Drukke week ! uit
zaterdag 2 juni 2018

Een geslaagde drukke week voor SV Honselersdijk G1

De G1 van SV Honselersdijk moest op woensdagavond de uitgestelde competitiewedstrijd tegen Delft inhalen om afgelopen zaterdag bij Zinkwegse Boys een toernooi te spelen. Te beginnen met de ontmoeting met Delft. Helaas moest Nick met een enkelblessure aan de kant blijven Met Mark als vervanger werd de strijd aangegaan met de opponenten dat zou geen gemakkelijke opgave worden. Met Fred in het doel, Matthijs, John en Thonney/Peter/Mark in de achterste linie, Jelle, Rick en Jorik op het middenveld en aanvoerder Ed in de spits/ De G1 van SV Honselersdijk begon sterk. Rick zijn inzet werd gestopt door de keeper en Ed zag zijn doelpoging over het doel gaan. De derde doelpoging was wel raak en Rick was de maker. Voor Delft een reden om een tandje bij te schakelen. John haalde een bal voor de doellijn weg. Fred greep enkele malen goed in en John had geluk dat de bal via zijn voet op de eigen doelpaal terecht kwam en ver volgens weggewerkt kon worden.. Thonney speelde vervolgens Rick aan de van grote afstand de bal in de kruising pegelde en zo de stand op 2-0 bracht. Jorik zag de keeper zijn inzet pakken en aan de andere kant moest Fred tweemaal handelend optreden. De Delftse goalie kon ternauwernood met zijn voet de derde treffer van Rick voorkomen. Uit deze corner door Rick genomen kopte Thonney net iets te hoog. Aan de andere kant pakte Fred een vrije trap knap. Zodat bij het rustsignaal van arbiter Geert van den Berg de stand 2-0 was. Ook na de hervatting ging het spel gelijk op. Thonney mikte tweemaal naast, Fred pakte opnieuw een vrije trap van een Delft speler. Een uitgooi van Fred op Jorik die Ed aanspeelde, maar onze aanvoerder mikte tegen de Delftse doelman aan. Een volgende vrije trap van Delft werd door John corner gekopt. Ed omspeelde wel de keeper, maar mikte vervolgens iets te hoog. Toch kwam onze gelegenheidsspits tot scoren. Het voorbereidende werk was van Rick en de kans voor Ed niet te missen. Jelle Naast en Jorik op de paal misten de laatste kansen. Dat Delft kort voor tijd nog tegen wist te scoren had weinig invloed op het resultaat. Jelle zag zijn inzet geblokt worden zodat de winst binnen was met een 3-1 score. Het was een hele puzzel om de man van de wedstrijd aan te wijzen, meerdere spelers kwamen daar voor in aanmerking. Het werd John die achterin de gaten dichtliep, soms tegenover drie tegenstanders het hoofd koel hield en nog belangrijker niet is gaan mopperen als een ander zijn man liet lopen.
Dan zaterdag met de G1 en een combinatie van G2 en G3 van SV Honselersdijk naar Zinkweg. De organisatoren van het boerentoernooi hadden al gewaarschuwd dat de Heinenoordtunnel afgesloten was. Er moest een keus gemaakt worden voor het pontje van Hekelingen of de deze keer tolvrije Kiltunnel bij Gravendeel te nemen. Het werd het laatste en dat betekende toch wel een reis die 20 minuten langer duurde dan normaliter het geval zou zijn geweest. Ruim op tijd waren wij bij Zinkwegse Boys aanwezig. Konden gelijk met de ING mascotte op de foto, helaas niet in clubtenue. De G2 van SV Honselersdijk moest gelijk de eerste wedstrijd spelen, de G1 had nog even rust maar moest wel twee wedstrijden achter elkaar spelen, De eerste was tegen Vlotbrug die via Rick (drie maal) en Jelle met 4-0 gewonnen werd. Al had gezien het aantal gemiste kansen de dubbelle cijfers gehaald kunnen worden. De volgende tegenstander was gastheer Zinkwegse Boys. Jeroen zorgde voor de 1-0 en wist na de gelijkmaker van de organiserende vereniging ook de 2-1 te scoren. Dan mochten de gaan darten met de voet. Rick was met 61 punten op zijn verjaardag de hoogste net boven John met 59 punten. Helaas was er een score van 67 door een andere deelnemer zodat het te winnen dartsbord aan de neus van Rick voorbij ging. De slotwedstrijd was tegen Zuidland en deze wedstrijd eindigde zoals deze begon al was Jorik met een schot op de paal dichtbij succes. De 0-0 was genoeg om winnaar van poule A te worden en omdat de G2 van SV Honselersdijk al hun wedstrijden wonnen werden zij de nummer 1 in hun poule. Een geslaagde zaterdag en de terugreis kon wel door de Heinenoordtunnel zodat Honselersdijk rond de klok van zes uur werd bereikt.

Condubouw