LMO uit
zaterdag 29 september 2018

Beloning blijft uit voor SV Honselersdijk G1

De KNVB heeft een terechte beslissing genomen om Rijnvogels uit de hoogste poule te halen. Het jammere is dat wij nu weer in een poule van vijf teams zitten. De wedstrijd van vorige week, wat overigens geen wedstrijd was gezien het krachtsverschil, heeft dus geen punten opgeleverd. Dus starten de mannen van leiders Johan, Aad en Jan met een uitduel op de LinkerMaasOever. Het sterke LMO werd dus de competitie openingswedstrijd. Na een bespreking hoe de zaken aan te pakken werd de strijd aangegaan. Doelman Fred moest al gelijk in actie komen, maar de mannen van SV Honselersdijk G1 herstelden zich goed. Een uittrap van Fred kon Rick in de spits net niet goed controleren. Nick op het middenveld spelend lanceerde Rick die de bal door de keeper gekeerd zag worden. Het was opnieuw onze topscoorder die zijn kopbal boven op de doellat zag eindigen. Een vrije trap van Rick net over het doel. En LMO dan zal de lezer zich afvragen. Zij probeerden het wel, maar achterin grepen Marco, John, Ed en Matthijs telkens goed in. Met Thonney en Jorik op het middenveld was er een dynamisch middenveld en ook Jelle liet van zich spreken. Jorik die Rick aanspeelde zag dat de keeper van LMO het schot van onze spits keerde. Dan de laatste tien minuten van de eerste helft. Een foutje en op gelukkige wijze kwam de thuisclub op een 1-0 voorsprong. Het was of er iets knapte bij onze mannen. De kopjes gingen hangen en het geloof was weg met als resultaat dat de thuisclub met een 3-0 voorsprong ging rusten. In de kleedkamer werden de mannen door Johan toegesproken en dat heeft geholpen. Na de hervatting was het team van SV Honselersdijk G1 weer als herboren. Rick stuitte op de sluitpost van LMO. Fred pakte knap een inzet van de gevaarlijke nummer 4 van LMO. Thonney speelde Rick aan en dat betekende 3-1. Een vrije trap van Matthijs werd voor de doellijn gekeerd en Rick mikte een voorzet van Jorik net over het vijandelijke doel. Een vrije trap van Rick smoorde in de muur. De combinatie Rick, Thonney naar Matthijs werd door de laatste naast geschoten. Fred pakte bekwaam een doelpoging van LMO. Jorik speelde Rick aan en de voorzet werd door Jelle op de paal gekopt. Zo werd de tweede helft met 0-1 gewonnen al leverde dat geen punten op. Wij als leiders waren er tevreden over wat jullie lieten zien. Zaterdag wacht Delft op sportpark De Strijphorst als volgende tegenstander. Op voorhand weer een spannend duel en spelend als in de tweede helft tegen LMO moet dat gewoon drie punten opleveren. Dan de Man van de Wedstrijd. Dat was dit keer niet moeilijk voor de wijze mannen langs de zijkant toekijkend. Dat werd Thonney die op het middenveld overheerste. Daarbij zowel verdedigend als aanvallend zijn taken uitvoerde.

Jan de Geus

IPS