Nieuwerkerk G1 uit
zaterdag 27 april 2019

S.V. Honselersdijk G1 ten onder

De G1 van S.V. Honselersdijk moest op bezoek bij Nieuwerkerk. Mooi weer en vol goede moed begonnen de mannen onder leiding van arbiter Van Poppel aan het duel. Met Ed onder de lat en achterin Mark, John en Alex met Marco en Fred als aflossers in deze linie. Op het middenveld Jorik, Hans, Jim en zij hadden Jelle als invaller achter zich en in de spits stond dit keer Damy. Omdat Nieuwerkerk met niet meer dan acht tegen wilde spelen hadden wij drie man als reserve langs de kant staan.

De start was veel belovend. Een vrije trap van Damy eindigde in handen van de doelman, Maar even later kopte Hans uit een door Damy genomen hoekschop de 0-1 binnen. De vreugde was echter van korte duur. Achterin werden verkeerde keuzes gemaakt waardoor de mannen van Nieuwerkerk vrij voor keeper Ed opdoken. Eerst wist onze sluitpost nog redding te brengen om vervolgens tweemaal de bal uit het net te moeten oppakken. Om vervolgens met een knappe redding de tegenstander van een grotere voorsprong afhield. Wij kwamen zelfs weer op gelijke hoogte na een combinatie tussen Jim en Damy die de vijandelijke keeper kansloos liet. Toch ging de thuisclub met een voorsprong rusten. Pogingen van Damy en Jim op weer op gelijke hoogte komen mislukten.

Het werd er na de rust niet beter op. Als een verdediger naar de andere vleugel de bal achterna loopt en de middenvelder niet snel genoeg terug komt heb je een probleem. Nieuwerkerk profiteerde dan ook dankbaar van de geboden ruimte en liet Ed kansloos in het doel: 4-2. Onze doelman moest nog een aantal keren handelend optreden om meerdere tegentreffers te voorkomen. Toch bleven onze mannen vechten voor een beter resultaat. Dat kwam er ook doordat Jorik op fraaie wijze wist te scoren. Helaas werd een vrije trap ons noodlottig. De aanvoerder van Nieuwerkerk wist deze met uiterste precisie in het doel te deponeren. Toch kwamen we weer terug. Damy kopte de bal uit een ingooi van Fred door en Hans scoorde zijn tweede treffer deze middag. Omdat Ed vijf tegentreffers meer dan genoeg vond redde hij nog een aantal keren knap. Bij het laatste fluitsignaal van arbiter Van Poppel stond de stand 5-4 op het scorebord.

Over drie weken komt Nieuwerkerk op bezoek in Honselersdijk. De wedstrijd die beslissend is voor het bezetten van de laatste plaats. Momenteel in onze handen omdat het doelsaldo van Nieuwerkerk beter is en beide teams drie punten hebben. Alleen winst kan S.V. Honselersdijk van de rode lantaarn afscheid doen nemen op zaterdag 11 mei. Dan zit de competitie er op voor de G1 van S.V. Honselersdijk. Man van de Wedstrijd werd Marco omdat hij zijn afscheidswedstrijd speelde tegen Nieuwerkerk en verder gaat in de G3.

IPS