Oude Maas E2, Quintus toernooi, VFC E2 uit
zaterdag 29 augustus 2015

Door “Mc Gaffrey”
Het voetbalseizoen 2015-2016 is van start gegaan dus ook voor onze boys van de E3. Dit jaar bestaat de E3 uit:
Roy, Sam, Rens, Gijs, Souf, Lance, Jorrit en Yann. De twee trainers Moek en Gertjan kunnen dus hun borst natmaken met deze boys. De eerste trainingen bestonden dan ook uit veel loopwerk want de vakantiekilo’s moesten er weer af. Dat ging best aardig en de eerste wedstrijd stond op het programma. Nu is de E3 in de Rotterdamse bond ingedeeld dus de eerste uitwedstrijd (29 augustus 2015) werd dan ook gespeeld in Rhoon/Portugaal want we moesten naar de club Oude Maas (E2). Voor sommige ouders was dat ff wennen een wedstrijd buiten het eigen Westland want er werd wat verkeerd gereden maar om klokslag 11.00 uur had Moek een elftal op het veld.

In de goal staat Roy, de verdedigers zijn Jorrit, Rens en Gijs. De aanvallers en middenvelders zijn Sam, Souf, Lance en Yann. We hadden lekker weer op deze zaterdag en het publiek genoot daarvan. Eerst van de zon en daarna van het spel wat op de mat werd gelegd want onze boys hadden er zin . Roy had in de zesde minuut een verre uitgooi en Souf wist daar wel raad mee, hij slalomde door de verdediging heen en scoorde de 0-1 voor ons oranje team. Daarna waren er volop kansen voor Yann, Sam en Lance maar gescoord werd er niet. Het werd dan ook 1-1. Lang stond deze niet op het scorebord en de 1-2 werd ook gemaakt door Souf na een fraaie pass van Gijs.
Dit was ook de ruststand. Moek ging er voor zitten op het veld en gaf nog wat tips voor de tweede helft mee. Dit hielp want het werd 1-3 door Yann; 1-4 door Lance en het werd zelfs 1-5 door Jorrit. Daarna kreeg het team last van de zon en overmoed en Ouwe Maas kwam terug tot 3-5. Deze stand bleef het ook.

Dus de eerste wedstrijd werd gewonnen. Iedereen blij. De volgende dag zondag 30 augustus stond het Quintus toernooi op het programma. Moek had jeroen aangesteld als toernooidirecteur en had het dus druk samen met Edward. Er werd gespeeld tegen de E2 van Verburch , KMD en Quintus, en de E4 van Velo. Er gebeurde veel op het veld tijdens deze wedstrijden. De winnende goal van Gijs werd afgekeurd omdat de scheids affloot maar de bal nog door de lucht vloog…prachtige goal afgekeurd…geen 3 punten maar 1 want het bleef nu 0-0. Vele ballen op de paal en lat, penalty’s tegen door dikke duitse schwalbe maar gelukkig scoorde Yann de gelijkmaker 1-1 en tegen Velo werd er dik gewonnen met 3-0 door goals van Yann, Lance en Souf en de verdedigers Rens, Gijs en Jorrit hielpen Roy zeer goed. De eindstand werd dan ook SVH E3 gedeeld eerste maar op doelpunten tweede…

De tweede bekerwedstrijd werd gespeeld thuis op 5 september tegen de VFC E2 uit Vlaardingen. Leider Rene had regen besteld en die viel deze wedstrijd dan ook met bakken uit de lucht. Scheids Jeroen had eigenlijk deze wedstrijd willen affluiten want het leek wel een waterpolowedstrijd. De einduitslag doet dit ook vermoeden: 3-9.

De wedstrijd begon goed want in de tweede minuut stond Souf voor een leeg goal maar miste toch maar gelukkig was Lance wakker en scoorde de 1-0. Het werd 1-1 maar snel weer 2-1 voor ons door een goal van Souf. Maar ook weer 2-2. Maar de ruststand werd 3-3 door een goal van Yann. Daarna lukte er niet veel meer bij onze E3 want de Vlaardingers liepen uit naar een 3-9.
Nadat we het weekend ervoor lekker hadden gevoetbald en mooie uitslagen hadden gehad viel dit een beetje tegen maar ook dit hoort bij voetballen, soms zit het tegen en dit was zo’n dag. Maandag kan Moek en Gertjan de jongens weer lekker laten trainen en alle het begin is moeilijk….as zaterdag een thuis wedstrijd tegen NOC Kralingen……

E3 veel plezier op het veld , en probeer tijdens de penaltys het netje te vinden en niet de paal of lat….

Advertentie

Prins Group