Delft thuis
zaterdag 8 september 2018

Keurig gelijkspel voor SV Honselersdijk G1

De G1 van SV Honselersdijk speelde op het eigen sportpark de tweede wedstrijd voor de beker. Nu was competitiegenoot Delft de tegenstander. Een opponent die gelijkwaardig is aan ons gezien de resultaten. Nipte wist, net verloren of een gelijkspel en het was deze keer niet anders. Bij het laatste fluitsignaal van arbiter Jos stonden de cijfers 2-2 op het denkbeeldige scorebord. Het is afwachten of onze mannen door mogen in het bekertoernooi. Dat hangt af van het feit of Delft met meer dan 4 doelpunten verschil weet te winnen van Overmaas. Zo niet dan mag SV Honselersdijk G1 verder in de strijd om de cup. Met negen tegen negen werd de strijd aangevangen. Wij moesten het doen zonder de geblesseerde Thonney. De start opstelling was met Fred onder de lat, Matthijs, Ed, John en Jeroen achterin, Jorik, Rick en Nick op het middenveld en Jelle als eenzame spits. Met Marco als wissel. Op het veld ging het gelijk op met wisselende kansen voor beide partijen. Matthijs van grote afstand net over en Rick vond de keeper op zijn weg waren onze eerste daden in aanvallend opzicht.. Verdedigend moesten onze mannen ook stevig aan de bak. Met de jarige Ed als dirigent werden de mannen in positie gezet. Zonder de anderen iets te kort willen doen was John de onneembare veste als laatste man. Helaas bezorgde Ed zich een verkeerd verjaars cadeau door de bal achter eigen keeper Fred in het doel te werken. Een tegenvaller die goed werd opgevangen. Jorik schoof de bal voorlangs het vijandelijke doel. Rick deed het beter door via de binnenkant van de paal de 1-1 te scoren. Vervolgens stond de paal een tweede treffer van Rick in de weg. Nick lepelde de bal in handen van de keeper. De combinatie John, Jorik en Rick werd door de laatste net naast het doel gekopt. De aanvalsdrift van Delft werd door de verdedigers meestal onschadelijk gemaakt en was dat niet het geval stond Fred er nog altijd om redding te brengen. In de rust werd door Johan, Aad en Jan wat veranderd in de opstelling en tips gegeven. Het ging in de tweede helft aanzienlijk beter, al moet gezegd dat enkele mannen niet het niveau haalden dat zij normaliter wel in zich hebben. Jeroen mikte de bal over het doel van Delft. Een kleine onoplettendheid en de vrije man van Delft knalde de 1-2 in de bovenhoek. Rick, Jorik, Nick kregen kansen, maar wisten deze niet te verzilveren. Achterin wisten onze mannen verder onheil te voorkomen met daarin een kleine hoofdrol voor John. Vanaf de zijlijn achterin bracht hij Rick in stelling en met een fraaie lob werd de Delftse sluitpost gepasseerd: 2-2. Nick zag de doelman een inzet van zijn voet tot hoekschop verwerker. Omdat ook Delft onze verdedigers niet meer konden verrassen bleef het bij een 2-2 eindstand. Volgende week weten of dat genoeg is om verder te bekeren. Tot Man van de Wedstrijd werd John verkozen. Volgende week zijn wij vrij en de week er op begint de competitie met een thuiswedstrijd tegen Rijnvogels.

Jan de Geus

Condubouw