Velo E5 uit
zaterdag 31 oktober 2015

Door Mc Caffrey
De cup met de grote oren:
Op zaterdag 31 oktober speelde de SVH E3 zijn eerste wedstrijd voor de competitie in de Haagse bond van de knvb. Nadat we een uitstap hadden gehad in de Rotterdamse bond voor de beker waren we nu dan ingedeeld in de Westland poule. Nadat dit bekend was geworden kwamen er al geluiden uit de trainershoek: dat is lekker gewoon alles op de fiets en te laag ingedeeld. Vandaag mochten dus de Boys van de E3 uit naar wateringen waar velo E5 van het veld gespeeld moest gaan worden. Ik de herfstvakantie hadden de Boys nog een oefenwedstrijd gespeeld tegen vv monster en deze ruim gewonnen met 5-2. Dus Moek was zonnig gestemd op deze zon overvolle zaterdag in wateringen. Maar de leiders Rene en Edward waren wat voorzichtiger met het behaalde resultaat vanuit de beker. Tijdens de warming up werd er langs de lijn gesproken: deze gaan we winnen kijk maar wat een kleine jongens daar van Velo….
Uiteindelijk begon de wedstrijd te laat want er was niet echt bereidheid bij Velo gevonden voor een scheids voor deze wedstrijd en de scheids sjokte dan ook over het veld en nam zijn beslissingen via de verrekijker….beetje jammer.
Lance en Mees trapten af en de eerste aanval werd ingezet, de bal kwam bij Yann en hij liep vast op de verdediging van Velo. Velo wat staat voor: Verdedigen En Loop Op ging dit ook doen. Souf verspeelde de bal, op een makkelijke manier, en een corner was een feit. Een kleine jongen van velo gaf een pracht bal, helaas voor ons, Roy kon er niet bij want Souf liep in de weg voor Roy en een andere kleine jongen zag zijn kans schoon en het werd dan ook 1-0 door dat schot. Nog niks aan de hand riep Moek vanaf de zijlijn, maar helaas liep het anders want nog geen minuut later eigenlijk het zelfde beeld. Souf , die denk van de week bij circus Rens was wezen kijken voor een clowns actie, verspeelde de bal door een clowns actie. De counter was een feit en twee spelers van velo stormde op Roy af, hij kwam uit maar met zn tweeën tegen een is dan een makkie: 2-0 voor velo. En normaal is er dan nog niks aan de hand met nog 45 minuten spelen zeiden Rene en Edward in koor. Nu was het tijd voor ons om te gaan voetballen: Roy had de bal maar niemand stond vrij achterin want velo zette al vroeg druk, hij zag Sam vrij staan op het middenveld en zijn uittrap kwam daar ook terecht. Sam kreeg steun van Rens en zo werd de aanval opgebouwd. Maar Jorrit kreeg zijn maatje 45 niet goed tegen de bal en zn schot kwam op de paal. Dit was kans 1 voor de aansluitingstreffer. Kans 2 was voor Yann, kans 3 voor Mees, kans 4 weer voor Jorrit en kans kans 5 voor lance. De bal ging er niet in. Het leek wel ofdat onze boys van de week bij 100% voetbal allemaal nieuwe schoenen hadden gekocht en dat ze zo mooi vonden dat ze vandaag maar zijn gaan voetballen op de schoenendozen. Helaas gingen we dan ook rusten met een 0-2 achter stand. Moek had zijn peptalk al klaar. Na wat gedronken te hebben en een snoeppie hadden ze weer energie. Maar helaas werd het 3-0 want het lukte Gijs, Souf en Rens niet om de aanval te stoppen van velo, ze liepen er door heen en kwamen weer alleen voor Roy. Toen was eindelijk het Dijkse kwartiertje aangebroken want het samenspelen lukte beter (geen circusacts meer) en we kregen een corner van de verrekijker scheids, Gijs nam deze en zijn fraaie lob kwam bij Yann terecht en hij wist er wel raad mee, zijn schot was raak. 3-1 op het scorebord. Mees en lance hadden minder geluk want beide schoten werden gehouden door de lange keeper van velo. Yann nam de volgende corner en legde de bal precies op het voorhoofd van Jorrit en hup raak was deze bal 3-2. Iedereen langs de kant en in het veld hadden er weer zin in, alleen lukte het niet om de gelijkmaker te scoren want ja je speelt tegen een counter vereniging. In plaats van de 3-3 door Souf, hij verloor de bal weer , in de vijfmeter van velo. De kleine handige en vlotte spelers van velo strafte dit ook weer moeiteloos af en helaas werd het 4-2 en 5-2 op deze manier. Lance, Gijs, Mees, Sam en Yann werden ook nog ff lekker hard onderuit geschoffeld , gelukkig zag de verrekijker scheids dit wel maar gaf geen vrije trappen voor ons maar steeds een op stuit bal. Een z’n bal werd gewonnen door Gijs en zijn schot kwam bij de tweede paal terecht, maar ook deze kans kwam op de lat van Yann.
De grote van een tegenstander zegt dus niks over een team dat werd wel duidelijk vandaag, Moek en Gertjan hebben nog veel werk om de cup met grote oren te gaan veroveren deze competitie. Boys van de E3 volgende week spelen we thuis, en nog vroeger dus op tijd naar nest op vrijdag en dan …….

Condubouw