d.v.v. Delft G1 uit
zaterdag 16 februari 2019

SV Honselersdijk G1 scoort in verkeerde doel

De G1 van SV Honselersdijk miste voor de wedstrijd tegen Delft Jelle vanwege een uitje van de Nederhof. Om toch met genoeg mensen op het veld te staan werden Jim, Marvin en Vincent bereid gevonden het team deze middag te versterken, Bedankt mannen voor jullie bijdrage. Na LMO dus de tweede topper voor de mannen van leiders Johan en Jan. Delft heeft versterkingen ten opzichte van vorig seizoen binnen gehaald en is een serieuze titel gegadigde. Daar kunnen wij ons niet meer mee meten. Net als voor de mannen is het voor de leiders puzzelen om de spelers op de juiste positie neer te zetten. Dan is het wel zaak dat deze aangehouden worden en daar ontbrak het tegen Delft aan. Door te veel van de plaats in het veld te lopen ontstond er voor de tegenstander te veel ruimte en daar profiteerden zij van. Begonnen werd met Fred onder de lat, Marco, Ed en Vincent in de verdediging. Jorik, Damy en Nick waren de middenvelders en John mocht het in de spits proberen. Het hoofdveld van Delft lag er ondanks de vele regen in de afgelopen dagen goed bij. De harde wind was wel een spelbreker om de bal onder controle te krijgen. Toch ging het in de beginfase niet onaardig, alleen werden er te veel fouten gemaakt. De eerste kans was voor Nick, die recht in handen van de keeper mikte. Verdedigende fouten brachten Delft op een 0-3 voorsprong. Een vrije trap van Jim werd door de keeper onschadelijk gemaakt. Om het achterin wat beter te organiseren werd John naar achteren gehaald. Hij dacht vermoedelijk nog in de spits te staan en passeerde zijn eigen doelman. Toen Jim een verre uittrap op zijn hoofd kreeg passeerde hij daarmee de te ver voor zijn doel staande Fred die daar ook niet op gerekend had. Zodat er met 5-0 gerust ging worden. In feite was het 3-2 omdat SV Honselersdijk G1 zelf twee treffers geproduceerd hadden, In de rust hamerden Johan en Jan er op dat de positie vast gehouden moest worden. Het resulteerde niet in een luisterend gehoor in het veld. Verdedigers die te ver naar voren gingen waren niet op tijd terug en dat dit slechts één Delftse treffer opleverde mag een wonder heten. Wat meer zorgen baarde bij de beide leiders waren de onderlinge irritaties die de kop opstaken. Dat mag niet gebeuren. Iedereen mag en kan fouten maken dat moet geaccepteerd worden. Zeker omdat wij als leiding zeker weten dat de mannen dit niet expres doen. Dat daarbij ook de veranderde spelers groep daar een rol on speelt is wel duidelijk. Zoals al eerder vermeld in dit stukje zoeken ook Johan en Jan naar de juiste formatie. Aan hard werken mankeerde het , op enkele momenten van naar achteren terugkeren na, niet. Jammer was dat de weinige kansen die wij kregen niet in treffers konden worden omgezet. Maar bedenk wel dat wij nu de twee sterkste teams in onze poule hebben gehad. In de volgende ontmoetingen moeten wij ons gaan bewijzen. Helaas wordt het wedstrijdritme verstoord omdat wij de komende drie weken geen wedstrijd hebben. Wel de tijd om alle neuzen weer in de goede richting te zetten. Dan de Man van de Wedstrijd. Dat was deze keer Jorik die als vanouds de longen uit zijn lijf liep en alleen in de afwerking het geluk miste om tot scoren te komen.

Sosef & v/d Knaap