Hercules thuis
zaterdag 10 oktober 2015

SV Honselersdijk G1 blijft mede koploper. Opnieuw een thuiswedstrijd voor de G1 van SV Honselersdijk. Het Haagse Hercules kwam op bezoek op sportpark De Strijphorst. Het team dat op de ranglijst de rode lantaarn draagt en dat is altijd lastig. Mede omdat de mannen van trainer/coach Johan samen met HBSS de trotse koploper is. Dan loert onderschatting in de hoofden of gemakzucht van dat doen we wel even. Een tegenvaller was dat Hercules met slechts zeven man in Honselersdijk arriveerde. Waardoor SV Honselersdijk genoodzaakt was om met vier wissels te beginnen. Martin was op vakantie en Demi was er evenmin. Dat het even wennen was voor de boys bleek al snel. De middenvelders hadden ook de taak om als spits te fungeren. Dat vergt aanpassing en was te zien op het veld. Bovendien beschikte Hercules over een goede doelman. Deze pakte tot tweemaal toe een inzet van Jorik, maar moest capituleren na een goede aanval. Marco N. gaf vanaf achteruit een splijtende pass op Thonney die zijn broer Jimmy op maat aanspeelde. De schuiver in de uiterste hoek was de Haagse sluitpost te veel. Achterin hielden Edwin, John en Marco N. de zaak potdicht waardoor doelman Fred een gemakkelijke middag had. Helaas voor SV Honselersdijk bleef de doelpunten teller voor de rust op één steken. Marco N. vond de doelman op zijn weg naar succes. Thoney net naast en Jimmy deed hetzelfde. Marco N. schoot nog een keer over het doel en Jorik na een combinatie met Matthijs zag de keeper redding brengen. Na de limonade en een aantal tips van leiders Johan, Aad en Jan werd de tweede helft begonnen. Met John en Edwin als verdedigers en vier man op het middenveld. Het leverde al snel succes op. Thoney nam een hoekschop en Jimmy tikte de bal in het netje. Jorik zette Rick vrij voor de keeper, maar deze bracht redding. Jorik ondernam een solo langs vier tegenstanders, maar schoof de bal aan de voor ons verkeerde kant van de paal. Een combinatie tussen Tony, Jorik en Rick werd door de laatste besloten met een bekeken schot waar voor de Haagse sluitpost geen houden aan was: 3-0. Rick en Jimmy zagen vervolgens de doelman redding brengen. Een uittrap van goalie Fred werd door Jorik doorgespeeld op Thoney die beheerst de 4-0 liet noteren. Een stand die gelegenheid gaf om John en Edwin naar de kant te halen. Met Matthijs en Marco N. op hun plaats, Peter op het middenveld werd de wedstrijd uitgespeeld. Bewust werd Marco P., terugkomend van een blessure gespaard. Die hebben wij zaterdag als wij voor de beker naar Neptunus/Schiebroek moeten harder nodig dan tegen Hercules. Met algehele stemmen werd Marco Neijts gekozen tot man van de wedstrijd. Zowel achterin als op het middenveld was hij zijn tegenstander de baas en gaf bovendien de beslissende pass bij de openingstreffer. Woensdag worden de mannen getraind door de trainer van het eerste van SV Honselersdijk, Piet Boon en zijn assistenten. Leerzaam en dat moet de basis worden om ook in de bekerwedstrijden de ongeslagen status te behouden en naar de volgende ronde door te gaan. Mannen succes, we genieten van jullie.

Solware