LMO G1 thuis
zaterdag 2 februari 2019

LMO maatje te groot voor SV Honselersdijk G1

Zeven weken na de laatste wedstrijd mocht de G1 van SV Honselersdijk weer een keer het voetbalveld op. Tegen kampioen LMO nog wel en dat zo zonder trainingen in de benen een zware opgave worden. Zeker omdat we nog maar acht voetballers over hebben en het zeven tegen zeven spelletje ons het minste ligt en de mogelijkheid om daar op te trainen tot nu toe door weersomstandigheden ontbrak. Het begon in een opstelling zonder spits en in het eerste kwartier werd de regerend kampioen meer dan goed partij gegeven. Achterin hielden, Marco, afgelost door Jelle, Ed en John hun tegenstanders lang in bedwang. Mocht er op doel geschoten worden stond daar altijd onze Fred om de klus te klaren. Met Nick op het middenveld tussen Jorik en Damy in werden er aanvallende pogingen ondernomen. Jorik stuurde Damy de vrije ruimte in, maar oog in oog met de keeper wist de doelman van LMO redding te brengen. De kwaliteit van de tegenstander uit Rotterdam is echter zo hoog dat het niet vol te houden was. Na de 0-1 brak er iets in het team van SV Honselersdijk en bij het rustsignaal van arbiter Jos stonden de cijfers 0-5 op het denkbeeldige scorebord. In de kleedkamer brachten leiders Johan en Aad de zaak weer op scherp en in de tweede helft was er wederom een strijdlustig SV Honselersdijk te zien. Met hele mooie acties en met fouten die nu eenmaal gemaakt worden. De insteek was om minimaal één keer te scoren en dat lukte. Bij 0-8 rukte John aan de linkerkant op en zijn inzet werd door de keeper wel gered alleen rolde het speeltuig voor de voeten van Jorik die de bal in het doel deponeerde. Wat mij toen op viel was het gescheld bij de tegenstander om deze treffer. Waar moet je je eigen druk om maken als je bij een voorsprong van acht doerlpunten een tegengoal moet incasseren. Wij zouden daar om lachen en het leuk voor de tegenstander vinden Maar goed onze insteek was gelukt en dat LMO daarna nog twee maal wist te scoren was voor ons minder belangrijk. Zaterdag moet de G1 van SV Honselersdijk op bezoek bij Delft. Een team dat zich versterkt heeft en in onze ogen nog sterker is dan LMO. Bovendien missen we Jelle die een weekend weg is met de Nederhof. Zonder reserve zal het een hele opgave worden om een betere score neer te zetten dan afgelopen zaterdag. Maar met strijdlust kan wel een resultaat geboekt worden en daar bedoel ik geen overwinning mee maar spelplezier. Dat zagen Johan en mijn persoontje terug in het spel van SV Honselersdijk. Waar ook nog eens de Man van de Wedstrijd gekozen moest worden. Dat was heel simpel voor ons. Het gehele team, dus Fred, Marco, Jelle, Ed, John, Jorik, Nick en Damy werden gekozen voor deze ereprijs voor hun vertoonde spel en inzet.

Prins Group