Oegstgeest thuis
zaterdag 20 oktober 2018

SV Honselersdijk G1 voor even koploper

In de hoogste poule van het G-voetbal stond slechts één wedstrijd op het programma. Op sportpark De Strijphorst in Honselersdijk was Oegstgeest G1 te gast. Hoewel de bezoekers onderaan staan in poule één is het geen team wat je moet onderschatten. Zelf misten wij de geblesseerden Jelle en Matthijs. Wel was Ed weer beschikbaar en waren Jim en Marvin toegevoegd aan de spelersgroep omdat hun team geen wedstrijd had. Onderschatten deden de mannen van trainer Johan dan ook niet. Vanaf het eerste fluitsignaal van arbiter Jos ontspon zich een leuke wedstrijd met kansen voor beide teams. Het begin was voor SV Honselersdijk Rick op aangeven van Jorik zag de bal in handen van de keeper eindigen. De volgende voorzet van Jorik raakte Rick niet goed zodat de bal hoog over het doel verdween. Het waren warm lopertjes voor onzer spits. Een goede ingreep van doelman Fred werd vervolgt met een uittrap naar Jorik, die Rick op maat bediende en dat betekende 1-0. De tegenstander liet dat niet op zich zitten en bezorgden verdedigers Nick, John en Ed de nodige problemen op te lossen. Dat lukte veelal en anders stond daar Fred nog tussen de palen. Zodat tikte Fred een vlammend schot van afstand tot hoekschop. Op het middenveld liepen Jorik, Thonney en Jim van voor naar achter en ook Marco stond zijn mannetje als hij in het veld stond. Op aangeven van Thonney mikte Rick op de paal en een voorzet van Jorik schoot Rick voorlangs het vijandelijke doel. Jorik zijn uithaal eindigde op de paal, Thonney zag zijn inzet naast het doel gaan. Een solo van Rick bekroonde hij met de 2-0 te laten aantekenen. Fred hield in de slotseconden van de eerste helft de nul nog door een hoge bal boven het hoofd van de spits weg te tikken. In de kleedkamer hoefde er weinig gezegd te worden omtrent het vertoonde spel dat gewoon goed was geweest. Alleen werd er door leiders Johan, Aad en Jan op gewezen dat we er nog niet waren. Dat knoopten de mannen goed in hun oren. Vrijwel vanaf de aftrap gaf Marco de pass op Thonney die Rick op maat aanspeelde en dat betekende 3-0. Nick kopte over en aan de andere kant was Fred op zijn hoede bij een uitval van Oegstgeest. Jorik pakte knap een bal af van een tegenstander en bood Rick de gelegenheid om de 4-0 te laten noteren. De honger naar treffers was nog niet gestild maar de doelman van Oegstgeest redde tweemaal knap bij inzetten van Jorik en Thonney. Rick zocht het doel iets te hoog en Thonney zag uit een corner van Rick de keeper redding brengen ten koste van een weggegeven hoekschop. Bij een goede aanval van Oegstgeest werden verdedigers en Keeper Fred voor een voldongen feit geplaatst en de stand op 4-1 gebracht door de bezoekers. Dat liet Rick niet op zich zitten. Hij misleidde drie tegenstanders inclusief de sluitpost en dat zijn vijfde treffer deze middag. Thonney zag op aangeven van broer Jim zijn schot door de keeper gepakt. Het laatste woord had Oegstgeest met behulp van ons. Op zich hadden wij er geen moeite mee dat deze leuke en sportieve tegenstander nog een treffer produceerde. Na de 5-2 zege staat SV Honselersdijk G1 bovenaan in poule één van het G-voetbal. Twee punten boven LMO dat echter een wedstrijd minder gespeeld heeft. De komende twee weken is de G1 van SV Honselersdijk vrij en zal de koppositie weer ingeleverd gaan worden. Maar mannen als wij onze resterende vier wedstrijden winnen dan kan de kampioenvlag in top. Een mooi doel toch. En dan nog de Man van de Wedstrijd. Simpel denkt de buitenstaander dan met een spits die vijf keer weet te scoren. Een mooie gedachte die de wijze mannen echter niet volgden. Het was onze jongste benjamin Nick die de eer toegewezen kreeg om Man van de Wedstrijd te worden. Zowel voor de rust als verdediger met aanvallende impulsen als na de hervatting als middenvelder speelde Nick voortreffelijk. Dan rest mij nog Marvin en Jim te bedanken voor hun aandeel in deze overwinning. Tot over drie weken als de topper op eigen veld tegen LMO op de rol staat.

Van Dijk Brouwer Installatietechniek