PGS VOGEL G1 uit
zaterdag 13 oktober 2018

Blij met de punten

De G1 van SV Honselersdijk moest al vroeg aantreden tegen PGS Vogel. Een hele loop op sportpark Ockenburch om de helemaal achteraan gelegen accommodatie van de Haagse vereniging te bereiken. Te zien als goede warming up is de positieve benadering. Met enige angst was er afgereisd, niet alleen om de grote zege vorige week van PGS Vogel. Ook omdat wij moesten improviseren in het eigen team. Ed was niet beschikbaar, Thonney zou Fred vervangen onder de lat. Fred op John zijn plaats, Rick op het middenveld en John in de spits. De zorgen vooraf leken overbodig omdat Rick en John al snel in de wedstrijd het vijandelijke doel te wisten doorboren. Helaas betekende de vroege treffers ook dat onze mannen al dachten de wedstrijd in de knip te hebben. Dat was niet het geval en de thuisclub wist Thonney ook te verschalken en de stand op 1-2 te brengen. Waarna de jacht op een grotere marge weer begon. Rick speelde John aan, deze zag zijn inzet door de keeper gepakt worden. Matthijs gaf broer Rick de kans om uit te halen, maar de doelpaal stond succes in de weg. Een volgende poging van Rick werd half geblokt, waarna Jelle alsnog doeltreffend uithaalde: 1-3. Uit een corner van Rick werd de kopbal van John voor de doellijn gepareerd. Vlak voor het rustsignaal was Matthijs zo ongelukkig een bal van richting te veranderen dat deze achter Thonney in het net plofte en dat betekende 2-3. In de kleedkamer werd tevergeefs gewacht op drinken zodat leiders Johan, Aad en Jan alle tijd hadden om de opstelling te wijzigen. Fred ging weer in het doel staan, John als laatste man, Thonney op het middenveld en Rick in de spits. Het leverde gelijk een overwicht op en Thonney zag zijn inzet door de keeper gepakt. Een vrije trap van PGS Vogel eindigde in de muur. Opnieuw zag Thonney de doelman redding brengen bij zijn doelpoging. Een combinatie tussen Jorik en Rick werd door de laatste afgerond. Helaas werd de bal voor de doellijn weggewerkt door een verdediger. Opnieuw bediende Jorik de bal op maat bij Rick die voorlangs schoot. Ook Thonney zag de voorzet van Jorik door de keeper gepakt worden. De aanhouder wint echter en dat bleek even later. Rick speelde Thonney aan die nu wel doeltreffend uithaalde en de stand op 2-4 bracht. Jorik zag zijn schot over het doel gaan en Nick raakte de paal. Als ex-scheidsrechter neemt schrijver dit stuk een arbiter altijd in bescherming, want ook een arbiter kan en mag fouten maken. Wat deze man echter betrof lag het er veel te dik op. Hoewel het de week van de scheidsrechter was zorgde de leidsman bij PGS Vogel voor veel onrust. Wat het eenzijdig fluiten betreffende overtredingen betrof begrepen onze mannen daar niets van. Wat irriteerde en dat was in het spel terug te zien. Het zorgde er voor dat de uitslag niet hoger in ons voordeel mocht uitvallen. Aan de kant zorgden Mattijs, Nick, Marco, John en goalie Fred er voor dat de tegenstander niet dichterbij kon komen. We waren dan ook blij met de punten en voor de rest deze ontmoeting maar snel vergeten en ons richting op het thuisduel komende zaterdag tegen Oegstgeest. Hoewel we pas heel laat tot de man van de wedstrijd beslisten en dat ook niet in de kleedkamer hadden meegedeeld is het voor Jelle een verrassing dat hij het vanwege zijn inzet de Man van de Wedstrijd is geworden. Waarbij wij hopen dat zijn blessure mee zal vallen en hij er zaterdag weer gewoon bij is.

Prins Group