Zuidland G1 thuis
zaterdag 30 maart 2019

Eerste winst voor SV Honselersdijk G1

Eindelijk mocht de G1 van SV Honselersdijk weer eens het kunstgrasveld op. Zuidland was de tegenstander en daar hadden we nog wat tegen goed te maken. Nick was geblesseerd wat vader Rob de gelegenheid gaf om als scheidsrechter op te treden. Het team van leiders Johan en Jan werd aangevuld met Alex en José. Tien man en dan was het een tegenvaller dat de tegenstander slechts acht spelers mee had genomen naar Honselersdijk. Zeven tegen zeven was het resultaat. Wij gingen van start met Ed tussen de palen, Marco, Jim en Mark achterin, Jorik en Demy op het middenveld en John mocht pendelen tussen de spits positie en mid-mid. Jelle, Alex en José moesten even wachten om in het veld te mogen staan.

Even wennen dit nieuwe systeem, maar er werd zeer goed gevoetbald door onze mannen. Er werd goed samen gespeeld, het was alleen jammer dat de zuiverheid in de passing soms ontbrak, Ook in de afwerking ging het niet altijd goed en achterin liep het niet altijd zoals het in de bedoeling lag. Ed moest een aantal keren ingrijpen om een treffer van de bezoekers te voorkomen. SV Honselersdijk was echter veel meer in de aanval. Demy, John en terug op Demy, maar de keeper van Zuidland werkte de bal tot hoekschop. Jorik bood John een schietkans, maar deze ging naast het doel. Ook een volgende poging van John om te scoren ging naast het doel van de opponent. De pass van John op de onvermoeibare Jorik was perfect en zo kwam de 1-0 op hert scorebord te staan. De mannen wilden doordrukken en Jim gaf Demy de mogelijkheid om uit te halen. Opnieuw keerde de sluitpost van de gasten de inzet van Demy. De poging van Jim om uit te halen werd geblokt en leverde niet meer dan een corner op.Een uithaal van Jim stompte de doelman voor de voeten van Jorik die zijn inzet voorlangs zag gaan. Ook Jelle en José waren dicht bij succes, maar konden net het laatste tikje niet geven. Zo brak de rust met de kleinst mogelijke voorsprong aan. Na de hervatting veranderde het spelbeeld weinig. Achterin waren onze verdedigers de aanvallers van Zuidland de baas. Naast Marco en Mark was ook Alex in de defensie goed op dreef. John kopte uit een hoekschop van Demy de bal net naast. Ed moest een keer aan de bak om de gelijkmaker te voorkomen. John probeerde het van afstand, maar zijn inzet miste het doel. De 2-0 viel toch tot genoegen van het talrijke publiek. Jim gaf de bal aan demy, John trok een verdediger mee waardoor Demy de ruimte kreeg om snoeihard uit te halen. John bood Jorik de mogelijkheid de voorsprong te vergroten, maar de inzet van Jorik ging via de doellat over. Op het moment dat een geblesseerde speler van Zuidland even aan de kant moest werd het zes tegen zes.

Even was er wanorde in de defensie waar John inmiddels weer in was teruggekeerd. Zuidland profiteerde van de verwarring om de aansluitings treffer te produceren. Verder lieten de mannen het niet komen en was de eerste winst na druie nederlagen een feit. Klasse mannen, Johan in mijn persoontje hebben genoten van jullie spel en inzet. Voor de keus van Man van de Wedstrijd was het vrij moeilijk om daar een beslissing in te nemen. Eigenlijk verdiende iedereen deze titel wel eren beetje.

Toch staken Mark en Jorik er net iets boven uit volgend de wijze mannen die hier in beslissen en zeker geen tegenspraak dulden. Dus Mark en Jorik gefeliciteerd met jullie verkiezing. Zaterdag weer een thuiswedstrijd op sportpark De Strijphorst. Dan komt Delft op bezoek en het is te hopen dat zij meer dan zeven spelers in het veld kunnen zetten. Al zal hert niet meevallen om voor een verrassing te gaan zorgen, daarvoor zijn zij te sterk in mijn ogen. De bal is echter rond en kan raar rollen, dus je weet het nooit.

Sosef & v/d Knaap