FC Rijnvogels G1 uit
zaterdag 14 november 2015

Wind spelbreker voor S.V. Honselersdijk G1

Werd vorige week door S.V. Honselersdijk G1 van zichzelf verloren. Dit keer was de wind in Katwijk de voornaamste de oorzaak van de 3-2 nederlaag tegen FC Rijnvogels G1. Nog zonder Demi en ook Matthijs ontbrak vanwege een vorige week opgelopen hersenschudding. Het werd een hele uittocht vanaf sportpark De Strijphorst richting Katwijk. Naast het eerste G-team moest ook het derde team op hetzelfde tijdstip bij Rijnvogels spelen. Het spel van S.V. Honselersdijk G1 was beter verzorgd dan vorige week. Alleen met de wind mee ging het vaak te snel op het natte kunstgras. Marco P. en Jorik probeerden de doelman van de tegenstander van afstand te verrassen. Dit lukte niet en bij een tegenaanval lag de bal achter Fred in het netje. Een schot van afstand werd door het uitgestoken been van de Rijnvogels spits van richting veranderd en lag Fred in de verkeerde hoek. Het volgende afstandsschot werd een prooi voor Fred. Vervolgens wist Jorik een tegenstander de bal te ontfutselen en speelde Thonney aan. Deze zag zijn als voorzet bedoelde schot door de wind in de verre hoek verdwijnen: 1-1.Bij de volgende aanval zag Thonney zijn inzet in het zijnet belanden. Een corner van Thonney belande via de paal en voor de voeten van Jimmy die zich niet bedacht en uithaalde: 2. Achterin hielden Marco P., John en Edwin hun tegenstander goed in bedwang. Marco N, mikte van afstand over. De combinatie tussen Peter, Rick en Jimmy eindigde net naast het doel. Fred voorkwam de gelijkmaker met een knappe redding. Aan de andere zag Rick de doelman zijn inzet keren. In de rust werd door Johan, Aad en Jan gewaarschuwd voor de wind bij lange ballen van achteruit bij Rijnvogels. Het begon goed voor de G1 van S.V. Honselersdijk. Fred bij een redding met de voet speelde Rick aan en deze gaf Jorik de kans op doel te schieten. Helaas voor ons belande de bal net aan de verkeerde kant van de paal. Bij een tegenaanval wist Rijnvogels de stand gelijk te trekken. De wind bleef een spelbreker in het elkaar zuiver aanspelen. Jorik haalde een keer snoeihard uit, maar de bal ging naast. Marco N. zocht het doel te hoog zodat een treffer uitbleef. Die viel wel aan de andere kant waar een handigheidje van een aanvaller onze verdedigers wisten te verrassen en zijn voorzet werd binnen getikt. Dat betekende een tweede nederlaag op rij, maar de mannen konden met opgeheven hoofd het veld verlaten. In tegenstelling tot vorige week en dat is weer positief te noemen. Was Thonney vorige week vanwege zijn gedrag de man van de wedstrijd. Nu konden de wijze mannen niet om goalie Fred heen die voor de rust S.V. Honselersdijk G1 op de been hield. Dat betekende dat Fred voor de tweede maal dit seizoen de man van de wedstrijd werd. Zaterdag is het vroeg aantreden in Den Haag. Om 10.00 uur vangt de ontmoeting tegen Hercules aan. Een wedstrijd waar het tij gekeerd moet worden en het zoet der overwinning weer eens geproefd moet gaan worden. Bij winst is handhaving op het hoogste niveau een feit en dat was voor ons als leiding de doelstelling van het seizoen. Het zou een prestatie zijn waarop een ieder trots mag wezen.

Sosef & v/d Knaap