LMO thuis
vrijdag 30 oktober 2015

Fraaie zege SV Honselersdijk G1

Om te beginnen gaan we even terug naar de bekerwedstrijd tegen Neptunus/Schiebroek. De commissie van wijze mannen hadden Jimmy als man van de wedstrijd aangewezen. Dit is helaas niet in het verslag opgenomen. Bij deze dus, ere wie ere toekomt tenslotte. Na het kampweekend was het even afwachten hoe het met de boys gesteld was. Marco P, Demi en Martin waren niet aanwezig om diverse redenen. Thonney was licht geblesseerd en niet de gehele wedstrijd inzetbaar. Zorgen voor de leiding, want LMO was een tegenstander van formaat. In de geschiedenis was er nog nimmer van deze opponent gewonnen. De uitwedstrijd werd gelijk gespeeld, dus zou de Linker Maas Oever, zeker na hun nederlaag van vorige week, op revanche belust zijn. Besloten werd om Duncan en Mark bij de G1 van SV Honselersdijk in de selectie op te nemen. Het begin had mooi kunnen zijn voor de mannen van trainer/coach Johan. Rick pikte een verkeerde terugspeelbal op, maar de doelman tikte de bal naast het doel. Een domper die doorwerkte op het team. Dat zag ook Diana die namens shirtsponsor Van Gils Kevers aanwezig was om de verrichtingen van de G1 te volgen. De combinatie werd niet gezocht en de lange ballen kwamen weer net zo hard terug. Zodat Marco N., John, Matthijs en Edwin vaak bijgestaan door Jimmy het druk hadden. Wat hun goed afging en was er een keer een schot op doel dan stond doelman Fred op zijn post. Toch kon niet voorkomen worden dat de nummer acht van LMO vernietigend uithaalde en Fred verraste: 0-­1. Mark was dichtbij de gelijkmaker, maar kreeg de bal net niet goed op zijn schoen. Het was uitstel. Uit een hoekschop van Jorik kopte Duncan de bal in het doel en was de stand in evenwicht gebracht. Bijna was de rust met voorsprong ingegaan, maar Rick op aangeven van Jorik schoot de bal te zacht in zodat de keeper nog redding kon brengen. In de kleedkamer werd door Johan, Aad en Jan de zaken nog eens doorgesproken. Rustig combineren en de vrijstaande man de bal toe gaan spelen. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar het werkte wel. Precies heb ik de tijd niet opgenomen, maar volgens mij duurde het vijf minuten voor een speler van LMO voor het eerst een bal raakte. Dat was het keerpunt in de wedstrijd. De keeper kon eerst nog een schot van Rick op aangeven van Jorik met de voet wegwerken. Een plotselinge uitval van LMO werd door Fred op sublieme wijze onschadelijk gemaakt. Een vrije trap van Jimmy kwam via de muur in de handen van de doelman terecht. Bij de volgende aanval via Peter, Jorik en Rick kwam bij Duncan terecht en deze scoorde beheerst de 2-­1. Een uittrap van Fred, na een beheerste terugspeelbal van Matthijs kwam bij Jorik terecht. Deze bediende Rick op maat en dat betekende 3­-1. Daarna begon de druk van LMO om het tij te keren. Net als in de eerste helft stonden John, Matthijs en Marco N. achterin hun mannetje. Afstandsschoten en van dichtbij na een corner werden een prooi voor Fred. Toen arbiter Arjan Lagraauw voor het einde floot was er historie geschreven. LMO werd voor de eerste maal verslagen in de onderlinge confrontaties.

Een prestatie van het gehele team om de ongeslagen status te behouden. Fred werd unaniem tot man van de wedstrijd gekozen door enkele fraaie reddingen. De anderen waren goede tweede. Mark en Duncan nog bedankt voor jullie bijdrage in deze overwinning. Zaterdag komt Transvalia/ZW op bezoek op sportpark De Strijphorst. Met dezelfde inzet als tegen LMO moet ook deze wedstrijd weer drie punten op gaan leveren. Mannen wij als leiding zijn super trots op jullie.

Jan de Geus

Van der Meer verzekeringen