HVC E2 thuis
zaterdag 7 november 2015

Door Jeroen Zuurveld
SVH E3 – HVC E2 “VELD 5” Door: “Mc Caffrey”
Op zaterdag 7 november speelde de SVH E3 zijn tweede wedstrijd voor de competitie in de Haagse bond van de knvb. Dit zou toch wel een bijzondere wedstrijd worden, want vooraf liep Moek verschrikkelijk te ijsberen bij het overzicht bord, wat hangt bij binnenkomst kleedkamers. Op dit bord staat oa: aanvang wedstrijd, tegenstander, kleedkamer indeling maar vooral op welk veld je mag gaan spelen. En daar stond helaas veld5. Nu is veld 5 een bijzonder object binnen de sportvereniging Honselersdijk , ook wel bekend als het “schapenveld”, dit veld wordt ingezet als de wedstrijdindelers ff in de paniek zijn….maar volgens ons waren er wel schuif mogelijkheden geweest om onze tegenstander HVC uit Hoek van Holland fatsoenlijk te ontvangen. Een supporter van HVC, toevallig zwanger, kon niet door het hek met kettingslot en was gedwongen om een kwartier om te lopen….Enfin het begin was rommelig.
Helaas was er goed zicht vanmorgen en scheidsrechter Jeroen kon beide goals zien, en de bal rolde over het natte gras. De gehele staff van de E3 was vandaag aanwezig op dit vroege uur dus Gertjan, Moek, Edward en Rene hadden na afloop zeiknatte schoeisels die rijp waren voor de vuilcontainer. En de moeders van de E3 spelers hadden ook een zware dobber om het prachtige oranje tenue weer schoon te krijgen want onze Boys hadden de warme douche wel verdiend na afloop, ze zaten onder de modder en gras. Het leken wel voetbalpieten.
De wedstrijd begon na het fluitsignaal van Jeroen en HVC had de bal en wist zich ff geen raad met het natte gras en Mees veroverde de bal. Onze stofzuiger van dienst vond dit veld wel lekker. Mees trapte de bal naar voren en daar stond Lance dan vrij, zijn voorzet kwam dan ook door de lucht bij Yann terecht en zijn harde schot trof meteen de goal. Zo snel had de E3 nog nooit gescoord en de 1-0 was een feit. Iedereen blij met een oranje hart. Helaas waren de spelers van HVC klein en licht en zij hadden niet veel moeite met het natte, drassige grasveld. Zij liepen dan ook snel uit naar een 1-3 stand. Want het lukte niet vandaag in de verdediging. Ook hoe hard Sam, Rens en Gijs hun best deden. Drie counters en ze kwamen steeds alleen voor Roy te staan. Hij had een paar goede reddingen (geholpen door aanwijzingen door Rene vanaf de linkerpaalzijde) maar ze waren feller die kleine spelers uit de hoek. Jorrit was het zat en had een ferme schouderduw, de scheids floot niet, en Souf pikte de bal op. Onze langpoot van het veld gaf de bal over aan Rens, onze kleine TGV speerde over het veld en gaf de bal terug aan Souf, zijn schot was raak 2-3. Na deze aansluittreffer had de E3 het licht gezien, en Moek hamerde vanaf de zijlijn met het toverwoord: Positie mannen. Al met al kregen we in de 24ste minuut een corner. Yann nam deze en zijn voorzet kwam op het hoofd van Jorrit. Zijn fraaie kopbal ging in het kruis en zo kwamen we nog voor de rust op de 3-3. In de rust hamerde Moek weer met het positiespel en gingen we beginnen aan de tweede helft. Nu hadden de Boys denk zware thee gedronken in de rust want meteen na de aftrap, die genomen was door onze E3 , ging de bal verloren en ze scoorde meteen de 3-4. Dat viel ff rauw op het dak. Maar lang stond deze stand niet op het bord. Want Gijs en Sam stroopte hun mouwen op en samen veroverde ze de bal terug van HVC. De aanval werd voortgezet door Lance, en via mees kwam de bal bij Yann terecht. Hij scoorde zijn derde goal vandaag en het werd 4-4. Dit gaf de supporters van de oranjebrigade weer moed. Een corner was een feit in de 30ste minuut voor HVC. Zij namen de bal mooi en toen had Souf ff een kortsluiting want hij pakte de bal gewoon vast. Hij dacht dat de bal al uit was, maar de bal was een meter voor Roy zn neus. Dus de scheids floot dit af en gaf een penalty aan HVC. Een voordeel op veld 5, waar de scheids de bal ook neerlegt door het soppige veld blijft de bal wel stil liggen. Jeroen vond een mooi plekkie voor de bal en de penalty werd genomen. Helaas voor de HVC heeft de E3 een keeper die Roy heet en vandaag imiteerde hij Tim Krul, Roy stopte de penalty met een fraaie snoekduik. Zijn keepersshirt zit nog steeds in de wasmachine.
Na deze redding lukte er niks meer bij de E3 en liep HVC uit naar een 4-8 stand en deze stand kwam dan ook in de boeken.
Vandaag zat het niet mee bij de E3. Het positiespel lukte niet en dat werd ook niet geholpen door het veld. Dit veld is toch ff wat anders dan een biljartlaken van de kunstgras. Misschien is dit de laatste keer op veld 5 geweest in jullie voetbalcarrière. Mocht het niet zo zijn is het misschien handiger dat de SVH wedstrijdindelingpuzzelclub ff een seintje geeft van te voren want dan kunnen de trainers in de week voor de wedstrijd ook trainen op veld 5. Goed volgende week weer een thuiswedstrijd dan weer nieuwe kansen op de eerste overwinning in deze competitie.
Na afloop werd het hard gezongen voor Mees onder de warme douche want onze stofzuiger van dienst was jarig en trakteerde zijn ploeggenoten.

IPS