Rijnvogels thuis
zaterdag 22 september 2018

Bedankt KNVB namens SV Honselersdijk G1

Ja dan gaat de competitie beginnen met voor SV Honselersdijk G1 een ontmoeting tegen Rijnvogels G1. Een tegenstander die in het verleden gelijkwaardig aan ons team was. Dus bereiden wij als leiders onze mannen voor op een pot voetbal waarbij tot het uiterste van onze krachten moeten gaan. Althans dat dachten wij tot kort voor de aanvang van de ontmoeting. Het bleek dat het eerste team van Rijnvogels niet meer bestaat en het tweede team vanuit klasse 8 naar de hoogste klasse 1 werd gepromoveerd door de voetbalbond. Al vanaf mei waren de bestuurders uit Katwijk met de KNVB bezig dit ongedaan te krijgen, echter zonder resultaat. Daar sta je dan als leiders en moet je de mannen zien te overtuigen dat dit geen echte wedstrijd gaat worden. Dat de mannen zich maar wat moeten inhouden om het voor de tegenstanders nog enigszins aantrekkelijk te houden. Gelukkig zijn onze mannen voor rede vatbaar en konden Johan, Aad en Jan hun overtuigen van het belang om op halve kracht te gaan spelen. Dan nog blijkt het verschil gigantisch groot en vliegen de doelpunten er vrij vlot in. Gelukkig wist aanvoerder Fred zijn verdedigers te demotiveren zodat ook Rijnvogels voor de rust tot scoren kwam. Bij het rustsignaal van arbiter stond het 8-1. Om het leuk te houden voor de sportieve mannen en vrouwen van Rijnvogels werd na de hervatting in een feest opstelling gespeeld. Waarbij steeds meer mannen langs de kant konden toekijken en zelfs doelman Jelle uit het veld werd gehaald. Toen lukte het Rijnvogels om voor de tweede keer te scoren en zo werd het 13-2. Rick (4). Marco (3). Nick (2), Thonney (2), Matthijs Fred waren de doelpuntenmakers. Het was echter een verloren zaterdag zowel voor de G1 van SV Honselersdijk als van Rijnvogels. Het had met een partij voetbal niets te maken en voor ons een slechte voorbereiding voor de ontmoeting tegen het wel sterke LMO.

Man van de wedstrijd was het hele team vanwege hun instelling om het voor de tegenstander nog enigszins leuk te houden. Dus Fred, Matthijs, Marco, John, Thonney, Nick, Jelle, Jeroen en Rick onze complimenten die jullie verdienen met dank aan de KNVB.

Jan de Geus

Sosef & v/d Knaap