dvv Delft thuis
zaterdag 6 oktober 2018

Verdiende zege voor SV Honselersdijk G1

Op voorhand is een wedstrijd tegen Delft altijd een ontmoeting die twee kanten op kan. De teams zijn gelijkwaardig en de resultaten ook. De G1 van SV Honselersdijk moest het doen zonder Ed en John in het veld en Johan die pas na de rust op sportpark De Strijphorst arriveerde. Ook vaste doelman Fred was vanwege een kwetsuur niet onder de lat te plaatsen, waar Jeroen zijn taak overnam. Fred als laatste man ging wel en met Marco en Matthijs naast hem moest het verdedigend wel lukken. Met Jorik, Thonney en Nick op het middenveld en Rick in de spits werd gestart. Jelle en Reza zouden later hun aandeel op het veld gaan leveren. Leiders Aad en Jan hadden de mannen op het hart gedrukt Delft niet te onderschatten. Dat gebeurde ook niet. Jorik op aangeven van Rick zag zijn inzet tot corner verwerkt worden. Matthijs van grote afstand verraste de Delft doelman met een kanon harde inzet die de 1-0 betekende. Thonney voorlangs en dat een aanvaller van Delft ook voordat Rick de stand op 2-0 bracht. Dat liet de tegenstander niet op zich zitten en ook Jeroen moest de bal uit uit doelnet halen. Thonney raakte uit een voorzet van Jorik de paal en kopte even later net over het doel van de opponent. Jeroen hield aan de andere kant de gelijkmaker tegen. Thonney begon vervolgens aan een solo, passeerde drie of vier man en daarbij ook de Delftse sluitpost. 3-1 derhalve. Rick zag zijn inzet naast gaan en Jeroen voorkwam met een knappe redding de aansluitingstreffer. Zodat bij het rustsignaal van arbiter Jos de stand 3-1 was. In de kleedkamer waarschuwden leiders Jan en Aad er voor dat we er nog niet waren. Dat knoopten de mannen goed in hun oren. Vanaf het hervattingssignaal werd de aanval gezocht. Marco dacht wat Matthijs kan dat kan ik ook. Alleen met het verschil dat Matthijs de bal laag hield en Marco de bovenhoek zocht. Helaas was die iets lager dan waar de bal kwam zodat het bij een doelpoging bleef. Het was Rick die zich tussen een aantal tegenstanders knap vrij speelde en de 4-1 liet noteren. Toen Jorik even later via een verdediger de 5-1 in het vijandelijke doel zag gaan leek de wedstrijd beslist. Dat dachten de mannen in het oranje shirt tenminste. De tegenstander wilde echter een vernedering voorkomen. Onze mannen vergaten de tegenstander in de gaten te houden met meer oog voor de bal. Dat leverde vrij gelopen spelers van Delft twee keer succes op. Het was aan Jeroen te danken dat het bij twee tegentreffers bleef. Zodat de eerste winst met 5-3 een feit was. Als man van de wedstrijd kwamen vrijwel alle spelers in aanmerking vanwege hun inzet. Toch stak in de ogen van de wijze mannen Marco er net boven uit. Zowel verdedigend als aanvallend met enkele goede voorzetten was hij dreigend aanwezig. Komende zaterdag een vroegertje voor een bezoek aan PGS/Vogel, het oude Hercules, met een vertrek om 8.30 uur. Gelukkig is het naar sportpark Ockenburg niet zo ver rijden. Wel verwachten wij als leiding iedereen op tijd aanwezig te zijn ondanks het vroege vertrek uur.

Sosef & v/d Knaap