Overmaas G1 uit
zaterdag 1 september 2018

Het is weer begonnen voor SV Honselersdijk G1

De kop van het nieuwe voetbalseizoen is er voor SV Honselersdijk G1 weer af. Vorige week werd een keurige derde plaats behaald op het toernooi bij VV Delft. Afgelopen zaterdag moest voor de beker aangetreden worden tegen Overmaas G1 in Rotterdam. Wat er de eerste helft aan scheelde zal wel nooit boven tafel komen, maar het liep. Zou het Kuipvrees geweest zijn omdat het Feyenoord stadion vanaf het veld akelig dichtbij te zien was. Zou het onderschatting geweest zijn omdat de tegenstander drie klassen lager uitkomt. Of zou er een andere reden zijn geweest. Zelf denk ik dat het zeven tegen zeven, de tegenstander had niet meer spelers, de oorzaak was. Verdedigend werden er foutjes gemaakt en ook aanvallend werden in de eerste helft teveel mogelijkheden onbenut gelaten. Voor de middenvelders was het bikkelen omdat zij zowel verdedigend als aanvallend hun aandeel moesten leveren. Gestart werd met Fred, Mattijs, John, Ed, Jorik, Thonney en Rick. Waardoor Marco, Nick, Jelle en Vincent (als vervanger van de geblesseerde Jeroen) als wissel begonnen. Een overwicht kon de SV Honselersdijk G1 wel bewerkstelligen, Ed kopte uit een corner van Rick in handen van de keeper. Thonney naast en Rick over en even later stuitend op de keeper waar vervolgens ook Jorik naast het vijandelijke doel mikte. Toen Rick de trekker overhaalde en de 0-1 liet aantekenen dachten we het lek boven te hebben. Nee dus binnen een paar minuten moest Fred tweemaal vissen en keken we tegen een achterstand aan. Wie de fouten maakte werd in de rust in de kleedkamer besproken en blijft binnenkamers. Vincent kopte uit een corner van Nick de 2-2 binnen. Matthijs knalde van afstand de 2-3 in de benedenhoek. Een vrije trap van Overmaas betekende een 3-3 ruststand. In de kleedkamer moesten leiders Johan, Aad en Jan het nodige uitleggen wat er verkeerd was gegaan. Dat hielp. Een herboren SV Honselersdijk G1 deed nu wel wat het moest doen. Rick tikte een door de keeper los gelaten bal in het doel. Een uittrap van Fred, die de nodige reddingen moest verrichten in de eerste helft, stelde Rick in staat de 3-5 te scoren. Jorik legde de bal op de stropdas van Rick en dat was 3-6. Thonney maakte op aangeven van Jorik de zevenklapper vol waarmee de eerste bekerwedstrijd afgetekend werd geworden. Achterin werd na de hervatting niets meer weggegeven zodat wij vol vertrouwen komende zaterdag op ons eigen sportpark De Strijphorst het tweede bekerduel tegen competitiegenoot Delft aan kunnen gaan. In de kleedkamer werd na afloop in Rotterdam getrakteerd op M en M's. Niet die lekkere snoepjes, van snoepen wordt je maar dik tenslotte. Nee, het ging in dit geval om de Mannen van de Wedstrijd. Inderdaad mannen. Zowel Marco als Matthijs speelden zeker in de tweede helft zo sterk dat Fred, Ed en John een makkie hadden. Dus Marco en Matthijs gefeliciteerd met jullie uitverkiezing. Als opvolger van Fred die vorige week op het toernooi bij Delft deze eer te beurt viel door in vier van de vijf wedstrijden met uitstekend keeperswerk zijn doel schoon wist te houden.

Van der Meer verzekeringen