Vredenburch uit
zaterdag 26 mei 2018

De G1 van SV Honselersdijk moest op bezoek bij Vredenburch. Met Tineke als extra rijdster naast de leiders ging het richting Rijswijk waar ruim op tijd gearriveerd werd. Het mooie weer noodde niet tot extra kracht inspanning en dat was niet nodig ook. De tegenstander had nog geen punt gehaald in deze competitie en was al drie door onze mannen geklopt. Nick was geblesseerd en keek met zijn vader toe vanaf de zijlijn. Peter was niet op komen dagen zonder berichtgeving, zodat wij het met acht voetballers moesten doen. Kwam goed uit op het kleinere veld bij Vredenvburch om met zeven tegen zeven te gaan spelen. Zonder al te veel inspanning werd Vredenburch onder druk gezet. Fred had in het doel dan ook een makkelijke eerste helft omdat Matthijs, John en Jelle er achterin een gesloten veste van maakten. Tony, Rick en Jorik waren meer aanvallers dan middenvelders waar Ed in de spits trachtte een doelpunt te maken. U telt acht namen, waarvan er zeven speelden en een invaller langs de kant stond zodat er doorlopend gewisseld kon worden. Kansen waren er volop, maar toekomstig medelid Jeroen verdedigde zijn doel furieus. Zo hield hij Rick meerdere malen van scoren af. Ook Ed zag zijn inzet gekeerd worden en Thonney onderging evenals Jorik hetzelfde lot. Tot een uittrap van Fred de bal bij Rick bezorgde en geheel vrij haalde onze topscoorder vernietigend uit waarmee hij Jeroen kansloos liet en de 0-1 liet noteren. Nog voor de rust scoorde Thonney de 0-2 en was er weinig meer te duchten om de drie punten in Honselersdijk af te gaan leveren, In de tweede helft nam Jelle de plaats van Fred in onder de lat en Fred nam zijn positie in naast John en Mathijs. Het duurde niet lang of de 0-3 lag in het Rijswijkse netje. John gaf de bal aan Matthijs die op zijn beurt Thonney in het spel btrok en deze liet het scoren aan de vrijstaande Rick over.. De 0-4 begon bij John via Rick en Thonney die de trekker overhaalde. Fred stond aan de basis van de 0-5 die via Jotik en Thonney tot stand kwam. Een vrije trap voor de thuisclub leverde zowaar nog een treffer op via doelman Jeroen die mee naar voren gekomen was. Dezelfde Jeroen hield Ed nog van scoren af zodat de G1 van SV Honselersdijk met een 1-5 zege naar het Westland terug kon keren. Man van de wedstrijd werd Jelle die niet alleen als speler in goede doen was, maar zich in het doel ook goed verweerde als Vredenburch zijn doel bestookte. Woensdag de laatste wedstrijd tegen Delft op sportpark De Strijphorst om 20.00 uur. Om zaterdag met twee teams naar het toernooi bij Zinkwegse Boys te gaan als voorbereiding op ons eigen Aad Hagman G-toernooi een week later.

Sosef & v/d Knaap