Zuidland H1 uit
zaterdag 9 maart 2019

Onnodig verlies voor S.V. Honselersdijk G1

Eindelijk mochten de spelers van S.V. Honselersdijk G1 weer eens de wei in na drie weken geen competitie voetbal te hebben gehad. Het was een vroegertje, want om kwart voor negen was het vertrek gepland richting Zuidland. We misten Marco die vanwege een blessure de wedstrijd vanaf de zijlijn moest volgen. Met acht tegen acht was er voor het team van leiders Johan en Jan geen wissel voorhanden. Met Fred onder de lat, Mark, Ed en Jelle als achterste linie met daarvoor Jorik, Damy en Nick terwijl John de spits positie voor zijn rekening nam.

Zuidland kwam op gelukkige wijze aan de leiding. Fred bracht redding en zag vervolgens Ed de bal in het eigen doel deponeren. De mannen wisten deze tegenslag snel te overwinnen. Ed nam zijn befaamde verre ingooi, John kopte de bal door en Jorik kopte de gelijkmaker binnen. Fred zorgde met een knappe redding dat een tweede achterstand voorkomen werd. Een mooie combinatie van Nick naar Jorik die John aanspeelde. Zijn inzet ging voorlangs het doel. Een volgende doelpoging van John eindigde op de doellat, maar de derde poging was wel raak. In de loop aangespeeld door Jorik schoot John de bal snoeihard in de bovenhoek. Vlak voor rust kwam Zuidland na een door Jelle naar het midden verdedigende bal op gelijke hoogte. De spits van de thuisclub was sneller bij de bal dan Ed en liet Fred in de uiterste benedenhoek langs de paal kansloos en zo werd de rust met 2-2 ingegaan.

Na de limonade was de eerste kans voor S.V.Honselersdijk. Damy combineerde met Jorik die vervolgens John aanspeelde. Zijn inzet ging voorlangs het doel. Je zag dat de vermoeidheid bij onze mannen toesloeg terwijl de tegenstander kon blijven wisselen. Daar kwam de 3-2 uit voort door dat de verdedigers niet tijdig ingrepen en ook doelman Fred die dacht dat de bal naast het doel zou gaan reageerde niet alert. Via de binnenkant van de paal verdween de bal in het netje. De knie van Jelle ging opspelen en hij ging naar de kant. Ook de tegenstander haalde er een speler uit zodat het zeven tegen zeven werd. Fred bracht tweemaal redding. Jorik gunde John nog een treffer, maar zijn te zwakke inzet werd door de doelman tot hoekschop verwerkt.

In de slotfase wist Zuidland nog een vierde treffer te scoren. Jammer was dat onze mannen elkaar op de fouten gingen attenderen, de eigen fouten verbloemend. Winnen doe je met zijn allen en verliezen doe met zijn allen. Fouten horen bij het voetbalspel en daar mogen de leiders hen op attenderen zodat er van de fouten geleerd wordt. Jammer dat een leuke wedstrijd niet alleen onnodig verloren werd, maar ook dat er op foutjes negatief gereageerd werd. Dat was echt niet nodig. Zaterdag naar Nieuwerkerk om te kijken of daar punten gepakt kunnen worden. Lukt dat niet dan hoop ik dat jullie terug kunnen kijken op een leuke wedstrijd. Plezier in het voetbal is belangrijker dan winnen zonder plezier in het spelletje te hebben. En steun elkaar als er iets fout is gegaan in het veld dat is beter voor ieders zelfvertrouwen.

Ondanks de nederlaag was er toch een Man van de Wedstrijd bij S.V. Honselersdijk. Mark, je hoort hem niet, maar hij is duidelijk aanwezig en een plaag voor zijn tegenstander.

Van der Meer verzekeringen