d.v.v. Delft G3 thuis
zaterdag 22 februari 2020

Harde wind stoort SV Honselersdijk G1 niet

Allereerst gaan we nog even twee weken terug naar de wedstrijd van SV Honselersdijk G1 tegen VEP G1. Een communicatie stoornis omdat ondergetekende momenteel niet als leider bij het team betrokken is met leider Johan. Deze was vergeten door te geven dat Jelle van de Togt (Jelle 2) de man van de wedstrijd was. Bij deze is dat dus recht gezet, In de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Delft G3 was Jelle 2 niet aanwezig. Begonnen werd met Goalie Ed en de verdedigers Fred, Hans en Alex. Op het middenveld mochten Jorik, Jelle en Tristan van start gaan en John als spits. Als reserve waren Nick, Vincent en Marvin aanwezig en zouden ook hun speelminuten gaan maken. De harde wind dwars over het veld was een handicap waar SV Honselersdijk G1 het beste mee om wist te gaan. Met combinatiespel over de grond werd de Delftse doelman geregeld onder vuur genomen. Fred van afstand over het doel en John tikte de bal net naast waren dicht bij de openingstreffer. Die werd echter even later door Jorik gemaakt. Nog was de honger naar verder succes niet gestild. John op Jorik die de keeper zijn schot zag stoppen. John kopte een voorzet van Fred achterwaarts en zag de sluitpost redding brengen voor Delft. De volgende aanval begon bij Jelle 1 die afspeelde op John en zijn voorzet werd door Jorik tot 2-0 gepromoveerd. Achterin heersten Alex, Hans en Fred en op het middenveld waren Jelle 1, Jorik en Tristan, afgewisseld met Nick en Vincent de stoorzenders voor de Delftse pogingen om doelman Ed te bestoken. Deze moest eenmaal handelend optreden om een treffer te voorkomen in de eerste helft. Na een genomen hoekschop van Jorik zag Hans zijn inzet geblokt worden. Tristan zag zijn inzet door de keeper tot corner verwerkt worden en op slag van rust mikte Fred van afstand net naast het doel. Toen vond de KNVB scheidsrechter het tijd voor een welverdiende rust pauze. Na de hervatting was het opnieuw Fred die het doel op een halve meter miste. John raakte een voorzet van Jorik net niet vol zodat de Delftse doelman redding kon brengen. Ed voorkwam met ver uit zijn doel komen een kans voor de bezoekers om te scoren. Helaas kon hij even later niet voorkomen dat het Delft wel lukte om te scoren. De tegentreffer bracht bij SV Honselersdijk G1 het besef boven dat de wedstrijd nog niet gespeeld was. Het tempo werd een versnelling hoger gezeten dat was succesvol. Nick gaf Vincent de gelegenheid om de 3-1 in het doel te schieten. Even later omspeelde John de keeper, maar deze haakte hem zodat hij niet tot scoren kon komen. De strafschop werd door keeper Ed onberispelijk ingeschoten en dat betekende 4-1. Nog was de honger naar meer niet gestild. Hans zag zijn inzet geblokt worden. Ook de combinatie Nick, Jorik en opnieuw Nick werd net iets te hoog afgewerkt. Het laatste woord was echter voor de gasten die met een afstandschot Ed wisten te verschalken. Verder kwam het niet en zo won de SV Honselersdijk opnieuw een thuiswedstrijd, nu met 4-2. Jorik werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd en kan daar 14 dagen op teren omdat er komende zaterdag geen wedstrijd gepland staat voor de G1 van SV Honselersdijk.

Prins Group