Transvalia/ZW thuis
zaterdag 7 november 2015

Wijze les voor S.V. Honselersdijk G1

De koppositie op de ranglijst bezetten is mooi, maar brengt ook andere zaken met zich mee. Iedere tegenstander is gemotiveerd om de ranglijstaanvoerder een nederlaag te bezorgen. Zo stapte Transvalia/ZW ook het veld van sportpark De Strijphorst op. Met in het achterhoofd de nederlaag die zij op eigen veld te slikken kregen. De Rotterdammers zijn al geen team waar S.V. Honselersdijk graag tegen voetbalt vanwege de fysieke kracht van het team. Bovendien waren de bezoekers met slechts acht man in Honselersdijk aangekomen. Acht tegen acht is beslist niet het favoriete spelletje van S.V. Honselersdijk G1. Toch begonnen de mannen van trainer/coach Johan niet slecht aan de wedstrijd. Nog steeds zonder Demi en Martin, maar wel met drie man langs de kant als invaller inzetbaar. Dat moest ook een voordeel zijn omdat de tegenstander geen wissels ter beschikking had. Het pakte echter anders uit. Jimmy op aangeven van Jorik vond de vuisten van de doelman op zijn weg naar succes. Een vrije trap van Jimmy ging net iets te hoog voor succes. Matthijs op aangeven van Jorik stuitte ook op de keeper. Dat ging Transvalia/ZW beter af in de afwerking. Verdedigers die te afwachtend stonden, middenvelders die niet op tijd terug zakten en met ons favoriete tikkie-takkie spel werden wij nu op achterstand gezet. Geen man overboord, alleen het soms irritante spel van sommige tegenstanders bleek voor sommige spelers moeilijk te verteren. Rick kopte over het doel, Peter op aangeven van Matthijs mikte naast het doel. Marco N. kwam net een stap te kort om een voorzet van Jorik binnen te tikken.

Met een 0-1 achterstand werd de kleedkamer opgezocht voor de verkoelende limonade. Ook werden daar de tactische tips gegeven hoe het in de tweede helft beter kon. De eerste helft was aan de kant van S.V. Honselersdijk G1 niet slecht, maar ook niet goed te noemen. Het begin was veelbelovend van de G1 na de rust. Alleen tikte de keeper een schot van Jorik met moeite nog over de doellat. Na dat wapenfeit sloeg de tegenstander gelijk toe. Wervelend gingen de aanvallers van de tegenstander door de defensie en lieten doelman Fred volslagen kansloos: 0-2. De G1 van S.V. Honselersdijk gaf de moed niet op en bleef knokken voor een beter resultaat. Edwin die Jorik aanspeelde en deze bracht Thonney in stelling. Net iets te hoog was de inzet om te kunnen juichen. Jorik op aangeven van John soleerde vervolgens langs enkele tegenstanders, Marco N. hinderde de laatste man van Transvalia/ZW net genoeg om Jorik een vrije doortocht te verlenen. Dat betekende 1-2 en de hoop op een goed resultaat was weer terug. Het bleek echter valse hoop, want de tegenstander sloot de rijen achterin en er was geen doorkomen aan. Achterin moesten Marco P., John en Edwin nog eenmaal hun meerdere erkennen in hun tegenstanders. Ook Fred kon het tij niet meer keren en het was 1-3. Op dat moment werd duidelijk dat de ongeslagen status tot het verleden behoorde. Misschien maar goed ook, want de kans dat de spelers zichzelf een te hoge druk oplegden om mee te strijden om het kampioenschap is niet denkbeeldig. Het was deze middag niet slecht, maar ook niet goed genoeg. Kan gebeuren en geeft niets.

Zaterdag wacht in Katwijk een nieuwe wedstrijd tegen Rijnvogels. Dan gaan we weer voor de volle winst. Vergeet niet dat ondanks het verlies Johan, Aad en Jan bijzonder trots op jullie zijn met wat jullie tot nu tor gepresteerd hebben. Dat er dan een keer een mindere wedstrijd tussen zit kan gebeuren. Dat zie je ook bij clubs in het betaalde voetbal. De wedstrijd tegen Transvalia/ZW een wijze les zijn geweest voor zowel de leiding als de spelers van S.V. Honselersdijk G1.

Van der Meer verzekeringen