Neptunus Schiebroek uit
zaterdag 17 oktober 2015

SV Honselersdijk G1 blijft ongeslagen

De G1 van SV Honselersdijk moest afgelopen zaterdag een bekerwedstrijd afwerken in Rotterdam. Neptunus/Schiebroek was de tegenstander, een team dat in de eerste klasse vijf uitkomt. Het verschil in niveau was ook duidelijk te zien in het veld. Zeker het combinatiespel was verbluffend goed. Alleen de afwerking had beter gekund. Het enige wat daarin wel positief was dat het voor de tegenstander nog een beetje leuk was om tegen SV Honselersdijk te mogen voetballen. Thonney keek geblesseerd vanaf de zijkant toer. Martin en Demy hadden zich ziek afgemeld deze zaterdag. Dus met tien beschikbare mannen werd de strijd aangegaan. SV Honselersdijk pakte gelijk het initiatief. Jorik zette Rick vrij voor doel, maar onze topscoorder mikte te hoog. Edwin gaf een voorzet die Rick op doel schoot, maar de keeper tikte de bal over de lat. Een vrije trap van Jimmy ging over het doel. Uit een corner van Peter kopte Rick over. Jorik naast en Jimmy op de paal waren de volgende mislukte doelpogingen. De 0-1 viel toch toen John een bal onderschepte een aantal meters oprukte en Jorik op maat bediende. Tegen de uithaal van Jorik was de doelman van Neptunus/Schiebroek niet bestand. Even was de concentratie weg en kwam de tegenstander gevaarlijk dicht bij ons doel, maar Fred liet zich niet verrassen. Daarop volgde een combinatie die begon bij Jorik en via Jimmy bij Marco N. terecht kwam. De laatste zorgde voor een 0-2 voorsprong. Bijna was de combinatie tussen Jimmy, Jorik en Marco N. succesvol, maar de bal ging voor ons langs de verkeerde kant van de paal. Een overtreding tegen John werd door de overigens goed leidende scheidsrechter niet bestraft en zo kon de thuisclub op slag van rust de stand halveren. In de kleedkamer werden de nodige aanwijzingen gegeven met het accent op de afwerking. Dit werd door de mannen goed opgepakt. Al snel was het Rick die Jimmy vrij voor de keeper zette en al deed Jimmy er twee keer over de 1-3 werd een feit. Jorik vond de keeper op zijn weg. Marco N. zette voor, Rick kopte de bal richting doel waar de keeper de bal nog net corner kon werken. De combinatie Jorik, Jimmy en Rick werd door de laatste fraai afgemaakt en de 1-4 stond op het scorebord. Matthijs schoot van afstand net over het doel en even later spatte een pegel van Matthijs op de lat uiteen. Jimmy zag zijn inzet net naast gaan. Een afstandsschot van Marco N. was voor de doelman van de gastheren te machtig en zo werd het 1-5.Marco P. probeerde het eveneens van afstand, maar de bal ging net naast het vijandelijke doel. De doelman hield Edwin en Rick van scoren af. Maar een solo van Jimmy die combineerde met Rick en de bal terug kreeg betekende de 1-6. Wat eigenlijk de ruststand had moeten wezen werd de eindstand. De training van Piet Boon en zijn mensen hadden zeker op combinerend vlak hun uitwerking niet gemist. De G1 van SV Honselersdijk bleef ongeslagen. Deze week gaan velen van G-afdeling op kamp in Lettele. De week daarop wacht op sportpark De Strijphorst de titanenstrijd met LMO. Van de Linker Maas Oever werd nog nimmer gewonnen, maar wij gaan er vanuit dat daar verandering in gaat komen over veertien dagen. Mannen en dames veel plezier op het kamp.

Solware