d.v.v. Delft G1 thuis
zaterdag 6 april 2019

Delft een maatje te groot voor S.V. Honselersdijk G1

Mannen wat zijn wij als leiders trots op jullie. Uitgeteld werd na de wedstrijd tegen titelkandidaat Delft de kleedkamer opgezocht. Zonder uitzondering hebben jullie alles gegeven om het de tegenstander lastig te maken. Wat vooral in de eerste helft heel goed lukte, maar na de limonade werd het missen van wisselspelers duidelijk zichtbaar en liep de score naar 0-8 op.

Met Ed in het doel, Mark, Jim en Alex achterin en op het middenveld Jorik, Demy, John en Jelle werd getracht Delft te bestrijden. Na de rust nam Marco de plaats van Alex in wat betekende dat er niemand gewisseld kon worden Delft was de beter voetballende ploeg, maar wat maakten wij het ze moeilijk. Met als uitblinker doelman Ed die de ene na de andere redding op zijn naam schreef. De veldspelers lieten zich evenmin onbetuigd en wij wisten zelfs nog een paar keer gevaarlijk te worden. Jorik speelde Demy aan, maar de Delftse doelman gleed de bal voor zijn voeten weg.. Een vrije trap van Demy verdween net naast het vijandelijke doel. Ook de combinatie tussen Demy, John en Jorik kon niet worden afgerond. Tot vijf minuten voor het rustsignaal kon Delft van treffers afgehouden worden. Toch stond het bij het rustsignaal van arbiter Jos 0-2. Een knappe prestatie van onze mannen en dat werd in de kleedkamer ook overgebracht op de mannen. Waar ook afscheid genomen werd met eren bedankje voor Alex die met zijn eigen team nog een wedstrijd moest spelen.

Na de hervatting kon Ed opnieuw zijn kwaliteiten tonen onder de lat. Aan de andere kant eindigde tot twee maal toe een vrije trap van Demy in de muur. Delft wist nu sneller te scoren dan in de eerste helft en de 0-3 was een feit. Marco schoot van afstand op het Delftse doel. De keeper stond verkeerd opgesteld en het was jammer dat het afstandsschot van Marco net over de kruising van paal en lat verdween. Dezelfde Marco maakte een overtreding en uit de toegekende strafschop werd het 0-4. Al was Ed in eerste instantie nog winnaar door de bal te keren, maar de rebound ging wel tegen het net. Na de 0-5 gingen Johan en Jan de boel omgooien om op zoek naar een ere treffer te gaan. Dat lukte aardig. Demy zag na een solo van Jorik de aangeven bal door de keeper tot corner verwerkt worden. Jim vond eveneens de doelman op zijn weg en het schot van afstand dat John afvuurde ging naast.

Maar je zag de krachten bij onzer mannen wegvloeien en wissels waren niet voorhanden. Delft profiteerde dankbaar en voerde de score op naar 0-8. Maar wat waren wij als leiders trots op jullie getoonde inzet. Man van de Wedstrijd werd unaniem gekozen doelman Ed die er voor zorgde dat de dubbele cijfers niet gehaald werden door Delft. Zaterdag weer een zware opgave als wij op bezoek moeten bij LMO. Wederom een wedstrijd om te trachten de score zo laag mogelijk te houden. Paaszaterdag naar Nieuwerkerk en dat is dan weer een ontmoeting met winstkansen voor ons.

Condubouw