Nieuwerkerk G1 thuis
zaterdag 11 mei 2019

S.V. Honselersdijk G1 knokt zich naar gelijkspel

Voor de G1 van S.V. Honselersdijk stond de laatste competitie wedstrijd op het programma. Tegenstander was Nieuwerkerk waar de laatste wedstrijd die wij speelden met 5-4 verloren ging. Degradatie uit de hoogste poule was al een feit voorafgaand aan het laatste duel. Onbevangen konden de mannen dus de wedstrijd onder leiding van Peter Bulsing aangaan. We waren compleet en gingen van start met Ed onder de lat, Mark, John en Fred achterin. Jorik, Hans en Jim op het middenveld en Damy in de spits. Alex en Jelle begonnen als wisselspeler.

Het fysiek sterke Nieuwerkerk dwong Ed al gelijk tot een redding. Onze mannen lieten zich echter niet onbetuigd. Een vrije trap van Fred leverde een corner op en Damy zag zijn vrije schop net naast het doel gaan. Vervolgens moest Ed weer aan de bak en Mark zorgde voor opluchting door de bal tot corner te verwerken. De combinatie tussen Jorik, Damy, Jorik en weer Damy was om van te smullen. Alleen het resultaat was dat de bal aan de voor ons verkeerde kant van de paal ging. Ook een volgende doelpoging van Damy ging naast het vijandelijke doel. Vervolgens raakte Damy op aangeven van Jorik de paal. De poging van Hans om te scoren werd geblokt.

Achterin had men de zaken goed onder controle al moest Ed wel een bal corner tikken. Ja en dan het moment dat Ed een hoge bal niet onder controle kon krijgen en dat betekende 0-1. Onze mannen bleven strijden en Jorik zag zijn inzet door de doelman tot corner verwerkt worden. Een onoplettendheid in onze defensie stelde de geheel vrijstaande Nieuwerkerk speler in staat de 0-2 aan te tekenen. Het harde werken werd vlak voor de rust beloond. Jorik zijn inzet werd voor de doellijn gekeerd, waarna Hans met het linkerbeen de 1-2 op het scorebord liet zetten. Bijna was de stand voor de rust nog gelijk geweest, maar van afstand raakte Damy voor de tweede keer de paal.

Na de limonade begon het gelijk niet goed voor S.V. Honselersdijk G1. Een vrije trap werd snoeihard in de kruising buiten bereik van Ed geschoten en betekende 1-3. De mannen lieten zich niet uit het veld slaan en op aangeven van Fred kon Jorik op fraaie wijze de 2-3 in het netje pegelen. Nog één keer moest Ed zijn kwaliteiten als sluitpost tonen. Daarna kwamen de aanvallers niet meer langs Mark, John, Fred en Alex. Een vrije trap van John werd vlak voor de doellijn door een verdediger tegengehouden. Doelpogingen vasn Jim, Jorik en Damy hadden niet het gewenste resultaat. Het leek op een nederlaag uit te draaien toen arbiter Bulsing aangaf dat er nog maar één minuut te spelen was en Ed in balbezit. Ed bezorgde de bal bij Damy die een sublieme pass gaf op Hans. Wederom met de linkervoet passeerde Hans de doelman van Nieuwerkerk een bezorgde ons een gelijkspel. Dik verdiend gezien de vertoonde vechtlust. Wat het voor de wijze moeilijk maakte om tot Man van de Wedstrijd te komen. Meerdere mannen kwamen daar voor in aanmerking. Dus werd besloten het hele team tot Man van de Wedstrijd te benoemen.

De competitie zit er nu op en met vier punten zijn wij als vijfde geëindigd. Wat rest zijn nog vier toernooien waarvan we gaan genieten. Allereerst op 30 mei bij ODA in Weert. Twee dagen later op 1 juni bij Zinkwegse Boys. 15 juni gaan we naar Vlaardingen bij VFC een toernooi spelen en het seizoen wordt op 6 juli afgesloten met het Aad Hagman G-toernooi bij S.V. Honselersdijk met 24 deelnemende teams verdeeld over vier poules. Toernooien waarin het genieten van het voetballen boven het resultaat gaat. Dus plezier is dan de hoofdzaak.

Van Dijk Brouwer Installatietechniek