LMO G1 uit
zaterdag 13 april 2019

S.V. Honselersdijk G1 verweert zich kranig

Een bezoek aan LMO is in de huidige situatie een missie waar resultaat halen haast onmogelijk is. Met 10 man ging het richting De Kuip waar wij haast in de schaduw daarvan mochten aantreden. Met Ed op doel, Mark, John en Alex achterin, Jorik, Jim en Demy op het middenveld en Jelle in de spits werd begonnen. Marco en Tristan waren de reserves omdat LMO niet meer dan acht spelers ter beschikking had. Als leiders waren wij bijzonder tevreden over de wedstrijd. Een 8-2 nederlaag in het hol van de leeuw is geen slecht resultaat.

Al had er meer ingezeten en had het aantal tegendoelpunten minder moeten zijn. Maar twee keer scoren op de linker Maasoever is niet verkeerd en maakt onze dag al goed. Jim egaliseerde de de 1-0 opgelopen achterstand en gaf bij een 3-1 stand de pass waaruit Jorik hert verschil weer tot één punt terugbracht. Met een 4-2 ruststand waren leiders Johan en Jan dik tevreden.

Na rust werden foutjes afgestraft door de thuisclub en wisten zij nog vier keer te scoren. Doelman Ed hield nog de nodige ballen tegen. Alez, John, Marco en Mark grepen veelvuldig op tijd in en de middenvelders Jorik, Jim, Demy en Tristan liepen de longen uit hun lijf terwijl Jelle de stoorzender in de spits was en later verdedigend het nodige werk opknapte. Afstandschoten en vrij gelaten tegenstanders zorgden alsnog voor acht tegentreffers. Al hadden de doelpogingen van Demy, geblokt door een tegenstander en John waar de keeper attent op reageerde beter lot verdiend. Ook Tristan dwong de LMO doelman tot het weggeven van een hoekschop. Een vrije trap van John leverde na rust niet meer dan een corner op. Marco mikte van grote afstand net naast de paal aan de voor ons verkeerde kant. Ook de kopbal van Demy op aangeven van Marco had beter lot verdiend. Ook zijn inzet die via een verdediger naast het doel ging had een treffer op kunnen leveren.

Maar het belangrijkste was dat er tot het laatste fluitsignaal van arbiter John gestreden werd en het hoofd fier omhoog bleef. Man van de Wedstrijd werd Alex. Ondanks een paar foutjes was het bewondering waardig hoe hij zich staande hield, Het verschil met G3 is enorm groot moest hij ondervinden. Hij weerde zich meer dan uitstekend. Zaterdag de laatste uitwedstrijd tegen Nieuwerkerk. Spelend als tegen LMO moet daar resultaat geboekt kunnen worden.

Van der Meer verzekeringen