen en op “positie” blijven. Moek had een gemakkelijke ochtend. Rene en Edward hadden vandaag ook een makkie met maar een wissel. Nu het liep in het veld werd er dan ook lekker gespeeld door onze “Boys” en in de 8ste minuut kreeg Gijs het op zijn heupen en scoorde de 2-0 met een fraai afstandsschot. Rens dacht bij zichzelf wat Gijs kan, dat kan ik ook en hij herhaalde dit kunststukkie met ook een fraai schot en zijn bal kwam in de linker boven hoek van de goal: 3-0 voor de oranje klanten. Dit was nog niet de ruststand want het werd nog 4-0 voor de rust door Souf. Hij benutte een corner, die genomen werd door Yann en zijn slungelknie raakte de bal. Jeroen floot voor de rust en deze was gauw voorbij want met deze harde zijwind was het zeer fris op het veld en Moek had geen grote speech. De tweede helft was een beetje het zelfde als de eerste maar nu hadden we zijwind mee en daar genoot Roy van want zijn uittrappen kwamen erg ver op de andere helft en de ballen vlogen over de verdedigers van Maasdijk heen. En zo scoorde Yann deze vrije bal de 5-0 en Lance de 6-0. In de 40ste minuut werd het door een kopbal van Jorrit (Hoekschop Yann) 7-0. De mannen werden moe door de ene wissel en overmoed sloop in het spel en helaas kon Roy ook deze wedstrijd de nul niet houden en werd het ineens 7-2 want alle verdedigers wilde ook scoren. Souf maakte de 8-2 na een voorzet van Sam en vanaf de zijlijn werd de 10 10 gescandeerd door onze supporters. Het werd zelfs nog 9-2 voor ons in de 49ste minuut want Gijs ronde een voorzet van onze kleine “speedy” Rens af. De scheidsrechter floot deze wedstrijd af en een rondedans werd gemaakt door de E3 spelers. De eerste overwinning was een feit in deze competitie. Iedereen blij vandaag. Heren van de E3 nu jullie vandaag wel lekker hebben overgespeeld en samengewerkt hebben is voetbal een simpel spelletje. Dat blijkt gezien de uitslag. Vol houden dit en van de week weer lekker trainen met Moek en Gertjan. Volgende week weer een thuiswedstrijd en nu tegen Monster die afgelopen week wel wist te winnen van de HVC. Dus we krijgen een flinke klus te klaren.

Prins Group